دبی پیشرو در بهبود گردشگری جهانی

دبی پیشرو در بهبود گردشگری جهانی

با گذشت نزدیک به یک‌سال از بازگشایی مرزهای «دبی» به‌روی گردشگران بین‌المللی، تعداد بازدیدکنندگان این مقصد گردشگری از ۳.۷ میلیون‌نفر عبور کرد.

رسانه قطب‌نما- براساس آخرین اطلاعات منتشر شده توسط «وزارت گردشگری و بازرگانی دبی» (DTCM)، در بازه ۱۱ماهه از جولای ۲۰۲۰ (تیر ۱۳۹۹) تا می ۲۰۲۱ (اردیبهشت ۱۴۰۰)، دبی میزبان ۳.۷میلیون بازدیدکننده از سراسر جهان بوده است. از این تعداد، ۱.۷‌میلیون گردشگر در فاصله ماه‌های جولای تا دسامبر ۲۰۲۰ (تیر تا بهمن ۱۳۹۹) و بیش از ۲میلیون گردشگر در پنج ماه اول سال ۲۰۲۱ (دی ۱۳۹۹ تا اردیبهشت ۱۴۰۰) از دبی بازدید کرده‌اند. استقبال از این تعداد گردشگر در بحبوحه بحران کرونا و همزمان با شیوع سویه‌های متعدد ویروس در سراسر جهان، جایگاه دبی را به‌عنوان یکی از بهترین مقاصد گردشگری جهان بیش از پیش تقویت می‌کند و نشان می‌دهد این شهر تا چه اندازه در تامین سلامتی و ایمنی ساکنان و همچنین بازدیدکنندگان موفق بوده است. «شیخ حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم»، ولیعهد دبی، نیز در پیامی توئیتری ورود این تعداد گردشگر به دبی در دوران همه‌گیری کرونا را نه‌تنها نشانگر زیرساخت‌های قوی گردشگری امارات و تنوع بازارهای جهانی منبع دانست بلکه این موفقیت را مرهون انعطاف‌پذیری و چابکی اقتصاد امارات در مقایسه با سایر بازارهای جهانی عنوان کرد. او یکی از مهم‌ترین دلایل موفقیت در این زمینه را وضع پروتکل‌های ایمنی سخت‌گیرانه و استاندارد در بدو ورود دانست که دبی را به یکی از امن‌ترین مقاصد جهان تبدیل کرده است. شیخ حمدان همچنین این استانداردهای ایمنی را عاملی برای اطمینان از میزبانی رویداد اکسپو ۲۰۲۰ دبی با بالاترین معیارهای جهانی ایمنی و بهداشتی برای همه بازدیدکنندگان اعلام کرد. علاوه بر زیرساخت‌های گردشگری قوی و وضع پروتکل‌های ایمنی استاندارد، یکی دیگر از عوامل موفقیت دبی در استقبال از این تعداد گردشگر، همکاری خوب بخش‌های دولتی و خصوصی است. همراهی شرکت‌های هواپیمایی همچون «امارات»، «فرودگاه‌ها»، «هتل‌ها» و سایر ذی‌نفعان این صنعت با بخش‌های دولتی و رعایت تمام قوانین بهداشتی سبب شد تا دبی نام خود را به‌عنوان یک مقصد گردشگری امن و در دسترس ثبت کند. ارائه یک بسته کمکی به ارزش بیش از ۷.۱میلیارد درهم برای مقابله با بیماری کرونا، بازگشایی چند مرحله‌ای و همکاری سازمان‌های گردشگری با فعالان گردشگری محلی و جهانی، تنها بخشی از اقدامات دبی برای بهبود پایدار صنعت گردشگری این شهر بود. برگزاری کمپین‌های بازاریابی قوی و اطلاع‌رسانی از شرایط ایمنی و بهداشتی دبی نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار در جذب این تعداد مسافر است.

پیشی‌گرفتن دبی از پاریس و لندن

بر اساس اطلاعات شرکت "STR"، هتل‌های دبی در دسامبر سال ۲۰۲۰ (بهمن ۱۳۹۹) با ۶۹درصد و در ژانویه ۲۰۲۱ با ۶۶درصد به رتبه دوم جهان از نظر میزان اشغال رسیده‌اند. سنگاپور در رتبه اول و پس از دبی، پاریس و لندن در رتبه‌های سوم و چهارم قرار گرفتند. از سویی دیگر نرخ متوسط روزانه ( Average Daily Rate) در هتل‌های دبی، از ۲۳۸درهم در جولای ۲۰۲۰ (تیر ۱۳۹۹) به ۳۸۳درهم در می ۲۰۲۱ (اردیبهشت ۱۴۰۰) افزایش یافته است. این داده‌ها نشان می‌دهد علی‌رغم زیان‌های ناشی از کووید-۱۹، دبی همچنان یک بازار مهم و ارزشمند برای توسعه‌دهندگان هتل‌ها است. با بازگشایی مرزهای دبی در جولای سال ۲۰۲۰، در مجموع ۵۹۱ هتل با ۱۰۰.۰۰۰ اتاق در حال کار بودند. این تعداد تا ماه می ۲۰۲۱ (اردیبهشت ۱۴۰۰) به ۷۱۵ مکان اقامتی با ۱۲۸.۰۰۰ اتاق افزایش یافته است. نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کرد، تلاش دبی برای ایجاد تقاضای سفرهای داخلی و حفظ رونق هتل‌ها با رواج «استیکشن» (Staycation) بود. هتل‌های این کشور در فاصله جولای ۲۰۱۹ تا می ۲۰۲۰ (تیر ۱۳۹۸ تا اردیبهشت ۱۳۹۹) میزبان ۲.۶۶میلیون مسافر اماراتی بودند اما این میزان در فاصله بین جولای ۲۰۲۰ تا می ۲۰۲۱ (تیر ۱۳۹۹ تا اردیبهشت ۱۴۰۰) به ۵.۵ میلیون مسافر رسید که نشان از رشد سالانه ۱۰۶ درصدی دارد. برگزاری ۳۱۳۶ رویداد تجاری و میزبانی از  ۸۱۳۸۳۲ نماینده از سراسر جهان از دیگر موفقیت‌های قابل‌توجه دبی در راه رسیدن به وضعیت مطلوب امروزی است. در مجموع این شهر با یک مدیریت درست، همکاری مستمر بخش‌های خصوصی و دولتی، وضع پروتکل‌های استاندارد و واکنش سریع به حوادث و رویدادهای مختلف توانسته است با پشت سر گذاشتن مقاصد گردشگری پرآوازه‌ای همچون پاریس‌، اکنون در صدر امن‌ترین و متنوع‌ترین مقاصد گردشگری جهان قرار گیرد. آخرین اخبار گردشگری امارات متحده عربی را از «رسانه قطب‌نما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط