چهار نکته اساسی در ریدیزاین‌ وب‌سایت

چهار نکته اساسی در ریدیزاین‌ وب‌سایت

برای ریدیزاین (بازطراحی) موفق یک وب‌سایت‌، باید به چه نکاتی توجه کرد؟

بسیاری از کسب‌وکارها در سال‌های اولیه راه‌اندازی وب‌سایت خود، از عملکرد سایت و بازخورد مخاطبان راضی هستند؛ اما به‌تدریج با پیشرفت تکنولوژی و تغییر اصول طراحی و سلیقه‌ی برندهای تجاری، طراحی این وب‌سایت‌ها به‌نظر قدیمی آمده و کارایی سابق خود را از دست می‌دهند. به‌طور کلی عمر مفید وب‌سایت‌ها پنج سال بوده و پس از آن نیاز به طراحی مجدد خواهند داشت. با این حال، باز‌طراحی وب‌سایت (Site Redesign) کار آسانی نیست و باید به‌‌طور کامل مورد ارزیابی قرار بگیرد. «رسانه قطب‌نما» در این مطلب به بررسی چهار نکته‌ی اساسی برای کسب موفقیت در باز‌طراحی وب‌سایت‌ها می‌پردازد.

۱. تعیین هدف از باز‌طراحی وب‌سایت

وب‌سایت‌ها، پردازنده‌ اصلی یک شرکت هستند و نقش بسیار مهمی در تحقق اهداف بازاریابی ایفا می‌کنند. به همین دلیل، پیش از تعیین فاکتورهای موردنیاز جهت بهبود کارایی وب‌سایت، باید ابتدا هدف از طراحی مجدد وب‌سایت و نحوه‌ی پاسخگویی ‌سایت به اهداف شرکت به‌طور دقیق معین شوند. اغلب مدیران بازاریابی در پاسخ به این سوال، به نتایج کلی مانند افزایش فروش و افزایش آگاهی از برند اشاره می‌کنند و به نقش تاثیرگذار و فراگیر وب‌سایت‌ در سازوکار خود شرکت‌ها توجهی ندارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که یک وب‌سایت با طراحی مناسب، علاوه بر جذب مشتریان جدید، موجب بهبود خدمات‌رسانی به مشتریان و ارتقای تلاش‌های نیروهای انسانی خواهد شد.

چهار نکته اساسی در ریدیزاین‌ وب‌سایت برندهای تجاری

۲. تعیین یک استراتژی طراحی

زمانی که وب‌سایت‌ها نتایج خوبی ارائه نمی‌دهند؛ باز‌طراحی وب‌سایت، اغلب اولین کاری است که به ذهن مدیران می‌رسد، اما مشکل اینجا است که یک وب‌سایت زیبا بدون وجود استراتژی‌ طراحی، بازهم نمی‌‌تواند انتظارات مدیران شرکت‌ها را برآورده کند. یک استراتژی‌ طراحی موثر، علاوه بر تمرکز بر ارتقای تجربه‌ی کاربری مشتریان، موجب تقویت هویت برند تجاری نیز خواهد شد.
  • طراحی "UX" و افزایش کارایی وب‌سایت‌ها

خلق یک استراتژی‌ طراحی، نیازمند نگاهی جامع به عملکرد وب‌سایت است. صاحبان وب‌سایت می‌توانند با کمک ابزارهایی مانند «گوگل آنالیتیکس» (Google Analytics)، بررسی کاربران و تحقیقات در مورد آن‌ها، علایق مشتریان را شناسایی کرده و میزان پاسخگویی سایت به نیاز مخاطبان را بررسی کنند. در حقیقت وب‌سایت، یک پلتفرم دیجیتالی برای افزایش دسترسی به شرکت بوده و قابلیت‌های آن باید مطابق اهداف شرکت سازماندهی شود. در ابتدا با کمک متخصصان و طراحان "UX"، می‌توان دید کاملی نسبت به اهداف شرکت و نیاز مشتریان پیدا کردو در گام دوم نیز با پیاده‌سازی یک استراتژی طراحی درست، مشتریان را راهنمایی کرده و به اهداف بازاریابی شرکت دست یافت.

۳. تجزیه‌وتحلیل سایت

گاه می‌توان به‌جای طراحی مجدد وب‌سایت و تغییر همه‌ی بخش‌ها، با آژانس‌های طراحی مشورت کرده و با کمک داده‌های موجود تنها مشکلات موجود را برطرف کرد. گوگل آنالتیکس، یکی از ابزارهایی است که به بررسی عملکرد وب‌سایت می‌پردازد. این داده‌ها اطلاعات مهمی را در رابطه با نوع تعاملات مشتریان مانند مجموع زمان حضور در سایت و نرخ بازگشت بیان می‌کند. شرکت‌‌ها می‌توانند با تعیین «شاخص‌های کلیدی عملکرد» (KPI) و استفاده از گوگل آنالیتیکس، میزان پاسخگویی سایت به اهداف شرکت را بررسی کنند و با تجزیه‌وتحلیل این داده‌ها، رویکردهای توسعه‌ی تجارت، خدمات‌رسانی به مشتریان و منابع انسانی خود را بهینه‌سازی کنند. علاوه بر این، «گوگل دیتا استودیو» (Google Data Studio) یکی دیگر از ابزارهایی است که با نمایش اطلاعات کاربران بر روی داشبوردهای بصری، به بهبود عملکرد سایت کمک می‌کند. چهار نکته اساسی در ریدیزاین‌ وب‌سایت برندهای تجاری

۴.  استفاده از ابزارها و تکنولوژی‌های جدید

طراحی به‌روز و استفاده از تکنولوژی، موجب انعطاف‌پذیری بیشتر تیم‌های کاری شده و شرایط پیشرفت آن‌ها را در طول زمان فراهم می‌کند. پلتفرم‌های مدرن طراحی سایت مانند «وردپرس» (Wordpress) و «دروپال» (Drupal)، از نمونه ابزارهایی هستند که با ارائه‌ی امکانات جدید، امکان ویرایش محتوای وب‌سایت را برای تیم‌های عملیاتی مهیا می‌کند.

کلام آخر

در نهایت می توان این‌طور نتیجه گرفت که وب‌سایت‌ها نقش به‌سزایی در موفقیت استراتژی‌های بازاریابی دارند و شناخت نیاز مشتریان و باز‌طراحی سایت بر اساس آن، موجب ارتقای عملکرد وب‌سایت‌ها خواهد شد. همچنین، استفاده از تکنولوژی‌های به‌روز و ابزارهای تجزیه‌وتحلیل، در باز‌طراحی اصولی یک وب‌سایت مناسب کمک بسیاری خواهد کرد. آخرین مقالات مربوط به کسب‌وکارهای گردشگری را در وب‌سایت «رسانه قطب‌نما» بخوانید.

مطالب مرتبط