رسانه قطبنما: آخرین گزارش پلتفرم جهانی داده و هوش تجاری Statista که طبق دادههای سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) تنظیم شده، نشان میدهد در سال ۲۰۲۱ میلادی، چینیها بیشترین هزینهکرد در سفرهای خارجی را داشتهاند و بعد از چین، گردشگران کشورهای ایالات متحده، آلمان، فرانسه، انگلیس، امارات متحده عربی، هند، ایتالیا، کره جنوبی و قطر بیشتر از گردشگران سایر کشورها در سفرهای خارجی خود هزینه کردهاند.
طبق این گزارش، در سال ۲۰۲۱ میلادی گردشگران چینی بیش از ۱۰۹ میلیارد دلار در سفرهای خارجی خود هزینه کردهاند؛ این رقم البته ۱۷ درصد کمتر از سال ۲۰۲۰ میلادی بوده و تنها حدود ۴۳ درصد از هزینهکرد گردشگران چینی در سال ۲۰۱۹ میلادی است؛ زمانی که سفرهای بینالمللی به اوج خود رسید و خبری از همهگیری کرونا نبود.
گردشگران ایالات متحده نیز با حدود ۵۷ میلیارد دلار و گردشگران آلمانی با حدود ۵۱ میلیارد دلار هزینهکرد بهترتیب در رتبههای دوم و سوم بیشترین میزان هزینهکرد در سفرهای خارجی در سال ۲۰۲۱ میلادی قرار گرفتهاند.
در ویدیو زیر میتوانید روند تغییر ۱۰ کشور نخست از نظر هزینهکرد گردشگران در سفرهای خروجی از سال ۱۹۹۵ میلادی تا سال ۲۰۲۱ میلادی را ببینید:
تغییر هزینهکرد گردشگران در ۳ دهه
با گسترش مفهوم جهانی شدن و پیشرفت حملونقل، که سبب افزایش تحرک و کاهش هزینههای سفر در چند دهه گذشته شده، جهان شاهد رشد سریع گردشگری بینالمللی بوده است. از سوی دیگر رشد ثروت و رفاه کشورهای مختلف نیز تاثیر بسزایی در افزایش سفرهای بینالمللی داشته است تا جایی که طبقه متوسط کشورها نیز تمایل بیشتری به سفرهای خارجی نشان دادند.
یکی از این کشورها چین است؛ مسافران چین در حالی بیشترین هزینهکرد در سفرهای خارجی را دارند که این کشور در سال ۱۹۹۵ میلادی جایی در بین ۱۰ کشور نخست از نظر میزان هزینهکرد مسافران خروجی نداشت و گردشگران آلمانی، ایالاتمتحده، ژاپن، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، هلند، کانادا، اتریش و روسیه بهترتیب در رتبههای اول تا دهم قرار داشتند.
این ترکیب تا سال ۱۹۹۶ میلادی ثابت بود تا اینکه در سال ۱۹۹۷ میلادی، چین جایگزین روسیه شد و در جایگاه دهم ایستاد. از آن سال به بعد میزان هزینهکرد گردشگران خروجی چین در سفرهای خارجی مدام در حال افزایش بود؛ تا اینکه در سال ۲۰۱۳ میلادی چین با کنار زدن دو کشور ثروتمند و مرفه ایالات متحده و آلمان، به رتبه اول رسید و تا سال ۲۰۲۱ میلادی نیز هیچ کشوری نتوانسته جایگاه اول را از این کشور پس بگیرد.
نکته جالب توجه در این آمارها، بیش از ۱۰ برابر شدن میزان هزینهکرد گردشگران خروجی چین بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۹ میلادی است که چین را به صدر رتبهبندی هزینهکرد گردشگری بینالمللی رسانده است؛ موقعیتی که حتی در طول دوران همهگیری کرونا و علیرغم محدودیتهای گسترده سفر، همچنان حفظ شد.
به غیر از چین، ایالات متحده در طول ۳ دهه گذشته همواره یا در صدر رتبهبندی یا در جایگاه دوم بوده است و مسافران کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس نیز همواره در صدر لیست بیشترین هزینهکرد در سفرهای خارجی قرار داشتند.
از سوی دیگر، با افزایش رفاه و ثروت در برخی کشورهای آسیایی و خاورمیانه، از سال ۲۰۱۵ میلادی علاوه بر چین نام چند کشور آسیایی و از منطقه خاورمیانه نیز در این رتبهبندی به چشم میخورد؛ بهطوریکه کشورهایی مثل امارات متحده عربی، قطر، کره جنوبی و هند نیز در بین ۱۰ کشور نخست از نظر هزینهکرد گردشگران خروجی قرار گرفتهاند.
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: