انتخاب تصاویر مناسب و طراحی گرافیکی بهروز، تاثیر بهسزایی در ارتقای استراتژیهای بازاریابی صنعت گردشگری دارند. در ادامه ۱۳ ترند طراحی گرافیکی در سال ۲۰۲۱ (۱۴۰۰-۱۳۹۹) را با یکدیگر مرور میکنیم.
استفاده از ترندهای گرافیکی سال ۲۰۲۱، علاوه بر ارتقای زیبایی بصری برندهای تجاری، موجب جلب توجه مشتریان نیز میشود. همچنین، تجربه ثابت کرده است که انتخاب
تصاویر مناسب، تاثیر بهسزایی در افزایش فروش تورها خواهد داشت. برترین ترندهای گرافیکی صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۱ را در این مطلب از «
رسانه قطبنما» مطالعه کنید.
ترندهای طراحی گرافیکی سال ۲۰۲۱
برای بررسی راحتتر و درک بهتر ترندهای گرافیکی، میتوان مفاهیم و مضامین طراحیهای گرافیکی را در سه بخش «آگاهی اجتماعی» (socially-conscious)، «تناقض» (dissonance) و «خوشبینی» (optimism) تقسیم کرد.
۱- طراحی آگاهانه اجتماعی (Socially-Conscious Design)
ناآرامیهای اجتماعی و جنبشهای ضد نژادپرستی در سراسر جهان، مشتریان را نسبت به دیدگاهها و تفکرات برندهای تجاری حساس کرده است. به همین دلیل هر برند تجاری باید بهطور واضح موضعگیری خود را نسبت به اتفاقات پیرامون خود مشخص کنند. طراحی آگاهانه اجتماعی یکی از ترندهایی است که در سال ۲۰۲۰ (۱۳۹-۱۳۹۸) بسیار موردتوجه قرار گرفت و پیشبینی میشود که در سال جاری نیز بسیار تاثیرگذار ظاهر شود. گرایشهای اصلی طراحی آگاهی اجتماهی شامل نمایش اصیل، پایدار و گرامیداشتن تفاوتها و تنوع در جهان است.
۲- طراحی اصیل (Authentic Representation)
وقتی صحبت از طراحی اصیل در میان باشد، منظور تولید محتوایی معتبر و عمیق است که ماهرانه به نقد یک موضوع و چالشهای پیرامون آن میپردازد. امروزه برندهای تجاری بسیاری را میبینیم که با شکستن مرزهای سنتی، با تابوهای موجود در جامعه مبارزه میکنند.
طراحی معروف کمپانی «نایک» (Nike) و جنبشی که با حمایت هنرمندان بر علیه قتل «جورج فلوید» (George Floyd) و نژادپرستی در «آمریکا» در سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۹-۱۳۹۸) به پا کرد، نمونهای عالی از یک طراحی اصیل است. درست پس از اعتراضات گسترده جهانیان بر علیه قتل جوان سیاهپوست آمریکایی، جورج فلوید، بود که کمپانی نایک دست به اقدامی انساندوستانه زد و با تغییر لگوی اختصاصی خود از “Just Do It” به “For Once, Don’t Do It” به حمایت از مخالفان نژادپرستی پرداخت.
۳- تنوع و عدم کمال گرایی (Diversity and Imperfection)
این نوع طراحی گرافیکی یکی از زیرشاخههای طراحی آگاهانه اجتماعی است که سعی میکند با دیدی گستردهتر به فرهنگها، محتوای رسانهای فراگیرتری تولید کرده و به همهی هویتها و گونههای متنوعی که در جهان پیرامون ما وجود دارد، توجه کند.
«دیزاین استودیو» (DesignStudio)، یکی از برندها و آژانسهای طراحی مطرح در جهان است که در طراحیهای خود توجهی ویژهای به این رویکرد دارد. یکی از شاخصترین کارهای این شرکت، به طراحی لوگوی بیمه «گت سیف» (Getsafe) برمیگردد. ایدهای که پشت طراحی گرافیکی این برند نهفته است، جذب مخاطبان نسل جوان و ایجاد یک پیام مثبت در رابطه با خطر تصادفات است. خطوط ناقص و ناموزونی که از مدار خود خارج شدهاند، در واقع یک بیان بصری زیبا از واقعیتی است که در صورت نبود بیمههای حوادث برای نسل جوان اتفاق میافتد، همچنین ترکیب آن با پالتهای رنگی شاد، نهتنها کمپانی گت سیف را از تبلیغات خشک و بیروح بیمهها جدا کرده،؛ بلکه پیامی شاد و قوی را به مخاطبان او القا میکند.
۴- طراحی گرافیکی پایدار (Sustainability)
اگرچه سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۹-۱۳۹۸)، سالی سخت برای انسانها و کرهی زمین بود؛ اما قرنطینههای خانگی نگاهمان را به محیطزیست اطرافمان تغییر داده و بر اهمیت طراحیهای پایدار و سازگار با محیطزیست افزوده است. اکنون دورانی است که مصرفکنندگان بیشتر از هر زمان دیگری نسبت به زبالهها و ردپای محیط خود حساس هستند و همین امر موجب شده است تا برندهای تجاری با وسواس بیشتری در رابطه با تاثیر محصولات در محیط اطراف برخورد کنند.
همچنین، طرحهای بستهبندی برندهای تجاری که با استفاده از مواد تجزیهپذیر، اشکال طبیعی و پالتهای رنگی خنثی تولید شدهاند، نمونههای خوبی در زمینهی طراحی گرافیکی پایدار محسوب میشوند.
۵- طراحی گرافیکی طبیعی (Natural and Manufactured Juxtaposition)
طراحی گرافیکی میتواند با کنار هم آوردن عناصر بیجان و جاندار طبیعت مانند فلز، خاک و گیاهان، بار دیگر ما را با محیط اطرافمان پیوند دهد.
کمپانی «گوچی» (Gucci)، یکی از برندهایی است که در طراحی گرافیکی طبیعی تجربه دارد. این شرکت با عرضهی عطر «گوچی بلوم» (Gucci Bloom) به بازارهای جهانی، تجربهای مجازی از قدمزدن در یک باغ متحرک را برای مشتریان به ارمغان آورد.
۶- تاثیر رنگها در طراحیهای گرافیکی
اگر بهدنبال نتایج بهتری در طراحی گرافیکی هستید، استفاده از رنگهای یکنواخت و بیروحی مانند قهوهای و خاکستری را کنار بگذارید و برای ایجاد حس آرامش و راحتی از طیفهای ملایم نارنجی و ترکیب رنگهای اصلی، قرمز، زرد و آبی، استفاده کنید.در واقع ترندهای رنگی تاثیر بهسزایی در حس افراد نسبت به محل کار و زندگی آنها دارد و امروزه دیوارهای رنگی با کنتراست بالا جای خود را به طرحهای ملایم و آرامشبخش دادهاند.
۷- طراحی گرافیکی آشفته (Dissonance)
درکنار طرحها و جریانهایی که سعی میکنند با ایجاد آرامش و کاهش استرس، حواسمان را از آشفتگیها و اوضاع نابهسامان اطراف پرت کنند؛ برخی از طراحی گرافیکی درست برخلاف دستهی پیشین، هدفشان نمایش و انعکاس آشفتگیهای جهان امروز است. اینگونه طراحی گرافیکی، حس عدماطمینان را به مخاطبان منتقل کرده و برای آندسته از مصرفکنندگانی که زندگیهای شلوغ و غیرقابلپیشبینی دارند، بسیار قابل درک خواهد بود.
۸- محوکردن رنگها (Color Blur)
اگر میخواهید به طراحی گرافیکی خود عمق بدهید، اضافهکردن رنگ و بافت به آن و لایهبندی تصاویر، راهکاری مناسب برایتان خواهد بود. ترکیب رنگهای تیره و روشن و محوکردن برخی از آنها، علاوه بر اینکه یک فضای سهبعدی در طراحیهای شما ایجاد میکند، لایههای عمیقی از احساسات و تجارب را نیز برای مخاطبانتان به نمایش میگذارد. اگر میخواهید احساس ناامیدی و تشویش را در طراحیهای خود بیافزایید، ترکیب رنگهای تار و تیره با متنهای آشفته و بههمریخته راهحل مسئله شما خواهد بود.
۹- تایپوگرافیهای اورسایز (Outsized Typography)
در این سبک طراحی گرافیکی، تصاویر با متنها ترکیب شده و بخش از آن را حذف یا پشت خود پنهان میکنند. در این روش متنها بهصورت اغراقآمیز و اورسایز ظاهر میشوند و مقیاسها و ترازهای استاندار را تغییر داده و آنها را به بازی میگیرد. همهی این شاخصهها موجب میشود تا اثر هنری در ذهن مخاطب حک شده و در یاد او زنده بماند. «دنیلو سیلویرا» (Danielo Silveira)، طراح برند معروف «پوما» (Puma)، یکی از کسانی بود که در طراحی گرافیکی محصول «دیس ایز مای فلو» (This is my Flow) از متدهای تایپوگرافی اورسایز استفاده کرد.
۱۰- سورئالیسم (Surrealism)
واقعیت بخش مهمی از مفاهیم سورئال است، مفاهیمی که همهی ما بهطور واضح و روشن آن را در سال ۲۰۲۰(۱۳۹۹-۱۳۹۸) احساس کردیم. از آنجایی که زندگیهای روزمره ما اغلب بههم ریخته و آشفته است، طراحی گرافیکی نیز با قلمی محکمتر و دقیقتر به واقعیتهای اطراف ما میپردازد و بهطور شفاف و واضح و گاهی اغراقآمیز آنها را به نمایش میگذارد.
۱۱- القای حس خوشبینی و اطمینان (Optimism and Reassurance)
یکی از مهمترین و برجستهترین ترندهای طراحی گرافیکی در سال ۲۰۲۱ (۱۴۰۰-۱۳۹۹)، تمایل مشترک برندهای تجاری و مشاغل گردشگری برای نشاندادن روزهای روشنتر و زیباتر در آینده است.
۱۲- طراحی گرافیکی آینده نگر (Retro-futurism)
طراحی گرافیکی آینده نگر، ترکیبی از طراحی آگاهی اجتماعی با چاشنیهای خوشبینی و اطمینان است که در سال ۲۰۲۱ (۱۴۰۰-۱۳۹۹) بازارهای جهانی را در بر خواهد گرفت.
جالب است بدانید که طراحی گرافیکی آیندهنگر خیلی از تصورات و پسزمینههای ذهنی ما دور نیست. این سبک هنری با دقت و وسواسی فراوان از نمادها و رویکردهای گذشته الهام گرفته و آنها را با عناصر قابلپیشبینی در آینده در میآمیزد. در واقع این خاطرات نوستالژی ما هستند که با فنآوری و پیشرفت زمانه ترکیب شده و در عین حال که حس قدیمیبودن رنگها و اشکال را برایمان زنده میکند، به پیشرفت دورهی مدرن در عصر حاضر نیز اشاره دارد.
برای مثال بیایید نگاهی عمیقتر به لوگوی سازمان «ناسا» (Nasa) بیندازیم. این لوگو در عین حال که به پیشبینیهای فرود فضانوردان بر کرهی ماه اشاره میکند، احساس جدید و آشنایی را در دل انسانها زنده کرده و اعتماد آنها را نسبت به پیشرفت تکنولوژی و فضاپیماها ارتقا میبخشد.
۱۳- نمادگرایی در طراحی گرافیکی (Symbol Revivle)
نمادها یکی از ابزارهای طراحی گرافیکی هستند که فرای ارتباط زبانی، انسانها و محیط اطراف را بهیکدیگر پیوند میدهند. نمادها، تصاویر ساده و قدرتمندی هستند که پیامی عمیق را به مخاطب خود منتقل میکنند. برای مثال شرکت «پنتاگرام پائولا شر» (Pentagram’s Paula Scher)، از یک میخ سادهی مربعیشکل در دایرهای مشکیرنگ برای معرفی ائتلاف بهداشت روان خود استفاده کرد. در اینجا از یک نماد بهعنوان استعاره بصری از پذیرش و بازیابی روح و روان استفاده شده است و بیننده را بهسوی آیندهای روشن و سالم هدایت میکند.
بیشتر بخوانید: تحول دیجیتال در صنعت گردشگری، ترند برتر سال ۲۰۲۱
کلام آخر
در آخر میتوان نتیجه گرفت که طراحی گرافیکی در سال ۲۰۲۱ (۱۴۰۰-۱۳۹۹) در عین حال که از گذشته الهام میگیرد، بهدنبال ترسیم چشماندازی روشن از آینده و تغییر فرهنگهای غلط است. اگر میخواهید با ترندهای روز صنعت گردشگری و آخرین اخبار گردشگری جهان بیشتر آشنا شوید، ما را در وبسایت «
رسانه قطبنما» دنبال کنید.