گزارش تاثیر اقتصادی ۲۰۲۴ WTTC نشان داد

۱۰ قدرت برتر گردشگری جهان در سال ۲۰۲۴ میلادی | ایالات متحده در صدر

۱۰ قدرت برتر گردشگری جهان در سال ۲۰۲۴ میلادی | ایالات متحده در صدر

رسانه قطبنما: ایالات متحده قدرتمندترین بازار سفر و گردشگری جهان است و سهم عربستان از میزان هزینه‌کرد گردشگران بین‌المللی بیش از ۹۰ درصد افزایش یافته است. این را آخرین گزارش شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) نشان می‌دهد که به بررسی سهم سفر و گردشگری در تولید ناخالص داخلی کشورهای جهان در سال ۲۰۲۳ میلادی پرداخته است. طبق این گزارش از بین ۱۰ قدرت برتر گردشگری جهان که صنعت گردشگری‌شان سهم بالایی از تولید ناخالص داخلی این کشورها دارد،  ۵ کشور در اروپا، ۳ کشور در آسیا و ۲ کشور در قاره آمریکا قرار دارند.

به‌گزارش «رسانه قطبنما»، WTTC به‌تازگی «گزارش تاثیر اقتصادی ۲۰۲۴» (2024 Economic Impact Research) را منتشر کرده است. طبق این گزارش، ایالات متحده قدرتمندترین بازار سفر و گردشگری جهان است و صنعت سفر این کشور در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۲.۳۶ تریلیون دلار به اقتصاد این کشور کمک کرده است؛ رقمی که دو برابر سهم نزدیک‌ترین رقیب این کشور است. چین دومین بازار قدرتمند جهان با سهم تولید ناخالص داخلی ۱.۳ تریلیون دلاری سفر و گردشگری است که نشان می‌دهد با وجود بازگشایی دیرهنگام مرزهایش، این کشور در سال گذشته میلادی شاهد بهبود چشمگیری بوده است.

آلمان با سهم ۴۸۷.۷ میلیارد دلاری در جایگاه سوم قرار دارد؛ ژاپن که در سال ۲۰۲۲ میلادی در جایگاه پنجم قرار داشت، با سهم ۲۹۷ میلیارد دلاری به رتبه چهارم صعود کرده است. بریتانیا نیز با سهم ۲۹۵.۲ میلیارد دلاری، جایگاه پنجم این فهرست را به‌خود اختصاص داده است. فرانسه، محبوب‌ترین مقصد جهان، جایگاه ششمی خود را با سهمی معادل ۲۶۴.۷ میلیارد دلار حفظ کرده و پس از آن مکزیک با ۲۶۱.۶ میلیارد دلار در رتبه هفتم قرار گرفته است و جذابیت خود را به‌عنوان یک مقصد گردشگری مهم برجسته می‌کند.

هند نیز با سهم ۲۳۱.۶ میلیارد دلاری و با دو پله صعود در مقایسه با سال ۲۰۲۲ میلادی به رتبه هشتم رسیده است که نشان‌دهنده پیشرفت قابل‌توجه این کشور و افزایش نفوذ فزاینده هند در بخش گردشگری است. ایتالیا و اسپانیا نیز به‌ترتیب با ۲۳۱.۳ میلیارد دلار و ۲۲۷.۹ میلیارد دلار، در جایگاه ۹ و ۱۰ این فهرست قرار دارند. 

WTTC همچنین تخمین می‌زند سهم صنعت سفر در تولید ناخالص داخلی جهانی در سال ۲۰۲۴ میلادی با ۱۲.۱ درصد رشد نسبت به سال گذشته میلادی، به ۱۱.۱ تریلیون دلار خواهد رسید که ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهد.

رشد توقف ناپذیر چین

کارشناسان WTTC پیش‌بینی می‌کنند که طی دهه آینده، چین به بزرگ‌ترین بازار سفر و گردشگری جهان تبدیل خواهد شد و هند نیز به رتبه چهارم صعود خواهد کرد. این تغییرات ماهیت پویای صنعت گردشگری را نشان می‌دهد؛ صنعتی که در آن بازارهای نوظهور برای خود جایگاهی به دست می‌آورند و مقاصد سنتی سعی در حفظ موقعیت خود دارند.

گزارش WTTC همچنین به رتبه‌بندی کشورهایی پرداخته است که بالاترین نرخ رشد سالانه سهم سفر و گردشگری در تولید ناخالص داخلی را تجربه می‌کنند. طبق این گزارش، در سال ۲۰۲۳ میلادی، چین با رشد سالانه ۱۳۵.۸ درصدی، خیره‌کننده ظاهر شده است. سایر کشورهای آسیایی مانند هنگ کنگ، مالزی و فیلیپین نیز بلافاصله پس از رفع محدودیت‌های سفر بهبود یافته‌اند.

مقاصد با بیشترین رشد درآمد گردشگری

گزارش WTTC گریزی هم به سهم کشورها از میزان هزینه‌کرد گردشگران بین‌المللی زده است. بر اساس این گزارش، سهم بسیاری از مقاصد کلیدی در سراسر جهان از هزینه‌‌کرد گردشگران بین‌المللی، امسال در مقایسه با قبل از همه‌گیری افزایش خواهد یافت.

 به استناد این گزارش، عربستان رکوردار این رشد است و سهم این مقصد نوظهور از میزان هزینه‌کرد گردشگران بین‌المللی در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی، ۹۱.۳ درصد افزایش یافته است. ترکیه ( با ۳۸.۲ درصد رشد)، کنیا (۳۳.۳ درصد رشد)، کلمبیا (۲۹.۱ درصد رشد) و مصر (۲۲.۹ درصد رشد) نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

در سطح جهانی نیز پیش‌بینی می‌شود امسال میزان هزینه‌کرد بازدیدکنندگان بین‌المللی در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی حدود ۱۶ درصد افزایش یافته و به ۱.۹ تریلیون دلار برسد؛ همچنین پیش‌بینی می‌شود گردشگران داخلی بیش از هر زمان دیگری هزینه کنند و میزان هزینه‌کرد این گروه از گردشگران نیز به ۵.۴ تریلیون دلار برسد که رشد ۱۰.۳ درصدی را نسبت به سال ۲۰۱۹ میلادی دارد.

سرمایه گذاری یک تریلیون دلاری در صنعت سفر

گزارش WTTC نشان می‌دهد، در سال ۲۰۲۳ میلادی سرمایه‌گذاری در سفر و گردشگری  با رشد ۱۳ درصدی به بیش از یک تریلیون دلار رسید؛ پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۵ میلادی این رقم به سطح قبل از همه گیری برسد. با این حال کارشناسان هشدار می‌دهند نرخ بالای بهره در سراسر جهان می‌تواند روند رشد سرمایه‌گذاری در گردشگری را با چالش مواجه کند. مواجهه با این چالش نیز نیازمند همکاری بخش‌های دولتی و خصوصی برای نوآوری در این بخش است تا از تقویت مستمر این صنعت حیاتی اطمینان حاصل کنند.

کارشناسان WTTC همچنین معتقدند که پیشرفت‌های فناوری، به‌ویژه در زمینه هوش مصنوعی، موجب تقویت تجربه سفر شده و رشد گردشگری را تسریع خواهد کرد. حفظ تعهد صنعت سفر و گردشگری به پایداری، لزوم کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و افزایش سهم زنان، جوانان و جوامع از این بخش، از دیگر نکات مهم این گزارش است.

جولیا سیمپسون، رئیس WTTC، گفت: «در حالی که چشم‌انتظار رکوردشکنی در سال ۲۰۲۴ هستیم، واضح است که سفر و گردشگری نه‌تنها به مسیر خود بازگشته بلکه قرار است به رشد بی‌سابقه‌ای دست یابد. پایداری و فراگیری همچنان اولویت ما است تا اطمینان حاصل کنیم که این رشد به نفع همه است و از سیاره‌مان برای نسل‌های آینده محافظت می‌کند. انعطاف‌پذیری و پتانسیل این بخش در نوآوری همچنان ما را به جلو می‌برد.»

اخبار گردشگری را در «رسانه قطبنما» بخوانید.

مطالب مرتبط