برخلاف بحران اقتصادی که در سال ۲۰۲۰ گریبانگیر ابرقدرتهای صنعت گردشگری شد، شرکت مشهور «هتل های هیلتون» اعلام کرد شاهد رشد ۵.۱ درصدی درآمدزایی نسبت به سال گذشته بوده است. اما دلیل این موفقیت آنهم در بحران کرونا چه بود؟
رسانه قطبنما- هتل های هیلتون یکی از ابرقدرتهای هتلداری در جهان است که برخلاف سایر برندهای فعال در این زمینه توانست به کمک مدیریت موفق و استراتژیهای هوشمندانه با یک کارنامه مالی موفق از بحران کرونا در سال ۲۰۲۰ بیرون بیاید.در این مطلب از «رسانه قطبنما» بهسراغ بررسی دلایل رشد این هتلهای زنجیرهای میرویم تا ببینیم چه عاملی باعث چنین رشد چشمگیری آنهم در بحبوحه بحران اقتصادی سال ۲۰۲۰ شده است.
نگاهی به کارنامه مالی هتل های هیلتون در سال ۲۰۲۰
در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰، شرکت هتل های زنجیرهای هیلتون اعلام کرد که با افزایش رزرو بیش از یک میلیون اتاق در زیرمجموعههای خود توانسته به رشد خالص ۵.۱ درصد در سال ۲۰۲۰ برسد.براساس بررسیهای انجام شده توسط تحلیلگران اقتصادی صنعت گردشگری، سه حوزه اصلی باعث چنین رشد چشمگیری در ۱۲ ماه اخیر برای هتل های هیلتون شده است که عبارتند از:۱. استقبال از پیوستن سایر برندها و افتتاح شعبههای جدید تحت نام هیلتون۲. استراتژیهای هوشمندانه مانند امکان اقامتطولانیمدت یا ایجاد فضای کار اشتراکی و همگام شدن با سلیقه روز مخاطبان۳. بهروزرسانی مکرر و توجه به برنامههای وفاداری مشتریان با نام «هیلتون آنرز» (Hilton Honors) در این مطلب از «رسانه قطبنما» به بررسی راز موفقیت و عملکرد هوشمندانه هتل های هیلتون و تاثیر این سه حوزه بر درآمدزایی چشمگیر این برند خواهیم پرداخت.
۱. ارزشگذاری و پیشنهادات ویژه هیلتون برای هتلهای مستقل
هتل های هیلتون یکی از پیشروترین و بزرگترین صنایع هتلداری جهان، در خرید زیرمجموعهها و هتلهای مستقل است. براساس درآمد ثبت شده در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰، هیلتون تعداد زیرمجموعههای خود را نسبت به دوره مشابه در سال ۲۰۱۹ بیش از ۳۰ درصد افزایش داده است.از جمله زیرمجموعهها و برندهای مهمانیاری که تحت نام هیلتون فعالیت میکنند، میتوان به هتلها «دابل تیری بای هیلتون» (DoubleTree by Hilton) و اقامتگاههای و هتلهای مستقلی که با نام خود، اما تحت لوای هتل های هیلتون فعالیت دارند مانند مجموعه هتلها و ریزروتهای «ال ایکس آر» (LXR)، مجموعه «مانگو هوس سیشلز» (Mango House Seychelles)، «ناکار هتل کارتاخنا» (Nácar Hotel Cartagena) و مجموعه تفریحی «کوریو» (Curio) اشاره کرد که همگی در سال ۲۰۲۰ توسط هتل های هیلتون خریداری شدند.یکی از مهمترین درسهای بحران کرونا به صنعت گردشگری آن بود که قدرت یک نام تجاری تاثیر چشمگیری در جلب اعتماد مشتریان دارد.
بنابراین هتلهای مستقل و مجموعههایی که پیش از بحران کرونا بهصورت فردی و با تکیه بر نام خود فعالیت داشتند، متوجه شدند که با پیوستن به یک برند تجاری قوی میتوانند از مزایای جانبی و بیشمار آن مانند پروتکلهای بهداشتی و ایمنی مخصوص هتل های هیلتون استفاده کرده و اعتماد تعداد بیشتری از مشتریان را جلب کنند.علاوهبر این، قرار گرفتن زیر پرچم حمایت برندی به قدرت هتل های هیلتون که در سراسر جهان شناخته شده است به مالکان کمک میکند تا چالشهایی که قبلا مجبور بودهاند بهصورت مستقل و فردی از آنها عبور کنند، اکنون به کمک حامی بزرگ خود حل کرده و با مشکل چندان خاصی روبهرو نشوند.
۲. نام هیلتون و تاثیر آن بر جذب سرمایهگذاران
نام برند هیلتون تنها برای هتلها و برندهای مستقل جذاب نیست، بلکه قدرت این نام تجاری و شهرت خوب این برند در جهان باعث جلبنظر سرمایهگذاران و بانکهای مختلف برای سرمایهگذاری و اعطای بودجه جهت توسعه و دریافت سود میشود. بانکها و سرمایهگذاران بهدنبال همکاری با برندهایی هستند که میدانند با اعطای بودجه و سرمایهگذاری در توسعه آنها، سرمایه آنها با سود دو چندان بازگردانده میشود. در واقع سرمایهگذاران به دنبال آن هستند که با برندهایی همکاری کنند که میدانند پتانیسل درآمدزایی دارند.
۳. استراتژیهای هوشمندانه هیلتون برای مشتریان
هتل های هیلتون برای جلب اعتماد مشتریان در بحران کرونا از هیچ اقدامی فروگذاری نکرد و توانست با عملکرد چشمگیری که دارد الگویی برای سایر برندها باشد.تمام هدف این مجموعه، استفاده از ابتکارات و استراتژیهای هوشمندانه جهت جلب اعتماد مشتریان برای ایجاد احساس امنیت از اقامت در زیرمجموعههای این هتل بود که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
همکاری با شرکت "RB"، طراح برندهای معتبری مانند «دتول» (Dettol) و «لیزول» (Lysol) و همکاری با «کلینیک مایو» (Mayo) جهت اجرای برنامهای با نام «کلین استی» (Clean Stay) که پروتکلهای بهداشتی را با استفاده از آخرین و قویترین مواد ضدعفونیکننده و تحت نظر متخصصین بهداشتی ویژه در تمامی شعب هتل های هیلتون انجام میدادند. استانداردهای ایمنی طراحی شده در این برنامه بعدها در طرحهای دیگر هتل های هیلتون یعنی «هیلتون ایونت ردی» (Hilton EventReady) نیز اجرا شد.
طراحی فضای کار اشتراکی یا اتاقهای مجهز به آخرین تکنولوژیهای روز و وای فای رایگان بهصورت ساعتی (۸ ساعته) در اختیار کارمندانی که با همهگیری بحران کرونا مجبور به دورکاری شده بودند.
اجرای طرح «هیلتون ایونت ردی» (Hilton EventReady) برای برگزاری جلسات «هیبریدی» (ترکیب جلسات حضوری و مجازی) با استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا در فضاهای خالی اتاقها و جلسات و در اختیار قرار دادن تجهیزات جانبی مانند «ایونت ردی پلی بوک» در اختیار شرکتها جهت راحتی برگزاری جلساتشان که به برنامهریزی و هدایت جلسات هیبردی کمک میکرد.
۴. برنامههای توسعه طولانیمدت هیلتون و تاثیر آن بر رشد مثبت شرکت
علاوهبر همکاری با هتلهای مستقل، یکی دیگر از برنامههای هتل های هیلتون سرمایهگذاری در خرید و توسعه مجموعههای تفریحی تحت نام خود بود. هتل های هیلتون هماکنون صاحب بزرگترین و گستردهترین مجموعه اقامتگاهی در آمریکا با نام «هوم تو سوئیتز» (Home2 Suites by Hilton) است که اقامتگاههای ارزان قیمت اما بسیار پرطرفدار بوده و در سراسر آمریکا و بهخصوص متلهای جادهای دارای شعبه است.اما این توسعه و پیشرفت هتل های هیلتون تنها محدود به آمریکا نبود، در سال ۲۰۲۰، این مجموعه پای خود را فراتر از مرزهای آمریکا گذاشته و با افتتاح پانصدمین شعبه «همپتون هیلتون» در اکتبر سال ۲۰۲۰، برای اولین بار وارد بازار صنعت هتلهای تفریح «چین» شد.در پایان سال۲۰۲۰، هتل های هیلتون در مجموع بیش از ۳۹۷ هزار اتاق در ۲۵۷۰ شعبه خود افتتاح کردند که نسبت به دوره مشابه در سال ۲۰۱۹ بیش از ۳ درصد افزایش داشته است.
۵. افزایش تقاضای مشتریان برای اقامت طولانیمدت در شعب هیلتون
امروزه «اقامت طولانیمدت» یکی از محبوبترین ترندهای سفر و گردشگری در جهان است و هتل های هیلتون با تشخیص بهموقع این تغییر نیاز و طراحی محصولی متناسب با سلیقه روز مشتریان، توانستند تاثیر چشمگیری در جلب نظر مسافران داشته باشند.از سویی دیگر بحران کرونا یک تغییر اساسی نیز در روش کسبوکار برخی از مشاغل بهوجود آورد، بسیاری از کارمندان بهخصوص افراد فعال در زمینه بهداشت و درمان با اعزام شدن به مناطق مختلف نیاز به اقامت طولانیمدت در هتلها داشتند.این دو مورد در کنار هم باعث شد که هتل های هیلتون، امکان اقامت طولانیمدت اما ارزان قیمت در دو شعبه خود یعنی «هوم وود سوئیت» (Homewood Suites by Hilton) و «هوم تو سوئیتز» (Home2 Suites by Hilton) را برای این دسته از مهمانان و مسافران ایجاد کرده و بتواند درآمدزایی چشمگیری از این راه داشته باشد.ارائه یکجای خدمات، شامل آشپزخانه، اتاق نشیمن، اتاق خواب جداگانه، فضای کار، وای فای رایگان و حمام و سرویس بهداشتی شخصی در کنار امکان سرو رایگان صبحانه، خدمات بسیار جذابی بهخصوص برای افرادی بود که با شروع بحران کرونا مجبور به دورکاری شده یا طرفدار اقامت طولانیمدت بودند.چنین خدماتی بهخصوص از سوی افرادی که از خانهنشینی و فضای تکراری کار در خانه خسته شده بودند نیز بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
هتل های هیلتون در مسیر موفقیت
سال ۲۰۲۰ با تمام سختیها و تلخیهایش به پایان رسید و برندی مانند هتل های هیلتون توانست با موفقیت و سرافرازی از این بحران بیرون آمده و به کمک مدیریت موفق و استراتژیهای هوشمندانه، تشخیص بهموقع تغییر نیاز روز مخاطب و طراحی محصولی مناسب با نیاز روز مخاطبان بهعنوان یکی از پرچمداران صنعت هتلداری وارد سال ۲۰۲۱ شده و در مسیر موفقیت حرکت کند.در کنار این مورد، تولید واکسن کرونا نیز بارقه امیدی برای بهبود صنعت گردشگری جهان بود، اما از آنجایی که هنوز محدودیتهای سفرهای بینالمللی و بسته بودن مرزهای بسیاری از کشورها همچنان برقرار است، لذا بار دیگر هتل های هیلتون وارد عمل شده و با همکاری دولتها فضاهای خالی خود را برای واکسیناسیون همگانی در اختیار سازمانهای مربوطه قرار داده است تا با کمک به تسریع این روند به رونق گردشگری جهانی نیز کمک کند.حال باید دید استراتژیهای جدید این شرکت و اقداماتش در سال ۲۰۲۰ چه تاثیری بر موفقیت هتل های هیلتون در سال ۲۰۲۱ خواهد داشت. شما میتوانید آخرین اخبار و مقالات صنعت گردشگری را در رسانه قطبنما دنبال کنید.