در یک نشست آموزشی مطرح شد

نگاه جدید سازمان امور مالیاتی به حوزه گردشگری و صنایع دستی

نگاه جدید سازمان امور مالیاتی به حوزه گردشگری و صنایع دستی

فرآیندهای مالیاتی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کسب‌و‌کارهای گردشگری، هتلداری و صنایع‌دستی است. این موضوع، دست‌مایه برگزاری یک کارگاه آموزشی در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران بود که در آن، قوانین و ضوابط جدید مرتبط با فرآیندهای مالیاتی فعالان صنعت گردشگری و صنایع دستی مورد بررسی قرار گرفت.

رسانه قطب‌نما: در کارگاه آموزشی قوانین و ضوابط مرتبط با مالیات فعالان صنعت گردشگری، علیرضا نیکومتین، معاون امور مالیاتی جنوب تهران، با اشاره به اینکه نگاه نظام مالیاتی مودی‌محور شده و دیگر به فرآیندهای مالیاتی به‌صورت شخصی نگاه نمی‌شود، تصریح کرد: «فرآیند‌های مالیاتی، بر مبنای اسناد و مدارک ارائه‌شده رسیدگی خواهند شد. البته هنوز تمام این فرآیند به‌طور کامل اجرایی نشده است، اما سازمان امور مالیاتی، تلاش خود را می‌کند که از نگاه‌های سلیقه‌ای و شخصی در نظام مالیاتی دوری کند. نکته مهم آن است که این مسئله تا حد بسیاری به همکاری افراد و عدم کتمان درآمدشان بستگی دارد.»

آنچه فعالان گردشگری و هتلداری باید بدانند

به گفته این مسوول امور مالیاتی، پیش از این، بحث مالیات بر ارزش افزوده در حوزه گردشگری نیز وجود داشت؛ اما با تغییر قانون، اتفاقات دیگری در این بخش افتاده است. بر اساس ماده ۱۳۲ که بسیاری از اماکن گردشگری مانند هتل‌ها و تاسیسات گردشگری را مدنظر قرار می‌دهد، معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی بسیاری در این حوزه برقرار شده است. بر اساس این قانون، فعالان تاسیس اقامتگاه یا ساخت هتل، تا پنج سال از پرداخت مالیات معاف خواهند شد. البته در مناطق کمتر توسعه‌یافته این معافیت تا ۱۰ سال نیز خواهد بود. حتی پس از آن هم برای این افراد گزینه‌هایی وجود دارد که می‌تواند به آن‌ها در معافیت‌های مالیاتی کمک کند. به‌عنوان مثال اگر یک کسب‌و‌کاری ۵۰ کارمند داشته باشد و بتواند تا ۵۰ درصد تعداد آن‌ها را افزایش دهد، شامل معافیت مالیاتی خواهد شد.

قوانین مالیاتی در حوزه صنایع دستی

همچنین در ماده ۱۴۲ قانون که به بحث صنایع دستی اشاره دارد، نرخ مالیات کارگاه‌های تولیدکننده صنایع دستی و فرش، صفر در نظر گرفته شده است. بر اساس قوانین جدید، فروش فرش دستبافت و صنایع دستی تولید داخل نیز از پرداخت مالیات معاف شده است. به‌گفته نیکومتین، تلاش و نگاه سازمان مالیاتی کشور به‌سمت تشویق‌ تولیدکنندگان صنایع‌دستی و درآمدزایی بیشتر آن‌ها است.

اهمیت ارائه اسناد و مدارک

معاون امور مالیاتی جنوب تهران، در کارگاه آموزشی در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی تهران، بر اهمیت ارائه اسناد و مدارک از سوی صاحبان کسب‌و‌کارها تاکید ویژه‌ای کرد. به‌گفته‌ او، فعالان کسب‌و‌کارها باید از فعالیت‌های خود اسناد و مدارک کافی برای ارائه به سازمان مالیات داشته باشند. در این صورت می‌توانند از مشوق‌ها و معافیت‌ها بهره‌مند شوند. نکته بسیار مهم دیگر آن است که اظهارنامه‌های مالیاتی باید حتما در زمان مقرر تکمیل و ارائه شوند. کارشناسان امور مالیاتی به کسب‌و‌کارها پیشنهاد می‌کنند که در هر نقطه‌ای که دچار ابهام شدند، از بالاترین مقامی که در آن شاخه حضور دارد، استعلام بگیرند تا با قوانین جدید به‌درستی آشنا شوند. جدیدترین مطالب درباره موضوعات اقتصادی گردشگری را از «قطب‌نما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط