انواع جت های خصوصی در جهان

انواع جت های خصوصی در جهان

برای آشنایی با خصوصیات انواع جت‌ های خصوصی و امکانات ویژه و رفاهی آن‌ها با «دی دی سفر» همراه باشید.

از «جت‌‌های بسیار سبک» (VLJ) گرفته تا «جت‌های فوق سنگین»، متناسب با نوع و نیاز مسافر، مسافت، بودجه و .... جت‌ های شخصی در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند. در کنار برخی مزایای سفر با جت‌های شخصی همچون حفظ حریم خصوصی، صرفه‌جویی در وقت و راحتی، در اغلب جت‌ های خصوصی امکاناتی نظیر اتاق‌های مجلل، صندلی‌های راحت، سرویس‌های بهداشتی و پذیرایی لوکس نیز متناسب با نوع جت‌ در اختیار مسافران قرار می‌گیرد. در نهایت اینکه کدام جت خصوصی مناسب مسافر شما است، بسته به نیاز مسافر دارد. رسانه قطب‌نما، این‌بار به سراغ انواع جت‌ها و مزایای سفر با هر یک از آن‌ها رفته است و بر اساس اندازه و ابعاد جت‌ها، آن‌ها را به ۸ دسته‌ تقسیم کرده است:

۱- وری لایت جت (Very Light Jets)

«وری لایت جت» (VLJ) یا «جت‌های بسیار کوچک»، از کوچک‌ترین جت‌های خصوصی بوده که به «لایت جت» (Light Jets) یا «جت‌های سبک» نیز شناخته می‌شوند و از جهت کارایی و نگهداری بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر از «لایت جت‌»های استاندارد عمل می‌کنند. مشخصات: این جت‌ها گزینه‌هایی ایده‌آل برای مسافت‌های کوتاه یا حداکثر سه‌ساعته به حساب آمده و از باندهای کوتاه‌تری برای پرواز استفاده می‌‌کنند. این جت‌ها قادرند به مناطق  غیرقابل‌دسترس برای خطوط هوایی تجاری نیز پرواز کنند. ظرفیت: ظرفیت این جت‌ها به‌طور معمول بین ۴ تا ۷ نفر است و فضایی برای خدمه‌ی کابین وجود ندارد. انواع جت‌ها: “Embraer Phenom 100”، “Eclipse 500”و “hondaJet HA-420” از انواع محبوب جت‌های بسیار سبک به شمار می‌آید.

۲- اسمال لایت جت (Small Light Jets)

«اسمال لایت جت» یا «جت‌های سبک» با گنجایش تعداد بیشتری از مسافران محبوبیت زیادی را در میان مسافران تجاری کسب کرده است. مشخصات: این جت‌ها برای پروازهای طولانی‌تر (۱۴۰۰ تا ۲۵۰۰ مایل) و پروازهای کوچک دو الی سه‌ساعته درون‌قاره‌ای گزینه‌ی مناسبی خواهند بود. این نوع جت‌ها به‌‌دلیل دسترسی به باند‌ها و فرودگاه‌های کوچک‌تر، به مسافران تجاری خود اجازه می‌دهد تا از فرودگاه‌های خلوت‌تر به‌جای فرودگاه‌های شلوغ تجاری استفاده کنند. ظرفیت: ظرفیت این‌ دسته از جت‌ها ۶ تا ۸ نفر است و اکثر آن‌ها فضایی جداگانه‌ برای خدمه‌ی کابین هواپیما ندارند. انواع جت‌ها: “Hawker 400 XP”، “Cessena Citation CJ2”، “Dassault Falcon 10” از نمونه‌های معروف آن به حساب می‌آید.

۳- سوپر لایت جت (Super Light Jets)   

«سوپر لایت جت» یا «جت‌های فوق‌ سبک» در مقایسه با جت‌های سبک، گنجایش بیشتر و محفظه چمدان بزرگ‌تری دارند و پرواز راحت‌تری را برای مسافران خود فراهم می‌کند. مشخصات: این جت‌ها به دلیل دسترسی به باندها و فرودگاه‌های کوچک، می‌توانند از فرودگاه‌های خلوت‌تری برای پرواز استفاده کنند. ظرفیت: ظرفیت این جت‌ها به‌طور متوسط ۸ نفر است. انواع جت‌ها: “Gulfstream G100”، “Embraer Phenom 300” و “Citation XLS” از نمونه‌های جت‌های فوق‌ سبک است.

۴- میدسایز کابین جت (Midsize Cabin Jets)

«میدسایز کابین جت» با کابین متوسط برای پروازهای طولانی‌مدت و طی‌کردن مسافت‌های پنج‌ساعته بدون توقف گزینه‌های مناسبی هستند. در واقع این جت‌ها قادر خواهند بود هم پروازهای کوتاه و هم پروازهای طولانی‌تر قاره‌پیما را به‌خوبی مدیریت کنند. مشخصات: این جت‌ها با کابین‌های بزرگ‌تر نسبت به نمونه‌های قبلی، گزینه‌ی خوبی برای آن دسته از مسافرانی هستند که به امکاناتی نظیر فضای بیشتری در «بالای سرخود» (Head room)، ایستادن کامل در کابین و فضای مضاعف برای چمدان، نیاز دارند. این جت‌ها با طراحی داخلی شیک و امکان دسترسی به اینترنت بی‌سیم و تلفن‌، سفرهای راحتی را به مسافران خود هدیه می‌دهند. علاوه بر این، جت‌های متوسط می‌توانند از فرودگاه‌های کوچک‌تر برای پروازهای خود استفاده کرده و در مقایسه با جت‌های سنگین، گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه به حساب می‌آ‌یند. ظرفیت: ظرفیت این جت‌ها حدودا بین ۷ تا ۹ نفر بوده و دارای فضای کافی برای خلبانان و مهماندار است. انواع جت‌ها: “Gulfstream 150”، “Cessna Citatio Latitude” و “Learjet 60” از نمونه‌های محبوب میدسایز کابین جت به حساب می‌‌آیند.

انواع جت های خصوصی

۵- سوپر میدسایز کابین جت (Super Midsize Cabin Jets)

کابین‌های بزرگ‌تر و ظرفیت بیشتر در پرواز، از جمله مواردی است که «سوپر میدساز کابین جت» در مقایسه با جت‌های استاندار «میدسایز پرایوت جت»(mid-sixed private Jets)  ارائه می‌دهد. مشخصات: این جت‌ها می‌توانند تا هفت ساعت پرواز کرده و فضای بزرگی برای «ایستادن»(standing)  و «راه‌رفتن» (Walking Room) مسافران فراهم می‌کنند. ظرفیت: ظرفیت این جت‌ها بین ۹ تا ۱۲ است. انواع جت‌ها: “Gulfstream 200”، “Cessna Citation Sovereign” و “Bombardier Challenge 350” از نمونه‌های محبوب این نوع جت است.

۶- هوی جت (Heavy Jet)

«جت‌های سنگین» باکابین‌های بزرگ‌تر، امکانات رفاهی ویژه و گنجایش بیشتر مسافران، سطح بالایی از سفرهای لوکس با حفظ حریم خصوصی را ارائه می‌دهد. مشخصات: جت‌های سنگین امکانات رفاهی متعددی مانند صندلی‌های فرست-کلاس، فضایی بزرگ‌تر برای قرارگرفتن پاها  (Legroom)، اینترنت بی‌سیم و تلفن، امکانات سرگرم‌کننده و اتاق‌های خواب اختصاصی  به مسافران خود ارائه می‌دهند. این جت‌ها می‌تواند حداکثر ۹ ساعت بدون توقف پرواز کرده و حداقل به میزان ۱۰ نفر یا بیشتر از آن گنجایش دارند. ظرفیت: حداقل میزان ظرفیت این جت‌ها ۱۰ نفر بوده و بین ۱۲ تا ۱۹ نفر گنجایش دارد. انواع جت‌ها: “Bombardier Challenger 605” ،“Gulfstream 450”  و  “Dassault Falcon 900” برخی از نمونه‌های جت‌های سنگین است.

۷- آلترا لانگ رنج هوی جت (Ultra-Long-Range Heavy Jets)

«آلترا لانگ رنج هوی جت» یا «جت‌های فوق‌العاده سنگین دوربرد»، به ارائه‌ی بهترین امکانات در سفرهای شخصی در میان مسافران شناخته شده و یک فضای کابین چندمنظوره با ترکیبی از فضای غذاخوری، کار، سرگرمی و استراحت برای مسافران خود مهیا می‌کنند. مشخصات:این جت‌ها با ارائه‌ی «سرویس‌های حمام محصور» (enclosed bathrooms)، صندلی‌های تخت‌خواب‌شو، سرویس‌های کامل آشپزخانه و فضایی جادار برای نگهداری چمدان‌ها، بالاترین سطح راحتی را به مسافران ارائه می‌دهند و گزینه‌های خوبی برای سفرهای طولانی به شمار می‌‌آیند. ظرفیت: ظرفیت این جت‌ها بین ۸ تا ۱۹ نفر است.  انواع جت‌ها: “Gulfstream V”، “Dassault Falcon 7X” و “Bombardier Global 6000” از بهترین نمونه‌ها در این‌ دسته به شمار می‌‌آیند.

۸- اکسکیوتیو لاینرز/بیزلاینرز  (Executive Liners/Bizliners)

«اکسکیوتیو لاینرز» یا «بیزلاینرز»، از جمله هواپیماهای تجاری است که برای مسافرت‌های کاری یا استفاده‌ی شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این جت‌ها از گران‌ترین جت‌های شخصی با بالاترین سطح خدمات در بازارهای جهانی محسوب می‌شوند. مشخصات: از فضای داخلی مجلل گرفته تا سوئیت‌‌های شخصی، «سرویس‌ حمام در داخل اتاق»  (en-suite shower) و لانژهای سرو کوکتل (On-board Vovktail Loung)، از جمله امکانات این دسته از جت‌ها است. مسافران این جت‌ها می‌توانند از فضای کافی برای غذاخوری، اتاق‌های کنفرانس، «کمدهای سقفی» (Overhead storage compartments)، سرویس‌های کامل آشپزخانه و “Walk-in cupboards” استفاده کنند. این هواپیماها گزینه‌ای عالی برای سفرهای طولانی و بین‌قاره‌ای بوده و می‌تواند حداقل به‌مدت ۱۰ ساعت بدون وقفه پرواز کنند. ظرفیت: این جت‌ها به‌طور متوسط بین ۱۹ تا ۴۸ مسافر گنجایش دارند. انواع جت‌ها: «ایر باس» و «بوئینگ»، از جمله کمپانی‌هایی هستند که در این زمینه جت‌های متعددی مانند “Airbus ACJ380”، “Airbus AcJ319”، “Boeing B747-8”و “Boeing BBJ” ارائه می‌دهند.

مقایسه‌ی امکانات انواع جت‌های خصوصی 

جت خصوصی

جت خصوصیکلام آخر

امکانات رفاهی جت‌ها، میزان توانایی آن‌ها در پیمودن مسافت‌های طولانی یا کوتاه و ظرفیت آن‌ها، از مهم‌ترین ویژگی‌هایی است که مسافران کاری یا تفریحی در انتخاب خود به آن‌ها توجه می‌کنند. شما می‌توانید اطلاعات بیشتر در رابطه بازار جت‌های خصوصی در جهان و البته منطقه‌ی آسیا- اقیانوسیه را از مطلب «بررسی روند رشد و توسعه‌ سفر با جت‌ شخصی در آسیا» در «رسانه قطب‌نما» بخوانید.

مطالب مرتبط