نقش انرژی‌های تجدیدپذیر در جذب گردشگران

الگوی ویتنامی در استفاده از انرژی‌ خورشیدی در گردشگری

الگوی ویتنامی در استفاده از انرژی‌ خورشیدی در گردشگری

ویتنام در سال‌های اخیر، از منابع انرژی تجدیدپذیر، به‌ویژه انرژی خورشیدی استفاده کرده و اکنون بخش گردشگری آن برای کاهش انتشار کربن و جذب مهمانانی که به‌دنبال سفرهای پایدارتر هستند نیز در حال انجام چنین اقداماتی است.

قطب‌نما: این روزها بسیاری از مسافران جهان به مسئله پایداری اهمیت می‌دهند و تمایل دارند آسیب‌های سفرهای خود را به حداقل برساند. شرکت‌ها و فعالان گردشگری بسیاری برای پاسخ به این نیاز مسافران، اقدامات گوناگونی انجام داده‌اند؛ به‌عنوان مثال Booking.com یکی از بزرگ‌ترین پلتفرم‌های رزرو آنلاین سفر، املاکی را که شیوه‌های پایداری را اجرا می‌کنند، تبلیغ و از آن‌ها حمایت می‌کند. این شرکت در نوامبر ۲۰۲۱، نشان «سفر پایدار» (Travel Sustainable) را راه‌اندازی کرد که معیاری معتبر و مرتبط با پایداری است. این نشان، اطلاعات بسیار مناسبی در اختیار مسافرانی قرار می‌دهد که به‌دنبال انتخاب‌ سفرهای پایدارتر هستند. نشان «سفر پایدار» همچنین در دسترس هر نوع اقامتگاهی قرار می‌گیرد که ترکیبی از روش‌های پایدار را اجرا کرده باشد.

صرفه‌جویی «ریزورت آلما» با بهره‌گیری از انرژی خورشیدی

بر اساس گزارشی از «فوربز»، بانک جهانی اعلام کرده که ویتنام از نظر ظرفیت نصب نیروگاه‌های خورشیدی در جنوب شرقی آسیا یکی از بهترین و پیشروترین کشورها است. البته این امر بیشتر توسط سرمایه‌گذاری‌های خصوصی انجام شده، اما بخشی از سیاست ویتنام با ۸ برنامه ملی توسعه انرژی برای سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۳۰ نیز به این ترتیب تعیین شده است. انرژی خورشیدی در بخش تولید، بسیاری از شرکت‌ها از مساحت‌های بزرگ پشت‌بام کارخانه‌ها و... برای نصب پنل‌های ‌خورشیدی در راستای کاهش هزینه‌های برق استفاده کرده‌اند. چنین پروژه‌های بزرگی اکنون راه خود را به پشت‌بام‌های وسیع ریزورت‌های ساحلی این کشور نیز باز کرده‌اند. به‌عنوان مثال، ریزورت ۳۰ هکتاری آلما در خلیج Cam Ranh در سواحل مرکزی ویتنام در حال اجرای چنین پروژه‌ای است. این شرکت ۵ هزار و ۶۳۴ پنل خورشیدی را با پوشش ۱۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع روی پشت بام ۱۹۶ پاویون، سالن لابی، دو برج آپارتمانی، اسپا، سالن بدنسازی و ساختمان‌های تاسیساتی نصب خواهد کرد. پیش‌بینی می‌شود که این سیستم تا ۱۶.۸۵ میلیون دلار در قبوض برق ۲۵ سال آینده این ریزورت صرفه‌جویی کند. همچنین انتشار دی‌اکسید‌کربن (CO2) را در ریزورت آلما تا ۷۲ هزار و ۶۷۰ تن در این مدت کاهش خواهد داد. با این حال، انجام چنین پروژه‌های بزرگ و پرهزینه‌ای ممکن است برای هتل‌ها و ریزورت‌هایی که هنوز از بحران کرونا به‌طور کامل خارج نشده‌اند، امکان‌پذیر نباشد. به همین دلیل روش تامین مالی پروژه آلما می‌تواند نمونه‌ای خوبی باشد تا سایر مقاصد نیز بتوانند چنین اقداماتی را اجرا کنند. در این پرو‌ه شرکت‌های C. Melchers و  Aschoff Solar Ltd، که مهندسی و نصب پنل‌های خورشیدی را انجام می‌دهند، با Ecoligo GmbH که یک پلتفرم سرمایه‌گذاری جمعی برای پروژه‌های سازگار با محیط زیست است، همکاری کرده‌اند. نصب پنل‌ها در ژانویه ۲۰۲۲ (دی ۱۴۰۰) آغاز شده و انتظار می‌رود در ژوئن ۲۰۲۲ (خرداد ۱۴۰۱) تکمیل شود. استفان پروتزمن، رئیس C. Melchers به چالش‌های فنی ساخت چنین سیستمی در آب‌وهوای ویتنام و در ساحلی که توسط طوفان‌های استوایی فصلی آسیب می‌بیند، اشاره کرده و گفته که اقدامات پرهزینه‌تری برای مقابله با چنین شرایطی در حال اجراست تا در نهایت عمر این پروژه افزایش یابد.
جدیدترین مطالب مرتبط با سیاست‌های توسعه پایدار را از «قطب‌نما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط