کرونا چگونه سفرهای ماجراجویانه را متحول کرد؟

۴ نکته در طراحی تورهای ماجراجویانه برای مسافران دورکار

۴ نکته در طراحی تورهای ماجراجویانه برای مسافران دورکار

از سفر به قله اورست تا سواحل بکر کاستاریکا، کار از راه دور به اپراتورهای تورهای ماجراجویانه نیز ارتباط پیدا کرده است، اما شرکت‌های ارائه‌دهنده تور چگونه می‌توانند به نیازهای جدید مسافران دورکار پاسخ دهند؟ ۳ شرکت بین‌المللی برای طراحی تور برای مسافران دورکار به ۴ موضوع اصلی توجه کرده‌اند: فراهم کردن اینترنت مناسب، انعطاف‌پذیری زمانی، فراهم کردن فضای کاری مناسب در سفر و در نهایت، توجه به مقاصدی که انعطاف بیشتری از لحاظ قوانین کرونایی سفر دارند.

قطب‌نما: تقاضای سفرهای ماجراجویانه در دوران کرونا، بر نحوه برنامه‌ریزی این نوع سفرها، مذاکره با تامین‌کنندگان و حتی انتخاب مقصدها تأثیر گذاشته است. Furtenbach Adventures ،G Adventures و Travel Intrepid، سه شرکتی هستند که از این روند جدید استقبال و شروع به مشاهده تغییرات نحوه سفر مهمانان کرده‌اند. به‌گفته لوکاس فورتنباخ، بنیان‌گذار و مالک Furtenbach Adventures، چند سال پیش، مدیران شرکت‌ها با دسترسی به اینترنت می‌توانستند در کمپ‌ها و سفرها تماس‌های کاری خود را برقرار کنند، اما اکنون این کافی نیست. این افراد باید حتی بتوانند در قله کوه‌ها نیز آنلاین باشند و حتی در ۸ هزار متری زمین یک جلسه کاری برگزار کنند. شاید این مسئله کمی دور از تصور باشد، اما رفته‌رفته به امری عادی تبدیل خواهد شد. از سوی دیگر، شرکت Infinity Expeditions، اپراتور تورهای خانوادگی در اتریش نیز اخیرا شاهد افزایش چشم‌گیر مشتریانی است که به‌مدت ۸ هفته در خانه خود در چادرهای هایپوکسی می‌خوابند تا آمادگی لازم را قبل از سفر به کوه موردنظر خود پیدا کنند. این روش سبب کاهش سطح اکسیژن در خون افراد می‌شود، بنابراین آن‌ها با شرایط سازگارتری کوه‌نوردی می‌کنند؛ این مسئله به این معنی است که مدیران پرمشغله می‌توانند تنها در ۳ هفته به قله اورست، مرتفع‌ترین کوه جهان، سفر کنند. حال با افزایش تقاضای ترکیب کار و سفر، این ۳ شرکت از چه روش‌هایی برای ارائه خدمات به مسافران دورکار خود استفاده می‌کنند؟

فراهم کردن اینترنت، فضا و زمان مناسب

تقاضا برای اتصال ثابت به اینترنت در طول یک سفر، موضوع مهمی برای شرکت‌های سفرهای ماجراجویانه مانند G Adventures است. به‌گفته بنیان‌گذار این شرکت، قبل از همه‌گیری کرونا تقاضای بیشتری برای برگزاری تورهای کوتاه‌مدت‌ وجود داشت. ۲ یا ۳ سال پیش، G Adventures بیشتر تورهای ۸ یا ۹ روزه‌ ارائه می‌داد، اما پس از همه‌گیری کرونا تقاضای سفرهای طولانی‌مدت از سوی مسافران افزایش یافته است. به همین دلیل، G Adventures انعطاف‌پذیری بیشتری را در برنامه‌های خود ایجاد کرده است؛ به‌عنوان مثال، این شرکت این فرصت را برای مسافران خود فراهم می‌کند که بعدازظهرها ایمیل‌های خود را بررسی یا در یک جلسه کاری شرکت کنند. بر اساس تحقیقات این شرکت، در دسامبر ۲۰۲۰، حدود ۱۹ درصد از مسافران قصد داشتند کار و سفر خود را با یکدیگر ترکیب کنند؛ این نسبت در نظرسنجی دسامبر ۲۰۲۱ تقریباً ۲ برابر شد و به ۳۷ درصد رسید. همچنین مشخص شده است که در حال حاضر، ۴۶ درصد از افراد ۱۸ تا ۳۴ ساله قادر به کار از هر جایی هستند. در پاسخ به داده‌هایی که از این نظرسنجی‌ها به دست آمده است، G Adventures اخیرا برنامه جدیدی به نام Roamies با همکاری Hostelworld راه‌اندازی کرده است تا به مسافرانی که نیاز به کار و سفر همزمان دارند، اینترنت پرسرعت و فضای کاری بیشتری ارائه دهد. علاوه بر آن، Intrepid Travel نیز از جمله شرکت‌هایی است که در پاسخ به این روند جدید، واکنش‌های جالبی از خود نشان داده است. به‌گفته مدیرعامل این شرکت، گروه‌های سفارشی و خصوصی افزایش قابل‌توجهی در درخواست‌ سفرهای طولانی‌‌مدت، اغلب ۱ ماهه یا بیشتر، به مقاصدی مانند آمریکای جنوبی، آفریقای جنوبی یا جنوب شرق آسیا داشته‌اند. این روزها دورکاری به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است و مشتریان این شرکت نیز می‌توانند راحت‌تر سفر را با کار ترکیب کنند. این شرکت نیز سعی دارد در تورهای خود زمان آزاد بسیاری برای کار یا جلسات مشتریان اختصاص دهد و همچنین اطمینان حاصل می‌کند که محل اقامت آن‌ها فضای کافی برای کار راحت و اتصال به اینترنت را داشته باشد. مسوولان Intrepid Travel معتقدند که توانایی کار از هر جایی، فرصت‌هایی را برای سفرهای طولانی‌‌مدت، سفرهای آهسته و در نهایت سفرهای پایدارتر فراهم کرده است.

توجه به مقاصد

علاوه بر بررسی اینترنت و محل اقامت مسافران، G Adventures ترجیح می‌دهد در کشورهایی فعالیت کند که دائماً مرزهای خود را باز و بسته نمی‌کنند. به‌عنوان مثال، کاستاریکا به یکی از محبوب‌ترین مقاصد برای مسافران این شرکت تبدیل شده است؛ چراکه به نظر می‌رسد این مقصد بهتر از هر جای دیگری به موضوع رفت‌وآمد مسافران توجه می‌کند. از طرفی کشوری مانند اسپانیا با بازو‌بسته‌کردن مکرر مرزهای خود باعث ایجاد مشکلاتی چون بازپرداخت هزینه سفر به مسافران شده است.

تاثیر روند واکسیناسیون بر سفرها

در همین حال، اخیرا با شیوع سویه اومیکرون، کشورهای بسیاری قوانین جدیدی برای واکسیناسیون وضع و بر تزریق دوز سوم واکسن تاکید کرده‌اند. به‌عنوان مثال، فرانسه اخیرا ارائه گواهی واکسیناسیون را برای ورود مردم به رستوران‌ها، بارها، سینماها و احتمالاً بازگشت به محل کار الزامی کرده است. از سوی دیگر ایتالیا، دریافت دوز تقویتی را اجباری کرده است. اتریش نیز قصد دارد گواهی واکسیناسیون افرادی که بیش از ۹ ماه از دریافت واکسن‌شان می‌گذرد را باطل کند. در همین حال، برخی از شرکت‌های هواپیمایی نیز تنها مسافران واکسینه‌شده را می‌پذیرند. قوانین گوناگون واکسیناسیون در کشورهای مختلف، تاثیرات بسیاری در صنعت سفر و گردشگری و بازگشت مسافران خواهد گذاشت. در حال حاضر سفرهای کاری بسیاری به این ‌دلایل متوقف شده‌اند. حال سوال اصلی آن است که پس از بازگشایی سفرهای کاری و لغو قوانین واکسیناسیون اجباری، آیا شرکت‌ها به کارمندان اجازه خواهند داد تا در این نوع محیط‌ها با مشتریان خود در ارتباط باشند؟ و سوال بعدی این است که آیا شرکت‌ها گزینه دورکاری را برای کارمندان خود انتخاب محفوظ نگه می‌دارند؟
آخرین اخبار و مقالات درباره کسب‌وکارهای گردشگری و نوآوری‌های آن‌ها را در «قطب‌نما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط