فعالان صنعت و گردشگران بالقوه بخوانند

۷ تصور اشتباه از تاثیر همه‌گیری بر صنعت سفر

۷ تصور اشتباه از تاثیر همه‌گیری بر صنعت سفر

همه‌گیری کرونا موجب بروز باور‌های غلطی در صنعت سفر و گردشگری شده که اصلاح آن برای سرمایه‌گذاری و موفقیت شرکت‌ها و آژانس‌های مسافرتی امری ضروری است. رسانه Skift با بررسی این باورها، در گزارشی به بررسی ۷ موضوعی پرداخته که درباره بازار سفر در شرایط کرونا در میان فعالان این صنعت و مردم، تلقی‌های اشتباهی ایجاد کرده است.

قطب‌نما: با گذشت ۲ سال از بحران کرونا و ایجاد یک وضعیت نرمال جدید، همچنان تصورات غلطی از تاثیر این بحران در صنعت سفر وجود دارد. بروز ترند‌های زودگذر و اخبار گمراه‌کننده از بهبود سفر‌ها در مناطق مختلف، بسیاری از شرکت‌ها و آژانس های مسافرتی را دچار مشکل کرده است؛ چراکه برنامه‌‌ریزی برای آینده سفر مستلزم درکی درست و مبتنی بر داده، از جایگاه امروزی این صنعت است. اما ۷ باور غلط از صنعت گردشگری در بازار‌های جهانی چیست؟

۱. رفتار مسافران آمریکایی در مواجه با کووید-۱۹

رفتار مسافران آمریکایی در مواجه با کووید-۱۹باور غلط: مسافران آمریکایی بر چالش‌های همه‌گیری کووید-۱۹ غلبه کرده‌اند. واقعیت: مسافران آمریکایی در حال مقابله با کووید بومی و چالش‌های آن هستند. علی‌رغم اینکه بسیاری از مسافران گمان می‌کردند همه‌گیری کرونا در تابستان ۲۰۲۱ به پایان خواهد رسید، اما بر اساس نظرسنجی رسانه تحلیلی Skift، بیش از یک‌سوم آمریکایی‌ها معتقدند همه‌گیری کووید-۱۹ تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد یافت. با این حال، مسافران آمریکایی مایلند مجدداً سفر کنند و آخرین داده‌ها حاکی از آن است که ۳۲ درصد از مسافران آمریکایی قصد دارند هزینه سفر خود را در ۱۲ ماه آینده افزایش دهند. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد مسافران آمریکایی هنوز با چالش‌های همه‌گیری درگیرند و بسیاری از مسافران به‌دنبال راهی هستند تا میان سفر و نگرانی‌های بهداشتی و ایمنی ناشی ویروس کرونا، تعادل ایجاد کنند.

۲. تاثیر بالقوه چین در بازیابی سفر‌ها

باور غلط: چین پیشتاز بهبود سفر‌ها است. واقعیت: بازیابی صنعت سفر در چین متغیر و اغلب داخلی است. کشور چین در سال ۲۰۲۰، پیشتاز صنعت سفر بود و قوانین قرنطینه این کشور موجب رونق دوباره سفر‌های داخلی شد. اما این وضعیت دوامی چندانی نیافت و با تولید واکسن کرونا در اوایل سال ۲۰۲۱، سفرهای بین‌المللی در جهان مجدداً رونق گرفت. در ادامه بسیاری از کشور‌ها مرز‌‌های خود را بر مسافران بین‌المللی گشودند و قوانین قرنطینه خود را کاهش دادند. اما شرایط برای چین به‌گونه‌ای دیگر رقم خورد؛ قوانین قرنطینه غیرمنتظره در این کشور موجب ناپایداری بهبود سفر‌ها شد و چین نتوانست در عرصه سفر‌های بین‌المللی عملکرد خوبی از خود نشان دهد. شاخص بازیابی Skift نشان می‌دهد سیاست‌های گردشگری چین، موقعیت این کشور را در سفر‌های بین‌المللی به ایالات متحده آمریکا تضعیف کرده و در ماه‌های اخیر نیز این کشور از میانگین فعالیت‌های جهانی سفر عقب مانده است. از سوی دیگر، چین از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۹، بزرگ‌ترین منبع مسافران خارجی جهان بود. در نتیجه تا زمان آغاز سفر‌های بین‌المللی میان چین و سایر مقاصد جهان، صنعت سفر و گردشگری جهان به‌طور کامل بهبود نمی‌یابد.

۳. آینده سفر‌های کاری

سفر‌های کاری باور غلط: سفر‌های کاری دیگر به پایان راه خود رسیده‌اند. واقعیت: سفر‌های کاری در حال بازگشت است. با وجود آنکه سفر‌های کاری در طول همه‌گیری به‌شدت کاهش یافته، اما داده‌های اخیر شرکت استارتاپی سفر «TripAction» نشان می‌دهد رزرو‌های سفر‌ کاری به‌سرعت در حال افزایش است. اگرچه به نظر می‌رسد سفر‌های کاری در سال‌های آینده تغییر خواهد کرد و بخشی از آن هرگز باز نخواهد گشت، اما بسیاری از کارشناسان معتقدند جلسات مجازی نمی‌توانند جایگزین مناسبی برای دیدار‌های حضوری کارمندان باشند. علاوه بر این پیش‌بینی می‌شود مسافران کاری یا Commuterها، بازار جدید صنعت گردشگری در دوران پساکرونا باشند و بسیاری از شرکت‌های مسافرتی، هتل‌ها و شرکت‌های هواپیمایی با ارائه پیشنهادات ویژه مانند پکیج‌های اقامتی و بلیت‌های انعطاف‌پذیر، در تلاش برای جذب آن‌ها هستند. ۴. رقابت میان برند‌های بزرگ هتلداری و هتل‌های مستقل باور غلط: برند‌های هتلداری بزرگ عملکرد بهتری در کرونا داشته‌اند. واقعیت: هتل‌های مستقل قدرت خود را در صنعت سفر نشان داده‌اند. در ابتدای همه‌گیری به‌نظر می‌رسید برند‌های بزرگ هتلداری مزیت بیشتری نسبت هتل‌های مستقل دارند. این هتل‌ها توانستند ضمن مشارکت با برند‌های بهداشتی، به بازار‌های عمومی وارد شوند. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد هتل‌های مستقل با تمرکز بر نیاز‌های بازار، بهتر از برند‌های بزرگ ظاهر شده‌اند؛ به‌طوریکه هتل‌های مستقل ایالات متحده آمریکا توانسته‌اند حدود ۹۱ درصد از درآمد هر اتاق (RevPAR) در سال  ۲۰۱۹ را بازیابی کنند؛ این در حالی است که برند‌های بزرگ تنها ۷۵ درصد از درآمد خود در سال ۲۰۱۹ را بازیابی کرده‌اند. دلیل موفقیت هتل‌های مستقل آن است که این هتل‌ها بیشتر بر مسافران تفریحی و زنجیره‌های با مقیاس کوچک‌تر تمرکز کردند. این ۲ حوزه بازار، بخش‌هایی هستند که در طول همه‌گیری کرونا عملکرد خوبی از خود نشان داده‌اند. در واقع ارتباط نزدیک هتل‌های مستقل با نیاز‌ جامعه منجر به موفقیت آن‌ها در بازار‌های جهانی شده است.

۵. چشم‌انداز خانه‌های اجاره‌ای کوتاه‌مدت

باور غلط: اجاره‌های کوتاه‌مدت جایگزین هتل‌ها می‌شوند. واقعیت: میزان رزرو هتل‌ها در سال ۲۰۲۱ رو به افزایش است. اقامتگاه‌های اجاره‌ای کوتاه‌‌مدت بهترین عملکرد خود را در سال ۲۰۲۰ تجربه کردند. برخی از مسافران در طول همه‌گیری برای اولین‌بار با گزینه‌ها و مزایای اجاره‌های کوتاه‌مدت آشنا شدند و به‌ نظر می‌رسد در آینده نیز به رشد خود ادامه خواهد داد. اما با بهبود شرایط همه‌گیری در سال ۲۰۲۱، هتل‌ها نیز با افزایش تقاضا روبه‌رو شده و توانسته‌اند سهم قابل‌توجهی از بازار‌های جهانی را به دست آورند. طبق بررسی‌ها، رزرو اقامت‌های شبانه در هتل‌ها در بیش از ۲۰ کشور مختلف رشد سریع‌تری نسبت به اجاره‌های کوتاه‌مدت داشته است. بنابراین، اجاره‌های کوتاه‌مدت علی‌رغم استقبال شدید مسافران، قادر نیستند در مدت‌زمان کوتاه جایگزین هتل‌ها شوند.

۶. بحران کمبود نیرو‌ی کار

بحران کمبود نیرو‌ی کارباور غلط: همه‌گیری منجر به بحران کمبود نیروی کار در هتل‌ها شده است. واقعیت: بحران کمبود نیرو‌های کاری مربوط به دوران قبل از همه‌گیری است. بحران کمبود نیروی کاری واقعیتی است که نمی‌توان آن را کتمان کرد. نکته اساسی آنجاست که این بحران ناشی از همه‌گیری کووید-۱۹ نیست؛ چراکه چالش‌های نیروی کار در صنعت سفر و مهمان‌نوازی پیش از همه‌گیری نیز وجود داشت. آخرین آمار نیرو‌ی کار در ایالات متحده آمریکا نشان می‌دهد در حال حاضر برای جذب یک نیروی کار در صنعت هتلداری، ۵ هفته زمان لازم است. این بحران در سال ۲۰۱۹ نیز وجود داشت و برای جذب یک نیروی کار در سال ۲۰۱۹، ۴ هفته زمان لازم بود. آخرین باری که کارفرمایان توانستند در مدت استاندارد ۲ هفته‌ای نیروی‌ مهمان‌نوازی جذب کنند، سال ۲۰۱۰ بود. بنابراین، مشکلات نیرو‌های کار در صنعت سفر و هتلداری سال‌ها است که وجود دارد؛ اما کووید-۱۹ آن را به اوج خود رساند. نحوه استخدام، آموزش و حفظ کارمندان، یک چالش اساسی برای صنعت سفر محسوب می‌شود و به‌ نظر می‌رسد صنعت را به‌سوی ابزار‌های کارآمد، اتوماسیون و مدل‌های سرویس‌دهی محدود هدایت کند.

۷. اهمیت فناوری‌ها

باور غلط: همه‌گیری، صنعت سفر را به آینده سوق داد. واقعیت: همه‌گیری، توجه صنعت سفر را به زمان حال معطوف کرد. بسیاری از فناوری‌هایی که در طول همه‌گیری به‌عنوان بخشی از چشم‌انداز‌های آینده سفر پذیرفته شدند، در واقع فناوری‌های قدیمی هستند که برای سال‌ها وجود داشتند و به آن‌ها توجه لازم نمی‌شد. برای مثال، پلتفرم «زوم» که یک‌شبه با استقبال زیاد کارمندان دورکار مواجه شد، برای بیش از ۱۰ سال در بازار وجود داشت. همچنین، فناوری کد «QR» نیز مدت‌ها است که در صنایع مختلف کاربرد دارد. در حقیقت همه‌گیری، توجه صنعت سفر را نه به آینده بلکه به زمان حال معطوف کرده و هنوز کارهای زیادی برای طراحی آینده واقعی سفر نیاز است.

بهبود صنعت گردشگری در آینده

بهبود صنعت گردشگری در آیندهصنعت سفر و گردشگری پیش از این نیز بحران‌های بسیاری را پشت سر گذاشته و هر بار قوی‌تر از قبل ظاهر شده است. در سراسر جهان، با ثروتمند‌تر‌شدن جوامع، افراد بیشتری برای تفریح، کار، یادگیری و کشف پدیده‌های نو سفر می‌کنند. بنابراین با فرض اینکه جهان در دهه آینده ثروتمند‌تر و سالم‌تر خواهد بود، صنعت سفر نیز قوی‌تر از قبل ظاهر خواهد شد. تحقیقات Skift درباره چشم‌انداز جهانی سفر در سال ۲۰۲۲ نیز نشان می‌دهد سفر‌های بین‌المللی تا سال ۲۰۲۴ به‌طور کامل بهبود خواهد یافت. بدین‌‌ترتیب شاهد رشد بالای صنعت سفر و گردشگری در سال‌‌های آینده خواهیم بود. آخرین اخبار و مقالات صنعت گردشگری را در وب‌سایت «قطب‌نما» بخوانید.

مطالب مرتبط