تاثیر همه‌گیری کرونا بر شرکت‌های بزرگ مسافرتی

تاثیر همه‌گیری کرونا بر شرکت‌های بزرگ مسافرتی

رسانه قطبنما: کرونا موجب ایجاد تغییرات بزرگی مانند بازسازی، تامین مالی مجدد یا خرید گروه‌های کوچک در شرکت‌های بزرگ مسافرتی شده است. به همین دلیل شرکت‌های بزرگ مسافرتی اکنون با سازماندهی متفاوت و مجموعه‌ای جدیدی از اولویت‌ها خود را برای سال ۲۰۲۲ آماده کرده‌اند. نکته مهم آن است که تغییر اولویت‌های این شرکت‌ها نشان‌دهنده تغییر چشم‌انداز تجاری آن‌ها در طی دو سال همه‌‌گیری است. به‌عقیده‌ی برخی از مدیران شرکت‌ها، دوران همه‌گیری کرونا برای آن‌ها بسیار سودآور بوده و شرکت‌ها را به سازمان‌های کارآمد‌تر و کوچک‌تری تبدیل کرده است. در ادامه با برخی از مهم‌ترین تغییرات شرکت‌های بزرگ مسافرتی در دوران همه‌گیری کرونا و بعد از آن می‌پردازیم:

۱. کاهش نیروهای انسانی و کوچک‌شدن شرکت‌ها

بسیاری از شرکت‌های بزرگ مسافرتی به دلیل فشارهای مالی ناشی از رکود صنعت گردشگری و بازارهای تجاری، ناچار به اخراج و کاهش تعداد کارکنان خود شدند. برخی از این شرکت‌ها با ارائه‌ی مرخصی‌های طولانی‌مدت، ایجاد شغل‌های پاره‌وقت و اخراج داوطلبانه، نیروهای کاری خود را تعدیل کرده‌اند. برای مثال شرکت سرمایه‌گذاری خصوصی "O’Hara’s"، صاحب ۵۰درصد از سهام بزرگ‌ترین شرکت مسافرتی جهان «امریکن اکسپرس گلوبال بیزنس تراول» (American Express Global Business Travel)، با اخراج ۳ هزار نفر، تعداد کارمندان خود را به ۱۴ هزار نفر رسانده است و «فلایت سنتر تراول گروپ» (Flight Centre Travel Group)، صاحب برندهای مسافرتی «کوپوریت تراولر» (Corporate Traveller) و «اف‌سی‌ام» (FCM)، تعداد کارمندان خود را از ۲۰ هزار نفر به ۶ هزار نفر کاهش داده است. همچنین، برند استرالیایی «سی‌تی‌ام» (CTM)، ۴۰درصد از کارکنان محلی و بین‌المللی خود را کاهش داده و شرکت «بی‌سی‌دی‌ تراول» (BCD Travel) نیز در برابر فشارهای همه‌گیری تسلیم شده و ۳ هزار نفر از نیروهای کاری خود را در ماه اکتبر اخراج کرده است.

۲. خرید شرکت‌های مسافرتی کوچک‌ و متوسط  

علی‌رغم تلاش‌های شرکت‌های مسافرتی برای کاهش هزینه‌ها، برخی از شرکت‌ها از استراتژی‌های تعدیل و اخراج کارمندان فاصله گرفته و با انجام خرید‌های قابل‌توجه، به رشد و توسعه در دوران همه‌گیری ادامه دادند. شرکت «تراول پرک» (TravelPerk)، یکی از گروه‌هایی است که بر روی شرکت‌های کوچک و متوسط مسافرتی سرمایه‌گذاری کرده است. پلتفرم مدیریت سفر تراول پرک با خرید «تراول کلیک» (Travel Click) در جولای ۲۰۲۰، تعداد کارمندان خود را از ۴۰۰ نفر به ۶۰۰ نفر افزایش داد و موفق شد در آپریل ۲۰۲۱، ۱۶۰ میلیون دلار سرمایه‌ جمع‌‌‌آوری کند. مدیرعامل تراول پرک معتقد است که پتانسیل‌های رشد و فرصت‌ها بی‌شماری در بازارهای شرکت‌های کوچک و متوسط مسافرتی وجود دارد؛ چراکه شرکت‌ها به‌دنبال بازگشت سفرها پس از دوران همه‌گیری بوده و شرکت‌های بزرگ می‌توانند آن‌ها را در رسیدن به اهدافشان یاری کنند. از طرف دیگر، شرکت «تریپ اکشنز» (TripActions) از زمان آغاز همه‌گیری کرونا، در دو دوره مبلغ ۲۸۰ میلیون دلار جذب سرمایه داشته است و تقریباً به دوران پیش از همه‌گیری کرونا بازگشته است. این شرکت با خرید شرکت مدیریت سفر «رید اند مکی» (Reed & Mackay) تعداد کارمندان خود را با ۴۰۰ نفر افزایش، به ۱۵۰۰ نفر رسانده است. شرکت‌ "Amex GBT" نیز در حال خرید شرکت "Egencia" و شرکت «سی‌تی‌ام» (CTM) شرکت «تراول اند ترانسپورت» (Travel and Transport) را خریداری کرده است.

۳. تغییر شرکت‌های مدیریت سفر و افزایش مشتریان جدید 

بر اساس نظرسنجی «بیزنس تراول شو یوروپ» (Business Travel Show Europe) از ۳۱۳ نفر از مدیران سفرهای کاری در اروپا، حدود یک‌چهارم (۲۸درصد) از آن‌ها در طی ۱۲ ماه گذشته شرکت‌های مدیریت سفر خود را تغییر داده‌اند و ۳۶درصد دیگر قصد دارند تا تابستان ۲۰۲۲، کسب‌وکار تجاری خود را تغییر دهند. این مدیران دلیل تغییر شرکت‌های مدیریت سفر خود را عدم حمایت شرکت‌ها از آن‌ها در دوران همه‌گیری کرونا اعلام کرده‌اند. به‌طور معمول هر ساله حدود یک‌چهارم تا یک‌ سوم از آژانس‌ها برای ارزیابی بازارهای مختلف درخواست‌های پیشنهادی خود را به شرکت‌های مدیریت مقصد جدید ارسال می‌کنند. حال در دوران کرونا این شرکت‌ها نه‌تنها به‌دنبال آزمایش بازارهای مختلف؛ بلکه به‌دنبال یک تغییر اساسی هستند. یکی از مسائل مهمی که در چنین شرایطی وجود دارد آن است که با آغاز سفرها، شرکت‌های بزرگ مدیریت مقصد تا چه اندازه می‌توانند نیازهای مشتریان جدید خود را برطرف کنند. با همه‌ی این‌ها تجربه نشان می‌دهد که شرکت‌های مدیریت سفر، سازمان‌هایی پویا و سازگاری هستند که قادر به حل چالش‌های بزرگ‌اند.

۴. استقلال آژانس‌های مسافرتی کوچک

بسیاری از آژانس های مسافرتی کوچک‌ به‌دلیل کمبود خدمات در آینده، به‌دنبال راه‌اندازی کسب‌وکار مستقل خود هستند. از سویی دیگر این آژانس‌ها با ادغام مشاغل مختلف، شرکت‌های جدیدی را ایجاد کرده و گروه‌های مختلف با مدیران متفاوت بر روی یکپارچه‌سازی مشاغل و خدمات جدید خود تمرکز می‌کنند. از طرف دیگر برخی از آژانس‌های مسافرتی با توجه به پتانسیل‌های موجود در صنعت گردشگری، شرکت‌های جدیدی را ابداع کرده‌اند. برای مثال شرکت «بلو کلاب تراول» (Blue Cube Travel) به حوزه‌ی مدیریت ریسک سفر توجه کرده و اصلاح "TMRC" را به عنوان «شرکت ریسک مدیریت سفر» (travel management risk company) ابداع کرده است. این شرکت در دو ماه گذشته موفق به جذب هشت مشتری جدید شده که بیش از نیمی از آن‌ها پیش از این با آژانس‌ها همکاری نداشته‌اند. بدین‌ترتیب آژانس‌های کوچک‌تر با توسعه‌ی کسب‌وکار خود به رقابت با آژانس‌های بزرگ‌تر می‌پردازند و استارتاپ‌های دارای سهام‌های خصوصی به‌دنبال بهره‌برداری از بهبود سفرها هستند. در نتیجه بسیاری از شرکت‌های بزرگ و کوچک مسافرتی، دوران رکود ناشی از همه‌‌گیری کرونا را به یک فرصت برای توسعه کسب‌وکار خود تبدیل کرده و با سرمایه‌گذاری بر روی حوزه‌ی مهم و جدید صنعت گردشگری خود را برای خدمات‌دهی به نیاز‌های مشتریان و رویارویی با یک وضعیت نرمال جدید آماده کرده‌اند.

آخرین اخبار صنعت گردشگری جهان را در «رسانه قطبنما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط