شناخت پرسونا، کلید موفقیت مشاغل آنلاین گردشگری

شناخت پرسونا، کلید موفقیت مشاغل آنلاین گردشگری

وقایع سال ۲۰۲۰، بسیاری از کسب‌وکارها، به‌خصوص مشاغل گردشگری را به‌سوی فروش‌ آنلاین و استفاده از پلتفرم‌های اینترنتی هدایت کرد. اگرچه  کارکردن در فضای مجازی بسیار سریع‌تر از روش‌های سنتی موجب سودآوری خواهد شد؛ اما به‌دلیل عدم ارتباط مستقیم با مشتریان، شناسایی شخصیت آن‌‌ها یکی از بزرگ‌ترین معضلاتی است که صاحبان مشاغل با آن دسته‌وپنجه نرم می‌کنند. در واقع یکی از مهم‌ترین مسائل کسب‌وکارهای آنلاین، شناسایی و ایجاد یک پرسونای مناسب برای عرضه‌ی محصولات است.  رسانه قطبنما با توجه به اهمیت این موضوع، به‌سراغ مقوله‌ی پرسونا در کسب‌وکارهای آنلاین و مشاغل گردشگری رفته است. پرسونا چیست و چگونه شکل می‌گیرد؟

پرسونا چیست و چگونه شکل می‌گیرد؟

پرسونا در واقع یک تصور خیالی از مشتری ایده‌آل کسب‌وکار شما است و شخصیت این موجود خیالی با مجموعه‌ای از داده‌های کمی و کیفی به‌ دست آمده از مصرف‌کنندگان بالقوه یا فعلی، شکل می‌گیرد. صاحبان مشاغل با تحقیقات گسترده بر روی نیازها، اهداف و الگوهای رفتاری مخاطبان، پرسونا یا مشتری هدف محصولات خود را تعیین کرده و استراتژی‌‌های بازاریابی خود را با هدف فروش محصولات به این افراد تعیین می‌کنند.

تاثیر پرسونا در کسب‌وکارهای تجاری و مشاغل گردشگری

عدم شناخت درست نسبت به مخاطبان هدف یک کسب‌وکار، منجر به کاهش میزان فروش محصولات و عدم تعامل با مشتریان خواهد شد. چراکه اگر بازاریابی دقیقاً نداند که مشتریان هدف او چه کسانی هستند، بدون شک نمی‌تواند محصولات و خدمات خود را به‌درستی مدیریت کرده و به فروش برساند. به همین دلیل، جمع‌آوری اطلاعات و تجزیه‌وتحلیل آن‌‌ها در راستای تعیین پرسونا، علاوه بر آنکه موجب سودآوری شده، کمک خواهد کرد تا با کاربران مجازی همانند یک مشتری حضوری رفتار کرده و نیازهای آنان را برطرف کنید. از سویی دیگر پیشرفت شبکه‌های اجتماعی، گوشی‌های هوشمند و ارتقای روش‌های بازاریابی بر اساس تولید محتوا، اهمیت وجود پرسونا را برای استراتژی‌های بازاریابی دو‌چندان کرده است و شناخت دقیق مشتریان هدف موجب تولید محتوای موثرتر خواهد شد.

پیشنهاد رسانه قطب‌نما: چهار روز با چهار مدیر موفق صنعت گردشگری در بحران کرونا، قسمت چهارم شرکت هاپر

نحوه‌ی استفاده از پرسونا در استراتژی‌های بازاریابی

نحوه‌ی استفاده از پرسونا در استراتژی‌های بازاریابی

شناختن شخصیت پرسونا اطلاعات دقیق و مهمی را همچون سن، جنسیت، محل و شرایط زندگی در اختیار صاحبان مشاغل قرار می‌‌دهد و این اطلاعات به شما کمک خواهد تا استراتژی‌های بازاریابی را بر اساس شخصیت پرسونا خود توسعه داده و با اتخاذ روش‌های کاربردی، بدون حاشیه و مستقیم، با آن‌ها هم‌کلام شوید. از سویی دیگر به‌کارگیری روش‌های درست بازاریابی و ارتباط مستقیم با مصرف‌کنندگان، آ‌ن‌ها را به مشتریان وفادار تبدیل خواهد کرد. با همه‌ی این موارد به یاد داشته‌ باشید که شخصیت پرسونا به مرور زمان تغییر خواهد کرد و عواملی همچون پیشرفت صنعت، ظهور رقبای جدید، فناوری و محیط اطراف می‌تواند بر روی نیاز مصرف‌کنندگان و احساس آن‌ها نسبت به محصولات تاثیر به‌سزایی بگذارد. به همین دلیل، به‌روز بودن و رصد مداوم رفتارهای مشتریان یکی از مهم‌ترین مسائل دنیای بازاریابی است که هرگز نباید از یاد برد.

بیشتر بخوانید: ۱۵ ترند برتر بازاریابی بی تو بی در سال ۲۰۲۱-قسمت اول

چهار مزایای مهم ایجاد پرسونا در مشاغل گردشگری

چهار مزایای مهم تعیین پرسونا در مشاغل گردشگری

در ادامه با مزایای مهم تعیین پرسونا و شناسایی مشتریان هدف در کسب‌وکارها و مشاغل گردشگری بیشتر آشنا خواهیم شد.

۱- درک بهتر مشتریان هدف

شناخت پرسونا به شما کمک خواهد تا درک عمیق‌تری نسبت به خواسته‌های مشتریان فعلی و آینده خود کسب کنید. به‌طور کلی شناخت پرسونا اطلاعات دقیقی در رابطه با علایق، عادت‌ها، اطلاعات جمعیتی، روش‌های خرید، نقاط ضعف و دیگر ویژگی‌های مشتریان، در اختیار شما قرار داده و آگاهی عمیقی نسبت به این داده‌ها و امکان برقراری ارتباط بهتر با مصرف‌کنندگان را برای‌تان فراهم خواهد کرد.

۲- ‌دسته‌‌بندی محتوا بر اساس مشتریان هدف

با شناسایی کامل پرسوناها و گروه‌بندی آن‌ها، می‌توان محتوای خود را بر اساس سلایق مشتریان شخصی‌سازی کرده و به مشتریان هدف ارسال کرد. به‌کارگیری استراتژی «توجه به مخاطب» (audience attention) منجر به ایجاد نتایج بهتر و روابط طولانی‌مدت با مشتریان شده و به شما اجازه می‌‌دهد تا با استفاده از زبان مختص به مشتریان، با آن‌ها ارتباط برقرار کرده و محصولات خود را از طریق کانال‌‌هایی که آن‌ها می‌پسندند، به فروش برسانید.

۳- افزایش آگاهی تیم فروش

زمانی که تیم فروش آگاهی بیشتری در رابطه با پرسونا و مشتریان هدف پیدا کند، درک صحیح‌تری در رابطه با نحوه‌ی برخورد با آن‌ها کسب خواهد کرد. بنابراین، تیم فروش با یادگیری زبان مشتریان خود می‌تواند به‌راحتی از طریق دیدارهای حضوری، تلفنی یا آنلاین با آنان ارتباط برقرار کنند.

۴- صرفه‌جویی در وقت و هزینه

تلاش‌های بازاریابی هنگامی به ثمر خواهد نشست که پرسونا و شخصیت مشتریان را به‌درستی شناسایی کرده باشید. در واقع شناخت پرسونا کمک می‌‌کند تا به‌طور هدفمند استراتژی‌های بازاریابی خود را برنامه‌ریزی کرده و بدون صرف منابع، هزینه و وقت اضافی، به یک فروش عالی‌ دست یابید.

مخاطب هدف خود را کشف کنید

اگرچه شناخت پرسونا و مشتریان هدف، مزایای بسیاری برای کسب‌وکارها و مشاغل گردشگری به‌همراه خواهد داشت؛ اما شناسایی پرسونا کار آسانی نبوده و بسیاری از مشاغل به‌دلیل نبود منابع کافی نمی‌توانند به‌تنهایی از عهده‌ی این کار برآیند. استفاده از پلتفرم «گوگل آنالیتیکس» (Google Analytics)، تجزیه‌وتحلیل شبکه‌های اجتماعی و ارتباط با کاربران این شبکه، بررسی رقبا، بررسی محصولات، ارزیابی استراتژی‌ها و نگاهی دقیق به مشتریان فعلی، راهکارهای ارزشمندی‌ است که صاحبان مشاغل را در شناخت و پرورش پرسونای کسب‌وکارشان کمک خواهد کرد.

پیشنهاد رسانه قطب‌نما: اپلیکیشن تورپل، ابزاری جدید برای ارتباط مسافرین و آژانس های گردشگری

سخن پایانی 

در این مطلب با اهمیت وجود پرسونا و تاثیر آن در کسب‌وکارهای تجاری و مشاغل گردشگری آشنا شدیم و دریافتیم که به‌کارگیری استراتژی‌های بازاریابی بدون درنظرگرفتن مشتریان هدف بی‌نتیجه خواهد ماند. برای اطلاع بیشتر در رابطه با به‌روزترین مقالات صنعت گردشگری، هتلداری و ترندهای جدید صنعت توریسم، وب‌سایت «رسانه قطب‌نما» را دنبال کنید.

مطالب مرتبط