رسانه قطبنما: دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی ایران اعلام کرد که آزادسازی نرخ صنعت هواپیمایی جزو تکالیف دولت است و شرکتهای هواپیمایی بر اساس قانون نرخ بلیط را ۳۰ درصد افزایش دادند. بهگفته مقصود اسعدی سامانی، انجمن شرکتهای هواپیمایی پیش از این، افزایش ۴۷ درصدی قیمت بلیط را پیشنهاد داده بود که ۳۰ درصد آن، در شورا به تصویب رسید و قرار شد بعد از اربعین عملی شود.
در روزهای گذشته، رسانهها خبر از افزایش قیمت بلیط هواپیما داده بودند و جواد احمدی، مدیرکل بازرسی و نظارت بر خدمات سازمان حمایت اعلام کرده بود که گران شدن بلیط هواپیما غیرقانونی است و بعضی از شرکتهای هواپیمایی، نرخ بلیط را بدون مجوز افزایش دادند. در همین حال به گزارش ایسنا، مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی ایران در یک نشست خبری درباره افزایش قیمت بلیط هواپیما در روزهای اخیر مدعی شد: «شرکتها کار غیرقانونی نکردند و مطابق قانون عمل شده است؛ اقداماتی که برای توقف افزایش قیمت صورت گرفته، فراقانونی است. مجلس پذیرفته که طبق قانون، برنامه ششم توسعه آزادسازی نرخ صنعت هواپیمایی، جزو تکالیف دولت است و نباید از آن عدول کند. نهایتا شرکتها ناگزیر شدند که بر اساس مصوبه شورای عالی هواپیمایی، ۳۰ درصد افزایش قیمت را اعمال کنند.»
اسعدی سامانی درباره درخواست انجمن هواپیمایی برای تغییر قیمت بلیط گفت: «سال گذشته بعد از استقرار دولت سیزدهم، رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی، تاکید داشت که از اول آذر شرکتهای هواپیمایی ۱۵ درصد نرخ بلیط را کاهش دهند؛ مشروط بر اینکه دولت یک سری اقدامات انجام دهد که این کاهش قیمت جبران شود. اما اقدامی صورت نگرفت. از جمله اینکه قرار بود یک سری تسهیلات بانکی در اختیار شرکتها قرار بگیرد یا عوارض فرودگاهی ریالی شود، که تحقق پیدا نکرد. با توجه به محدودیتهای ۶۰ درصدی ظرفیت مسافر بهدلیل کرونا هم، قرار بود خدمات فرودگاهی با قیمت پایینتر در اختیار شرکتها قرار گیرد که این کار نیز صورت نگرفت.»
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی درباره هزینه شرکتهای هواپیمایی افزود: «از ابتدای سال تعرفه گمرکی قطعات و موتور هواپیما از ۴ هزار و ۲۰۰ تومان به نرخ ارز ETS که حدود ۲۴ هزار تومان بود افزایش یافت. علاوه بر آن، افزایش تورم جهانی و قطعات حملونقل نیز به هزینههای شرکتهای هواپیمایی میافزاید. همچنین بیش از ۶۰ درصد هزینههای ما ارزی است و با افزایش بیش از ۳۰ درصدی قطعات و حمل آنها نیز مواجه شدیم؛ از جمله لاستیک هواپیما که سال گذشته ۱۲۰۰ دلار بود و الان ۲۷۰۰ دلار است. ضمن اینکه بهخاطر تورم بالای ۴۰ درصدی و افزایش ۳۹ درصدی دستمزد، هزینه خدمات هم افزایش پیدا کرده است.» اسعدی سامانی ادامه داد: «از این رو به سازمان هواپیمایی کشور برای افزایش نرخ بلیط هواپیما درخواست دادیم که در شورایعالی هواپیمایی مطرح شد و به تصویب رسید. همان زمان هم مهندس قاسمی گفت که این افزایش نرخ در دولت مطرح میشود، که این موضوع نیز به بعد از عملیات اربعین موکول شد. درحالی که طبق قانون برنامه پنجم توسعه نرخ بلیط حملونقل هوایی آزاد شده است و تابع عرضه و تقاضاست و تخفیفات تکلیفی که برای شرکتهای هواپیمایی اعمال شده بود نیز برداشته شده است. بنابراین، شرکتها مجاز هستند که نرخ را تعیین کنند. همچنین مطابق ماده ۵۳ قانون برنامه ششم آزادسازی نرخ بلیط جزو تکلیف دولت است.»
وی با بیان اینکه هزینه هر ساعت صندلی برای شرکتهای هواپیمایی ۴۰ دلار تمام میشود، اما اکنون تنها حدود ۲۰ دلار از مسافران گرفته میشود، گفت: «انجمن شرکتهای هواپیمایی، افزایش ۴۷ درصدی را پیشنهاد داد که ۳۰ درصد در شورا به تصویب رسید و قرار شد بعد از اربعین عملی شود. شرکتهای هواپیمایی هم علیرغم نرخ تحمیلی، بهدرستی به تکلیف خود عمل کردند، اما بعد از تمام شدن پروازهای اربعین، افزایش ۳۰ درصدی نرخ که در شورا تصویب شده بود هم اتفاق نیفتاد و شرکتهای هواپیمایی تاکنون نجابت به خرج دادند و افزایش قیمت را اعمال نکردند؛ در حالی که این افزایش قیمت حتی در ستاد تنظیم بازار هم مطرح شده و به تصویب رسیده است.»
جدیدترین اخبار ایرلاین و حملونقل را از «رسانه قطبنما» دنبال کنید.