رسانه قطبنما: سید محمد مقیمی، رییس دانشگاه تهران در مراسم افتتاح دانشکده گردشگری این دانشگاه، که با حضور رییس دانشکده و تعدادی از فعالان صنعت گردشگری برگزار شد، با یادآوری جایگاه این بخش در کشور و پتانسیلهای موجود برای توسعه این صنعت گفت: «مسوولیت دانشگاه ما این است که چالشهای مختلف را از منظر علمی بررسی و برای شکوفایی بخشهای مختلف تلاش کند. گردشگری از مزیتهای رقابتی ایران است اما با اینوجود، نگاهی به سهم این بخش در تولید ناخالص داخلی و بودجه تخصیصیافته به آن نشان میدهد که نتوانستهایم از این فرصت بهره بگیریم. این درحالی است که کشورهای پیشرو در این صنعت در دنیا، نظیر ترکیه، مصر، چین، اسپانیا و... به جز یکی دو مورد، مزیت چندانی از لحاظ جاذبههای گردشگری نسبت به ایران ندارند.»
وی ریشه این موضوع را نبود نگاه علمی به این صنعت دانست و خاطرنشان کرد: «برای ایجاد دانشکده گردشگری نشستهای متعددی شکل گرفت و نقشهراه تعیین شد و کار با سرعت قابل قبولی پیش رفت.» به گفته مقیمی، این دانشکده قرار است از نگاه صرفا تئوریک عبور کند تا بتواند در توسعه کسبوکارهای گردشگری در کشور موثر واقع شود.
رییس دانشگاه تهران، رویکرد دانشکده گردشگری را رویکردی کارآفرینانه عنوان و تصریح کرد: «بسیاری از افراد و کسبوکارهای در حوزه گردشگری فعال هستند. اکنون ما میخواهیم با آنها همکاری کنیم.»
به گزارش «رسانه قطبنما»، برگزاری دورههای آموزش گردشگری مشترک با دانشگاههای معتبر خارجی و داشتن نگاه میانرشتهای و چندرشتهای از برنامههای این دانشکده خواهد بود. مقیمی همچنین نسبت به افزایش شعب دانشکده گردشگری در شهرهای مختلف کشور نظیر انزلی، قشم، منطقه آزاد ارس، البرز، یزد، اصفهان و... ابراز تمایل کرد و از تقاضا برای ایجاد این شعب خبر داد و گفت: «رویکرد ما این است که آموزش را به کانونهای توریسم کشور ببریم.» وی در پایان، از حمایت مالی گروه هتلهای «اسپیناس» از دانشکده گردشگری برای ایجاد ساختمان آن خبر داد. به گزارش «رسانه قطبنما»، پیش از این داود حومینیان شریفآبادی، رییس دانشکده گردشگری دانشگاه تهران از مشخص شدن عناوین گروههای آموزشی و رشتههای پیشبینیشده برای راهاندازی دانشکده گردشگری خبر داده بود. آموزش دانشهای روز و توسعه گرایشهای جدید در حوزههای مختلف گردشگری، تربیت نیروی متخصص، گسترش همکاری با سازمانها و نهادهای ملی و بینالمللی در حوزه گردشگری، تجاریسازی، کارآفرینی و فراهم آوردن منابع مالی پایدار، تأثیرگذاری در جذب گردشگر و درآمدهای ناشی از آن و ارتقای فعالیتهای اقتصادی و اشتغالزایی از مهمترین اهداف این دانشکده عنوان شده است.