رسانه قطبنما: براساس آخرین گزارش شورای بینالمللی فرودگاهها (ACI) کل ترافیک هوایی جهان در سال ۲۰۲۳ میلادی حدود ۸.۷ میلیارد نفر بوده است که نشان از افزایش مجدد ترافیک بینالمللی دارد. طبق این گزارش، فرودگاه بینالمللی هارتسفیلد-جکسون آتلانتا، فرودگاه بینالمللی دبی و فرودگاه بینالمللی دالاس فورت ورث، بهترتیب پرترددترین فرودگاههای جهان در سال گذشته میلادی بودند.
بهگزارش «رسانه قطبنما»، شورای بینالمللی فرودگاهها بازگشایی بازارهای آسیایی بهویژه چین، و تمایل فزاینده به سفر در سراسر جهان را از دلایل اصلی این رشد عنوان کرده است. لوئیس فیلیپ دی اولیویرا (Luis Felipe de Oliveira)، مدیر کل ACI، گفت: «یافتههای ما نشان میدهد که تقاضا برای سفر هوایی مثل همیشه قوی است. ترافیک بینالمللی مسافر اکنون تقریبا بهطور کامل از کرونا بهبود یافته و نابرابریهای منطقهای نیز از بین رفته است.»
بهگفته دی اولیویرا بازگشایی مرزهای چین دلیل اصلی رشد قوی ترافیک هوایی در سال ۲۰۲۳ میلادی بود که فرودگاه بینالمللی گوانگژو بایون (Guangzhou Baiyun International Airport) چین را به ۲۰ فرودگاه برتر جهان بازگرداند.
طبق این گزارش مجموع مسافران هوایی جهان در سال ۲۰۲۳ میلادی نزدیک به ۸.۷ میلیارد نفر است که نشاندهنده افزایش ۳۰.۵ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ میلادی و بهبود ۹۴.۲ درصدی نسبت به پیش از همهگیری (سال ۲۰۱۹ میلادی) است. ۲۰ فرودگاه برتر این فهرست که ۱۶ درصد ترافیک جهانی را تشکیل میدهند (۱.۴۱ میلیارد مسافر)، شاهد افزایش ۲۶.۴ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ و بهبودی ۹۶.۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۹ میلادی (۱.۴۶ میلیارد مسافر در سال ۲۰۱۹ میلادی) بودهاند.
فهرست ۲۰ فرودگاه پرتردد جهان بهترتیب عبارت است از:
- فرودگاه بینالمللی هارتسفیلد-جکسون آتلانتا
- فرودگاه بینالمللی دبی
- فرودگاه بینالمللی دالاس فورت ورث
- فرودگاه بینالمللی هیترو لندن
- فرودگاه بینالمللی توکیو
- فرودگاه بینالمللی دنور
- فرودگاه بینالمللی استانبول
- فرودگاه بینالمللی لسآنجلس
- فرودگاه بینالمللی اوهر شیکاگو
- فرودگاه بینالمللی ایندیرا گاندی دهلی
- فرودگاه بینالمللی شارل دوگل پاریس
- فرودگاه بینالمللی بایون گوآنگژو
- فرودگاه بینالمللی جان اف کندی نیویورک
- فرودگاه بینالمللی شیپول آمستردام
- فرودگاه بینالمللی مادرید
- فرودگاه بینالمللی فرانکفورت
- فرودگاه بینالمللی چانگی سنگاپور
- فرودگاه بینالمللی اورلاندو
- فرودگاه بینالمللی لاس وگاس
- فرودگاه بینالمللی اینچئون
طبق این گزارش، ۸ فرودگاه از ۲۰ فرودگاه برتر این فهرست در ایالات متحده قرار دارند که تقریبا همه آنها سهم قابل توجهی از سفرهای داخلی دارند (بین ۷۰ تا ۹۵ درصد ترافیک داخلی). همچنین فرودگاه بینالمللی گوانگژو بایون چین پس از رسیدن به صدر ردهبندی در سال ۲۰۲۰ میلادی، در سال ۲۰۲۲ میلادی به رتبه ۵۸ سقوط کرده بود اما با بازگشایی مرزهای چین و افزایش سفرها، در سال ۲۰۲۳ میلادی بار دیگر به میدان رقابت بازگشت و در رتبه ۱۲ ایستاد. بزرگترین جهش در فهرست ۲۰ فرودگاه پرتردد جهان در سال ۲۰۲۲ میلادی متعلق به فرودگاه بینالمللی اینچئون کره جنوبی است که از جایگاه ۹۹ در سال ۲۰۲۲ میلادی به جایگاه ۲۰ در سال ۲۰۲۳ میلادی رسیده است.
شورای بینالمللی فرودگاهها هر ساله دادههای ترافیک فرودگاهی را جمع آوری میکند. این دادهها ۲۷۰۰ فرودگاه در بیش از ۱۸۵ کشور جهان را از نظر تعداد جابهجایی مسافر، بار و تعداد فرود و برخاست هواپیما دستهبندی میکند.
اخبار حملونقل گردشگری را در «رسانه قطبنما» بخوانید.