۸ گام ضروری تولید یک تبلیغ موثر

۸ گام ضروری تولید یک تبلیغ موثر

"امروزه تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی، نقش بسیار مهمی در موفقیت کسب‌وکارها ایفا می‌کند؛ اما راهکار تولید یک تبلیغ مناسب برای مخاطبان هدف چیست؟ "

قطب‌نما- امروزه با پیشرفت تکنولوژی شیوه‌‌ی ارائه‌ی تبلیغات تغییر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد تنها در ایالات متحده‌ی آمریکا شرکت‌ها در سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار برای تبلیغات رسانه‌ای هزینه‌ کرده‌اند. امروزه شرکت‌ها بودجه‌های بیشتری را نسبت به سال‌های گذشته به تبلیغات اختصاص می‌دهند. در همین راستا، پلتفرم‌های بی‌شماری برای ارائه‌ي تبلیغات کسب‌وکار‌ها وجود دارد و شرکت‌ها می‌توانند از این پلتفرم‌ها برای تبلیغات محصولات و خدمات خود استفاده کنند. اما شرکت‌ها چگونه می‌توانند رسانه مناسب برای تبلیغات خود را انتخاب کند؟ شیوه‌ی درست تبلیغات در پلتفرم‌های اجتماعی چیست؟ در ارائه‌ی یک تبلیغ مناسب، فاکتورهای بسیاری از شناخت مخاطبان هدف گرفته تا تحقیقات بازاریابی و انتخاب رسانه مناسب دخیل‌اند. در ادامه‌ی این مطلب با هشت مرحله‌ی برای تولید تبلیغات آشنا می‌شویم.

۸ مرحله‌ی مهم برای ایجاد تبلیغ مناسب

  • انتخاب مخاطبان هدف
  • انجام تحقیقات بازاریابی
  • انتخاب پلتفرم مناسب
  • تعیین بودجه
  • تعیین پیام‌های تبلیغاتی
  • ارزیابی میزان موفقیت تبلیغات و ردیابی تبلیغات
  • راه‌اندازی تبلیغات
  • تجزیه‌وتحلیل عملکرد تبلیغات

۸ مرحله برای ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی

۱. انتخاب مخاطبان هدف

کسب‌وکار‌ها باید قبل از تولید تبلیغ، ابتدا مخاطبان هدف خود را شناسایی کرده و مشخص کنند که این تبلیغ را برای چه کسانی می‌‌سازند. طبق بررسی‌ها افراد در روز حدوداً با ۱۰ هزار تبلیغ روبه‌رو می‌شوند و اگر تبلیغات شرکت‌ها به‌درستی مخاطبان مناسب را مورد هدف قرار ندهد، کاملاً بیهوده خواهد بود. یکی از راه‌هایی که به تبلیغات یک کسب‌وکار کمک می‌کند، پیداکردن مخاطبان مناسب و افرادی است که شرکت‌ها می‌خواهند از طریق تبلیغات توجه آن‌ها را به محصولات و خدمات خود جلب کنند. این کار به شرکت‌ها کمک می‌کند بهترین تبلیغات را تولید کرده و بهترین پلتفرم تبلیغاتی را براساس مخاطبان خود انتخاب کنند.

۲. انجام تحقیقات بازاریابی

«تحقیقات بازاریابی» (Marketing Research) بخش مهمی از هر کمپین‌ تبلیغاتی است. تحقیقات بازاریابی فرآیند ارزیابی و امکان‌سنجی یک محصول یا خدمات جدید، از طریق تحقیق و جمع‌آوری نظرات مشتریان بالقوه است. تحقیقات بازاریابی به شرکت‌ها کمک می‌کند تا بازار هدف خود را کشف کرده و نظرات و بازخورد‌های مصرف‌کنندگان را در مورد علایق آن‌ها به محصولات و خدمات دریافت کنند. انجام تحقیقات بازاریابی بر اساس شخصیت‌های خریداران، به سوالات کلیدی در مورد بازار هدف شرکت‌ها پاسخ خواهد داد. برخی از مهم‌ترین این سوالات عبارتند از:

  • مخاطبان هدف چند ساله هستند؟
  • آن‌ها بیشتر وقت خود را صرف چه کاری می‌کنند؟
  • از چه پلتفرم‌های رسانه‌ اجتماعی استفاده می‌کنند؟
  • آن‌ها در چه مکانی زندگی می‌کنند؛ شهر یا روستا؟

کسب اطالاعات لازم در رابطه با نظرات و علایق مخاطبان هدف، به شرکت‌ها کمک می‌کند تا رسانه‌ی اجتماعی مناسب مانند تلویزیون، «یوتیوب»، «اینستاگرام» یا «لینکدین» را برای انجام تبلیغات پیدا کرده و مخاطبان خود را راحت‌تر جذب کنند.

۸ مرحله برای ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی

۳. انتخاب پلتفرم مناسب

با انجام تحقیقات بازاریابی شرکت‌ها به یک چشم‌انداز مطمئن برای انتخاب موثرترین پلتفرم‌ها جهت دستیابی به مخاطبان هدف دست می‌یابند. حال در کنار شناسایی مخاطبان هدف، شرکت‌ها باید تحقیقات تکمیلی در مورد هزینه‌‌ها، «نرخ بازگشت سرمایه» (ROI) و مزایای پلتفرم‌ها و روش‌های تبلیغاتی انجام دهند. با انجام این تحقیقات گاهی شرکت‌ها  متوجه می‌شوند که استفاده از پلتفرم‌ها و روش‌های تبلیغاتی ترکیبی مانند رسانه‌های اجتماعی و تبلیغات در موتورهای جست‌وجوگر، روشی مناسب برای کمپین‌های تبلیغاتی آن‌ها است. چراکه این نوع کمپین‌ها، با ایجاد شبکه‌های گسترده، امکان دسترسی به مشتریان بالقوه بیشتری را فراهم می‌کنند.

 ۴. تعیین بودجه

در تعیین بودجه تبلیغات، جزئیات و موارد زیادی دخیل است؛ برای مثال:

  • کل بودجه‌ی موردنیاز
  • نحوه‌ی تقسیم هزینه‌ها
  • میزان نرخ بازگشت سرمایه

یکی دیگر از موارد مهمی که در تعیین بودجه کمپین‌های تبلیغاتی تاثیرگذار است، تعداد مخاطبان جدیدی است که از طریق تبلیغات به شرکت‌ها افزوده می‌شوند.

۵. تعیین پیام‌های تبلیغاتی

پس از شناسایی مخاطبان هدف و تعیین پلتفرم رسانه‌ای مناسب، وقت آن رسیده تا پیام تبلیغاتی خود را تعیین کنید. پیام تبلیغات و تاثیر آن‌ برای رسیدن به اهداف نهایی کمپین‌ها، از نکات بسیار مهمی است که شرکت‌ها باید به آن توجه کنند. توجه به هدف اصلی شرکت‌ها از راه‌اندازی کمپین‌های تبلیغاتی، کمک بسیاری در تعیین پیام‌های تبلیغاتی خواهد کرد. برخی تبلیغات به‌دنبال افزایش تعداد بازدید وب‌سایت، دانلود محتوای الکترونیکی یا جذب سریع مخاطبان برای ثبت‌نام رایگان هستند. هر یک از این اهداف نیازمند پیام و تبلیغی متفاوت برای تاثیرگذاری بر روی مخاطبان هدف است.

۶. ارزیابی میزان موفقیت تبلیغات و ردیابی تبلیغات

هر کسب‌وکاری صرف‌نظر از اینکه چه هدفی از تبلیغات دارد؛ باید پیش از آغاز هر تبلیغ به سوالات زیر پاسخ دهد:

  • موفقیت این تبلیغات در چیست؟
  • چگونه می‌توان این موفقیت را اندازه‌گیری کرد؟

بعد از تعیین هدف از تبلیغ، لازم است انتظارات خود را از تبلیغات مشخص کرده و یک سیستم «ردیابی تبلیغات» مناسب تنظیم کنید. منظور از ردیابی تبلیغات، فرآیند جمع‌آوری داده‌‌ها از کمپین‌های تبلیغاتی است که منجر به ایجاد یک چشم‌انداز درست از میزان تعامل مخاطبان با تبلیغات و علایق آن‌ها خوا‌هد شد. در صورت انجام تبلیغات آنلاین، امکانات زیادی برای ردیابی تاثیر تبلیغات وجود دارد. برای مثال رسانه‌هایی مانند فیس‌بوک، گوگل یا لینکدین، دارای یک پلتفرم مدیریت و ردیابی تبلیغات است و به کسب‌وکار‌ها کمک می‌کند تا میزان تعاملات تبلیغات خود با مشتریان را ارزیابی کنند. برخی دیگر از راهکارهای تحلیل تبلیغات عبارتند از: ۱. کسب‌وکار‌ها می‌توانند از یک «پلتفرم خودکار ردیابی تبلیغات رایگان» (automated free ad tracking platform) برای اندازه‌گیری میزان نرخ بازگشت سرمایه‌ استفاده کرده و نحوه‌ی ارتباط تبلیغات با پروژه‌ها و کمپین‌های بازاریابی بزرگ‌تر را ارزیابی کنند. علاوه بر این، می‌توان از این پلتفرم برای مقایسه عملکرد تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی مختلف مانند اینستاگرام و توئیتر نیز استفاده کرد. ۲. ایجاد یک «صفحه‌ گسترده ردیابی» (custom tracking spreadsheet offline) در برنامه‌هایی مانند «اکسل» به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا میزان تعاملات با تبلیغات و سایر داده‌ها مانند هزینه، نرخ تبدیل مشتریان بالقوه به خریداران واقعی و نرخ بازگشت سرمایه تبلیغاتی را اندازه‌گیری کنند. ۳. استفاده از «توکن‌های ردیابی» (custom tracking tokens) برای پیوند‌های موجود در تبلیغات امکان تجزیه‌و‌تحلیل میزان تعاملات مشتریان و نرخ تبدیل آن‌ها به خریداران واقعی را برای شرکت‌ها فراهم می‌کند.

۷. راه‌اندازی تبلیغات

پس از تعیین اهداف و انتظارات کمپین‌های تبلیغاتی، کسب‌وکار‌ها می‌توانند تبلیغات خود را در رسانه‌های اجتماعی مناسبی که پیش‌تر انتخاب کرده بودند، راه‌اندازی کنند.

۸ مرحله برای ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی

۸. ردیابی و تجزیه‌وتحلیل عملکرد تبلیغات

پس از راه‌اندازی تبلیغات، باید عملکرد آن‌ها را در بدنه‌ی کسب‌وکارها مورد بررسی قرار داد. از آنجایی که بررسی یک به یک تبلیغات کار دشواری است؛ شرکت‌ها می‌توانند با بررسی روند‌های عمومی کسب‌وکار یا تغییر میزان درآمد، میزان کارایی کمپین‌های تبلیغات خود را ارزیابی کنند. در تبلیغات آنلاین، نتایج بلافاصله نمایان می‌شود و کسب‌وکار‌ها می‌توانند عملکرد تبلیغات خود را در طول زمان مشاهده کنند. در این ارزیابی باید به انواع کمپین‌‌های تبلیغاتی، چه آن‌هایی که با هزینه‌های کم مخاطبان زیادی را جذب می‌کنند و چه آن‌هایی که با هزینه‌های زیاد موفق به جذب مخاطبان نمی‌شوند، دقت کرد و از تجربه‌های خود در راه‌اندازی تبلیغات بعدی نیز استفاده کرد. کلام آخر موفقیت تبلیغات ارتباط تنگاتنگی با مخاطبان هدف کسب‌وکار‌ها دارد. شناخت مخاطبان هدف و علایق آن‌ها، موجب انتخاب اهداف و برنامه‌ریزی‌های درست در کمپین‌های تبلیغاتی شده و به کسب‌وکارهای تجاری کمک خواهد کرد تا در ازای صرف هزینه‌ و زمان کمتر به مشتریان بیشتری دسترسی یابند. آخرین مقالات حوزه‌ی کسب‌وکارهای گردشگری را در وب‌سایت «قطب‌نما» بخوانید.

پیشنهاد قطب‌نما 

مطالب مرتبط