رسانه قطبنما: بر اساس آخرین بارومتر سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، حدود ۹۷۵ میلیون گردشگر بینالمللی بین ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی (دی ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲) سفر کردهاند که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ میلادی، ۳۸ درصد افزایش داشته است. این رقم در ۳ ماهه اول سال ۲۰۲۳ میلادی حدود ۲۳۵ میلیون گردشگر بود.
بهگزارش «رسانه قطبنما»، همانند گزارش قبلی UNWTO، جدیدترین بارومتر UNWTO که در آخرین روزهای ماه نوامبر سال ۲۰۲۳ میلادی منتشر شده است، نیز نشان میدهد خاورمیانه همچنان پیشتاز بهبود گردشگری است و بخشی از مناطق آسیا هنوز فاصله بسیار زیادی با آمارهای گردشگری قبل از همهگیری دارد.
طبق این گزارش، گردشگری بینالمللی با وجود همه مشکلات اقتصادی و سیاسی، تا پایان سال جاری میلادی تقریبا تا ۹۰ درصد از سطح قبل از همهگیری بهبود خواهد یافت و این روند در سال ۲۰۲۴ میلادی نیز ادامه خواهد یافت.
تابستان پررونق گردشگری بینالمللی
جدیدترین بارومتر UNWTO که در نوامبر سال ۲۰۲۳ میلادی منتشر شده است، همچنین نشان میدهد:
- مقاصد جهان در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ میلادی، ۲۲ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته از گردشگران بینالمللی استقبال کردهاند که این رشد نشاندهنده سفرهای تابستانی قوی در نیمکره شمالی است.
- در سه ماه سوم سال ۲۰۲۳ میلادی، ورود گردشگران بینالمللی به ۹۱ درصد سطح قبل از همهگیری رسید. این رقم در ماه جولای ۲۰۲۳ میلادی حدود ۹۲ درصد بود که بهترین ماه از زمان شروع همهگیری تاکنون بوده است.
- بهطور کلی، گردشگری از ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی به ۸۷ درصد سطح قبل از همهگیری بهبود یافته است و پیشبینی میشود این رقم تا پایان سال جاری میلادی تقریبا به حدود ۹۰ درصد برسد.
- پیشبینی میشود درآمد گردشگری بینالمللی تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی به ۱.۴ تریلیون دلار برسد که معادل ۹۳ درصد از درآمد ۱.۵ تریلیون دلاری مقاصد سراسر جهان در سال ۲۰۱۹ میلادی است.
بهگفته زوراب پولولیکاشویلی، دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، گردشگری بینالمللی تقریبا بهطور کامل از بحران کووید-۱۹ بهبود یافته است؛ بهطوریکه بسیاری از مقاصد به تعداد گردشگران ورودی و میزان درآمد قبل از همهگیری رسیده یا حتی از آن فراتر رفتهاند.
خاورمیانه، اروپا و آفریقا پیشتاز بهبود گردشگری جهانی
تعداد گردشگران ورودی به خاورمیانه در ۹ ماه منتهی به سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی (شهریور ۱۴۰۲) ۲۰ درصد نسبت به سطح قبل از همهگیری در سال ۲۰۱۹ میلادی رشد کرده است. طبق این گزارش خاورمیانه تنها منطقه در جهان است که از آمار گردشگری در سال ۲۰۱۹ میلادی پیشی گرفته است. تسهیل روادید، توسعه مقاصد جدید، سرمایهگذاری در پروژههای جدید مرتبط با گردشگری و میزبانی رویدادهای بزرگ، از دلایل این رشد خارقالعاده است.
اروپا، بهعنوان بزرگترین مقصد منطقهای جهان، در ۹ ماه نخست سال ۲۰۲۳ میلادی پذیرای ۵۵۰ میلیون گردشگر بینالمللی بوده است که ۵۶ درصد از کل گردشگران جهانی را تشکیل میدهد؛ این رقم معادل ۹۴ درصد تعداد گردشگران اروپا در دوران قبل از همهگیری است. تقاضای قوی سفرهای درون منطقهای و همچنین تقاضای قوی سفر از ایالات متحده به اروپا، از دلایل اصلی این رشد است.
آفریقا در این دوره ۹ ماهه موفق شده است تا ۹۲ درصد از بازدیدکنندگان قبل از همهگیری را بازیابی کند. قاره آمریکا نیز در این بازه زمانی به ۸۸ درصد از بازدیدکنندگان سال ۲۰۱۹ میلادی رسیده است.
آسیا و اقیانوسیه اما همچنان بهدلیل بازگشایی کندتر مرزها بهروی سفرهای بینالمللی در ۹ ماه منتهی به سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی، به ۶۲ درصد از سطح قبل از همهگیری رسیده است. با این حال، عملکرد در میان مناطق مختلف این قاره بزرگ متفاوت است؛ بهطوری که آسیای جنوبی به ۹۵ درصد و شمال شرق آسیا به حدود ۵۰ درصد سطح قبل از همهگیری بهبود یافتهاند.
افزایش هزینهکرد مسافران جهان
آمارها همچنین نشان میدهد تقاضای سفرهای خروجی در چندین بازار منبع بزرگ از سطح سال ۲۰۱۹ میلادی فراتر رفته است. طبق این گزارش مسافران دو کشور آلمان و ایالات متحده به ترتیب ۱۳ و ۱۱ درصد بیشتر از ۹ ماهه سال ۲۰۱۹ میلادی برای سفرهای خروجی هزینه کردهاند.
گزارش UNWTO همچنین نشان میدهد سایر شاخصهای صنعت گردشگری همچون تعداد مسافران هوایی و سطح اشغال اقامتگاهها نیز در این بازه زمانی بهبود یافته است.
این گزارش پیشبینی میکند، گردشگری بینالمللی علیرغم چالشهای اقتصادی مانند تورم بالا و کاهش تولید جهانی و همچنین تنشها و درگیریهای ژئوپلیتیکی، در مسیر بهبود کامل و دستیابی به سطوح قبل از همهگیری در سال ۲۰۲۴ میلادی است.
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: