معرفی استارت آپ های گردشگری خارجی (۴)

Hometogo : ایده استارتاپی برای جستجوی اقامتگاه‌های گردشگری

 Hometogo : ایده استارتاپی برای جستجوی اقامتگاه‌های گردشگری

رسانه قطبنما: «Hometogo هیچ جستجویی را بی‌پاسخ نمی‌گذارد!» استارتاپ گردشگری Hometogo، یک سرویس جستجوی اجاره اقامتگاه‌ها و مقایسه قیمت‌ها است که برخلاف سال‌های اولیه تاسیس، در دوران همه‌گیری ویروس «کرونا» توانست به درآمد خوبی دست یابد. این استارتاپ موفقیت خود را تا حدودی مدیون محبوبیت خانه‌ها و اقامتگاه‌های اجاره‌ای در دوران همه‌گیری کرونا می‌داند، اما بنیان‌گذاران استارتاپ گردشگری Hometogo یادآور می‌شوند که یکی از دلایل موفقیت شرکت آن‌ها برای جذب شرکت‌های مدیریت املاک و همچنین مصرف‌کنندگان، اجرای یک الگوی تجاری بوده است که تا حدودی متفاوت از برندهای سنتی عمل می‌کند. در ادامه این مطلب با استارتاپ گردشگری Hometogo بیشتر آشنا می‌شویم تا تفاوت این استارتاپ با سایر شرکت‌ها و دلیل موفقیتش را دریابیم.

آنچه در این مطلب می‌خوانید:

استارتاپ Hometogo در یک نگاه

استارتاپ گردشگری Hometogo، که در سال ۲۰۱۴ میلادی در آلمان تاسیس شد؛ محصول این شرکت نوپا یک موتور متاسرچ است. Hometogo به مسافران این امکان را می‌دهد که صدها وب‌سایت اجاره‌ مکان‌های اقامتی را با یکدیگر مقایسه کرده و پیشنهادی را متناسب با نیازهای خود پیدا کنند. اما چه شد که بنیان‌گذاران این استارت آپ چنین ایده‌ای را خلق کردند؟

«پاتریک آندرا» (Patrick Andrae) مدیرعامل و بنیان‌گذار این استارتاپ می‌گوید که برخلاف بازار رزرو هتل‌ها، بازار رزرو اقامتگاه‌ها بسیار پراکنده بود که این پراکندگی کار را برای مصرف‌کننده نهایی سخت می‌کرد. در سال ۲۰۱۴ تقریبا هیچ موتور جستجوی متاسرچی در این زمینه فعال نبود و این ایده به ذهن آندرا و دوستانش خطور کرد که باید به‌نوعی این خلأ را پر کرد. اکنون این استارتاپ با بیش از ۱۵ میلیون پیشنهاد مکان‌های اقامتی در سراسر جهان، از بیش از ۳۰۰ وب‌سایت مسافرتی همچون TripAdvisor ،HomeAway ،booking ،Airbnb و ... در بیش از ۲۰۰ نقطه جهان، یافتن و رزرو یک اقامتگاه مناسب را آسان‌تر کرده است.

وجه تمایز استارت آپ Hometogo

استارتاپ گردشگری Hometogo، تعداد قابل توجهی از وب‌سایت‌های اجاره اقامتگاه را پوشش داده و داده‌های آن‌ها را جمع‌آوری می‌کند. این تیم از فناوری جستجوی پیچیده‌ای استفاده می‌کند که محصول آن ترکیبی از داده‌های صدها وب‌سایت است و مرتبط‌ترین نتایج را برای کاربران نمایش می‌دهد. کاربران در این پلتفرم می‌توانند با فیلترهایی همچون تاریخ، مقصد، امکانات مورد‌نیاز و ...از میان صدها پیشنهاد در ده‌ها پلتفرم مختلف، تنها با یک کلیک مناسب‌ترین گزینه را در یک پلتفرم پیدا کرده و رزرو کنند. از سویی دیگر این استارتاپ سبب افزایش ترافیک ارگانیک وب‌سایت شرکا و صاحبان املاک نیز می‌شود.

الگوی کاری متفاوت Hometogo

استارتاپ گردشگری Hometogo یک پلتفرم مقایسه قیمت است که از سرویس‌های «متاسرچ» استفاده می‌کند، اما مدل کار Hometogo با برندهای دیگر که از سرویس متاسرچ استفاده می‌کنند، کمی متفاوت‌تر است. برندهای سنتی متاسرچ، از مدلی تبلیغات "CPC" یا «هزینه به‌ازای هر کلیک» استفاده می‌کنند، به این صورت که اگر کاربر روی تبلیغات یک ملک کلیک کند، آن ملک باید هزینه تبلیغات را پرداخت کند، حتی اگر آن کلیک کاربر در نهایت منجربه رزرو نشود. این در حالی است که پلتفرم Hometogo، از مدل تبلیغاتی "CPA" یا «هزینه به‌ازای هر خرید» استفاده می‌کند، به این معنی که صاحبان املاک فقط برای رزروهای تاییدشده کمیسیون پرداخت می‌کنند و آنچه را به‌عنوان درآمد به‌دست می‌‌آورند با Hometogo تقسیم می‌کنند.

قطعا مدل "CPA" روش بهتری برای کسب درآمد صاحبان املاک است چرا که تنها شامل رزروهای تاییدشده است. در بسیاری از سایت‌های متاسرچ، ساپلایرها یا تأمین‌کنندگان سفر برای قرار‌گرفتن در صدر نتایج جستجو، باید از «حراج» (Auction) در تبلیغات گوگل استفاده کنند اما این گزینه تنها مناسب برندهای بزرگ جهانی است که بودجه تبلیغاتی بسیار و نرم‌افزارهای پیشرفته‌ای دارند. Hometogo از روش حراج تبلیغاتی استفاده نمی‌کند و مدعی است این شیوه سبب نمایش نتایج غیرواقعی می‌شود، در عوض نتایج جستجو را با استفاده از فیلترهای مختلف اعم از هزینه رزرو، امکانات و نوع املاک، رتبه‌بندی یا امتیاز املاک، لوکیشن و... نشان می‌دهد تا از این طریق رزروها را به حداکثر برساند.

Hometogo تنها بر اساس معیار قیمت، نتایج را دسته بندی نمی‌کند و اغلب سعی می‌کند جذاب‌ترین و پرطرفدارترین اقامتگاه‌ها را در صدر نتایج جستجو نشان دهد. این استارتاپ همچنین به مصرف‌کنندگان اجازه نمی‌دهد املاک را با کم‌ترین قیمت رتبه‌بندی کنند. این گزینه سبب می‌شود که صاحبان املاک برای ایستادن در صدر نتایج جستجو، از واردکردن قیمت‌های پایین نامتعارف که اغلب هم فاصله زیادی با قیمت رزرو نهایی دارد، خودداری کنند. در عوض Hometogo گزینه‌ رزرو فوری را در پلتفرم خود قرار داده است. این به آن معنا است که مصرف‌کنندگان می‌توانند بدون خروج از پلتفرم Hometogo، ملکی را رزرو کرده و در صورت داشتن سوال در مورد رزرو خود، با خدمات مشتری Hometogo تماس بگیرند. گزینه رزرو فوری برای آن‌دسته از صاحبان املاک و پلتفرم‌های رزروی مناسب است که رابط کاربری قوی نداشته و می‌توانند از ظرفیت‌های Hometogo استفاده کنند.

Hometogo در سال‌های اولیه تولد خود

استارتاپ گردشگری Hometogo از زمان تأسیس خود در سال ۲۰۱۴ حدود ۱۷۶ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. در اواخر سال ۲۰۱۸، این استارتاپ یک افزایش بودجه ۱۵۰ میلیون دلاری را تجربه کرد. این شرکت در آن زمان برای جذب مشتری و ساخت برند، بیشتر درآمد خود را صرف هزینه‌های بازاریابی ‌کرد. طبق آخرین پرونده‌های مالی موجود، در سال ۲۰۱۸، این شرکت فروش خود را با ۴۴ درصد افزایش به حدود ۶۴ میلیون دلار (۵۲.۷ میلیون یورو) افزایش داد. اما هزینه‌های بازاریابی و پرسنل این شرکت نیز همزمان افزایش یافت. بنابراین این شرکت در سال ۲۰۱۸ تقریباً ۲۱.۶ میلیون دلار (۱۷.۸ میلیون یورو) ضرر کرد. این در حالی است در سال قبل‌تر حدود ۱۶ میلیون دلار (۱۳ میلیون یورو) ضرر کرده بود.

استارتاپ گردشگری هوم تو گو

وضعیت Hometogo در بحران کرونا

نکته جالب درباره‌ شرکتی که در سال‌های اولیه تاسیس خود، سود زیادی کسب نکرده بود آن است که این شرکت در سال ۲۰۲۰، نسبت به دو سال گذشته ضررهای کمتری داشته است! بله دقیقا در سالی که بیشتر شرکت های گردشگری با رکود اقتصادی ناشی از بحران کرونا دست‌و‌پنجه نرم می‌کردند، این شرکت از نظر مالی وضعیت بسیار خوبی را تجربه کرده است. «پاتریک آندرا» (Patrick Andrae) مدیرعامل و بنیان‌گذار استارتاپ گردشگری Hometogo در این خصوص می‌گوید: «با کاهش میزان رزروها در همه‌گیری ویروس کرونا، میزان رزروهای ما در سال ۲۰۲۰، فقط کمی کمتر از کل سال ۲۰۱۹ بود و رزروهای مادر ماه‌های تابستان، ۱۰۰درصد بیشتر از سال‌های قبل بود.»

گوگل، رقیب اصلی Hometogo

استارتاپ گردشگری Hometogo، گوگل را رقیب جدی و حتی خطرناک خود می‌داند. البته این استارتاپ از رقابت عادلانه استقبال می‌کند، اما اقدامات اخیر گوگل باعث نگرانی بنیان‌گذاران Hometogo شده است؛ به‌طوری که قبل از همه‌گیری ویروس کرونا، این شرکت به ناظران رقابت «اتحادیه اروپا» نامه نوشت و در آن درخواست شکایت علیه گوگل را مطرح کرد. آندرا در این خصوص می‌گوید: «گوگل الگوریتم خاص خود را برای نتایج جست‌وجوی ارگانیک کاربران دارد، اگرچه گوگل همیشه می‌گوید که نتایج جست‌و‌جوها براساس تجربه کاربران و علاقه‌ آن‌ها است اما این موضوع درباره‌ محصولات گوگل صدق نمی‌کند. گوگل نتایج را بر اساس چیزی خودش می‌خواهد، تغییر می‌دهد.»

نگاه Hometogo به آینده

تیم مدیریت استارتاپ Hometogo بسته به زمانی که دوران همه‌گیری به پایان برسد، چند برنامه مختلف برای استراتژی تجاری خود در سال ۲۰۲۱ آماده کرده است. اما به‌طور کلی، با وجود آنکه این شرکت در مقایسه با سال گذشته رشد کمی داشته است، نسبت به آینده خوش‌بین است. به‌گفته‌ «آندره»، برنامه بیمه دولتی «آلمان»، که درآمد جزئی جایگزینی برای شرکت‌ها فراهم می‌کند، به نجات Hometogo کمک بسیاری کرد. همچنین کاهش هزینه‌های بازاریابی نیز، به این شرکت در کاهش هزینه‌های کمک کرده است. پس از شروع همه‌گیری کرونا، متخصصان Hometogo فیلتر جستجوی جدیدی برای یافتن اقامتگاه با لغو رایگان اضافه کردند.

این شرکت امسال (سال ۲۰۲۱ میلادی) نیز گزینه‌های مشابه‌ و جدیدی را به پلتفرم خود اضافه خواهد كرد. برخلاف برخی که اعتقاد دارند رشد سریع در کسب‌‌و‌کارهای سفر و گردشگری کار دشواری است، بنیان‌گذاران این استارت آپ بر این باورند که با توجه به ترند‌شدن رزروهای داخلی، رزرو در جاهای دورافتاده و خارج از شهر و همچنین دورکاری، بخش اجاره اقامتگاه‌ها می‌تواند آینده‌ خوبی را برای خود رقم بزند. تمرکز اصلی این شرکت بر اجاره‌ اقامتگاه‌‌ها است اما استارتاپ گردشگری Hometogo قصد دارد مانند وبسایت Booking، لیستی از هتل‌ها را نیز  در پیشنهادهای خود قرار دهد، چراکه در برخی مقاصد ممکن است آن‌ها موجودی کافی برای رزرو اقامتگاه در اختیار نداشته باشند. بنابراین قرار‌دادن هتل‌ها در لیست‌های پلتفرم Hometogo می‌تواند آن‌ها را به شعارشان که «Hometogo هیچ جست‌و‌جویی را بی‌پاسخ نمی‌گذارد!» نزدیک‌تر کند. در یک کلام استارتاپ گردشگری Hometogo قصد دارد بازار جهانی خود را گسترش داده و با استفاده از فناوری «ماشین لرنینگ» (Machine learning) تجربه کاربر شخصی‌سازی‌شده‌تر و پویاتری را در اختیار کاربران خود قرار دهد.

همانطور که در این مطلب گفته شد، این استارتاپ در سال‌های اولیه فعالیت خود، نه‌تنها به سود چندانی دست نیافت، بلکه ضررهای زیادی را متحمل شد. اما برخلاف بسیاری شرکت‌های گردشگری، در سالی که شرکت بزرگی مانند «ایربی‌ان‌بی» (Airbnb) مجبور به اخراج بخش زیادی از کازمندان خود شد، استارتاپ گردشگری Hometogo با اقدامات هوشمندانه خود میزان ضرر خود را به حداقل رساند. این موضوع نشان‌دهنده‌ آن است که هرچیزی در صنعت امکان‌پذیر است و فعالان این صنعت باید انتظار هر اتفاق غیرمنتظره‌ای را داشته باشند.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

استارت آپ گردشگری چیست | ایده استارتاپ گردشگری + ویدیو 

مطالب مرتبط