۷ ترند سوشال مدیا مارکتینگ در سال ۲۰۲۱

۷ ترند سوشال مدیا مارکتینگ در سال ۲۰۲۱

برترین ترندهای «بازاریابی رسانه‌های اجتماعی» (Social media marketing) یا «سوشال مدیا مارکتینگ» در سال ۲۰۲۱ را در این مطلب بخوانید.

رسانه قطب‌نما- بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، به‌اختصار (SMM)، یکی از قدرتمندترین روش‌های کسب مشتری، آگاهی‌سازی برند و افزایش فروش برای برندهای کوچک و بزرگ مسافرتی است. شرکت‌های مسافرتی می‌توانند با استفاده از شبکه‌های اجتماعی مانند «فیس‌بوک» (Facebook)، «اینستاگرام» (Instagram)، «توئیتر» (Twitter)، «یوتیوب» (Youtube) و غیره، به بازاریابی محصولات و خدمات خود پرداخته و با مشتریان ارتباط برقرار کنند. سوشال مدیا مارکتینگ با ایجاد بستری مناسب، به شرکت‌ها کمک می‌کند تا ضمن ارتباط با مشتریان فعلی خود، به مشتریان جدید نیز دست‌ یابند. این نوع بازاریابی با ارائه ابزار‌های تجزیه‌وتحلیل هدفمند، امکان ارزیابی متدهای بازاریابی را برای برندهای تجاری نیز فراهم می‌کند. در همین راستا، به آخرین گزارش «رد وب‌سایت دیزاین» (RED Website Design) در رابطه با ترندهای بازاریابی رسانه‌های اجتماعی در سال ۲۰۲۱ نگاهی می‌اندازیم.

ترند‌های بازاریابی رسانه‌های اجتماعی در سال ۲۰۲۱

  • رسانه‌های اجتماعی در قالب یک پلتفرم خرید
  • توسعه محتوای ویدیویی کوتاه
  • افزایش زمان استفاده از شبکه‌های اجتماعی
  •  فیس‌بوک در صدر رسانه‌های اجتماعی
  • کاهش زمان تمرکز کاربران و افزایش تولید محتوای خلاصه
  •  افزایش گزینه‌های واقعیت افزوده
  •  افزایش استفاده از محتواهای تولیدشده توسط کاربران

۷ ترند بازاریابی رسانه‌های اجتماعی در سال ۲۰۲۱

۱. تبدیل رسانه‌های اجتماعی به پلتفرم خرید

با توجه به گسترس خرید‌ مجازی در دوران همه‌گیری کرونا، رسانه‌های اجتماعی نیز می‌توانند همانند یک بستر فروش عمل کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که تعداد خریداران شبکه‌های اجتماعی تجاری در آمریکا با ۲۵/۲درصد افزایش، به بیش از ۸۰ میلیون نفر رسیده است و پیش‌بینی می‌شود این تعداد تا سال ۲۰۲۳، به بیش از ۱۰۰ میلیون نفر برسد.

۲. افزایش محتوای ویدیویی کوتاه

برنامه «تیک‌تاک» (Tik Tok)، یکی از پلتفرم‌های رسانه اجتماعی است که به‌طور خاص برای محتوای ویدیویی کوتاه استفاده می‌شود. طبق آمار موجود در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰، برنامه تیک‌ تاک حدود ۳۱۵ میلیون‌ بار توسط کاربران شبکه‌های اجتماعی در سراسر دنیا دانلود شده است. این ارقام نشان‌دهنده تمایل زیاد مخاطبین شبکه‌های اجتماعی برای استفاده از محتوای ویدیویی کوتاه است. شبکه‌ی اجتماعی «اینستاگرام»، یکی دیگر از پلتفرم‌هایی بود که در رقابت با برنامه تیک تاک، «اینستاگرام ریلز» (Instagram Reels)  را در سال ۲۰۲۰ راه‌اندازی کرد. «ریلز» (Reels) به کاربران اجازه می‌دهد تا محتوای ویدیویی ۳۰‌ثانیه‌ای ضبط و منتشر کنند. این قابلیت در کنار دیگر گزینه‌های انتشار ویدیو در اینستاگرام، «استوری» (Story) و «آی‌جی تی‌وی» (IGTV) قرار دارد. همچنین بر اساس مطالعات انجام شده، محتوای ویدیویی بیش از ۸۲درصد از محتوای آنلاین شبکه‌های اجتماعی را در سال ۲۰۲۲ تشکیل خواهد داد.

۳. افزایش زمان استفاده از شبکه‌های اجتماعی

علاوه بر افزایش کاربران شبکه‌های اجتماعی در طول‌ سال‌های گذشته، زمان استفاده کاربران از این شبکه‌ها نیز رو به افزایش است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که کاربران روزانه به‌طور متوسط ۱۴۵ دقیقه از زمان خود را در شبکه‌های اجتماعی صرف می‌کنند. این آمار یک ساعت بیشتر از زمانی است که کاربران در سال ۲۰۱۲ به شبکه‌های اجتماعی اختصاص می‌دادند. بررسی‌ها بیانگر آن است که امروزه شبکه‌های اجتماعی نقشی اساسی در زندگی روزمره انسان‌ها ایفا می‌کنند و توسعه بازاریابی در این شبکه‌ها، موجب رونق روز‌افزورن برندهای تجاری و شرکت‌های مسافرتی خواهد شد.

۷ ترند بازاریابی رسانه‌های اجتماعی در سال ۲۰۲۱

۴. فیس‌بوک در صدر شبکه‌های اجتماعی

«فیس‌بوک»، در صدر شبکه‌های اجتماعی قرار دارد و یکی از پراستفاده‌ترین پلتفرم‌ها در جهان به شمار می‌‌آید. بعد از فیس‌بوک، «یو‌تیوب» دیگر شبکه‌ی اجتماعی است که بیشترین استفاده را در میان کاربران دارد. طبق بررسی‌های انجام شده در ژانویه ۲۰۲۱ (دی ۱۳۹۹)، فیس‌بوک روزانه دارای ۱/۸۴۶ میلیارد کاربر و به‌طور کلی ۲۳ میلیارد بازدیدکننده است و کاربران به‌طور متوسط روزانه ۵۸ دقیقه از وقت خود را در فیس‌بوک صرف می‌کنند. در واقع علی‌رغم موفقیت برخی از شبکه‌های اجتماعی جدید در طی سال‌های گذشته، به نظر می‌رسد که شبکه‌های اجتماعی همچون فیس‌بوک به تسلط خود بر بازارهای جهانی در طی سال‌های آینده ادامه خواهند داد.

۵. کاهش زمان تمرکز کاربران و افزایش تولید محتوای خلاصه

اگر کاربران مدت‌زمان بیشتری را در شبکه‌های اجتماعی صرف می‌کنند، اما زمان کمتری را برای تعامل با پست‌ها و محتواهای موجود اختصاص می‌دهند. بر اساس مطالعات، امروزه «بازه‌ی زمانی تمرکز» (Attention Spa) افراد به‌طور متوسط ۸ ثانیه است. به‌همین دلیل، بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی تلاش می‌کنند تا با تولید محتوای خلاصه و کوچک مانند محتواهای ویدیویی کوتاه، تمرکز مخاطبان را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به خود جلب کنند.

۶. افزایش گزینه‌های واقعیت افزوده

طبق بررسی‌ها، میزان جست‌وجوی «واقعیت مجازی در شبکه‌های اجتماعی» در طی پنج سال گذشته، ۸۱درصد افزایش داشته است. با پیشرفت شبکه‌ی‌ اینترنت تلفن‌های همراه، تکنولوژی‌های «واقعیت افزوده» (AR) و «واقعیت مجازی» (VR) نیز به یک جریان اصلی در بازارهای جهانی تبدیل شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود بازاریابی واقعیت افزوده تا سال ۲۰۲۳، موفق به تولید بیش از ۷۰ میلیارد درآمد سالیانه شود. تکنولوژی واقعیت افزوده از سال ۲۰۱۷ با فیلترهای اینستاگرام، پا به عرصه‌‌ی شبکه‌های اجتماعی گذاشت و در سال ۲۰۱۹ با امکان ساخت فیلتر توسط کاربران اینستاگرام، ارتقا یافت.

۷. افزایش استفاده از محتوای تولید شده توسط کاربران

امروزه بسیاری از برندهای تجاری از محتوای تولید‌شده توسط کاربران در استراتژی‌های بازاریابی خود استفاده می‌کنند. طبق شواهد موجود، استفاده از این نوع محتوا در استراتژی‌های بازاریابی، با افزایش ۲۰درصدی بازگشت مشتریان همراه بوده و مدت‌ زمان استفاده کاربران از سایت‌ها را ۹۰درصد افزایش داده است.

۷ ترند بازاریابی رسانه‌های اجتماعی در سال ۲۰۲۱

کلام آخر

در دنیای مدرن امروز ، استراتژی‌های بازاریابی سنتی دیگر کارایی گذشته را ندارد و بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، نقش بسیار مهمی در موفقیت شرکت‌های مسافرتی و برندهای تجاری ایفا خواهد کرد. در همین راستا، به‌روز‌رسانی استراتژ‌ی‌های بازاریابی شبکه‌های اجتماعی مطابق با ترندهای روز، موجب افزایش ارتباط با مشتریان و سودآوری بیشتر خواهد شد. به‌روزترین ترندهای بازاریابی در صنعت گردشگری و سفر را در وب‌سایت «رسانه قطب‌نما» بخوانید.

مطالب مرتبط