اپلیکیشن‌ها و وبسایت‌های کاربردی برای سفرهای نوروزی

اپلیکیشن‌ها و وبسایت‌های کاربردی برای سفرهای نوروزی

سفر‌های نوروزی در پیش است و بسیاری از ما، پس از دو سال خانه‌نشینی می‌خواهیم به آغوش گرم مقاصد گردشگری بازگردیم. این روزها، فناوری تمامی فرآیندهای سفر را برای ما آسان‌تر کرده است؛ از انتخاب مقصد و رویاپردازی درباره سفر گرفته تا رزرو بسته مسافرتی و راهنماهای بازدید از جاذبه‌های مقصد، از ثبت تجارب سفر تا به اشتراک‌گذاری تصاویری از مسافرتی که خواهیم داشت. اما از چه اپلیکیشن‌هایی می‌توان برای تجربه سفری آسان و بی‌دغدغه استفاده کرد؟

رسانه قطب‌نما: در راستای پاسخ به این نیاز مصرف‌کنندگان، اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌های بسیاری برای تسهیل بخش‌های گوناگون سفر در سراسر جهان طراحی شده‌اند. در ایران نیز وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های بسیاری وجود دارد که شرایط سفر را برای مسافران تسهیل کرده‌اند و بخش‌های مختلف سفرها را از ابتدا تا انتها دربرمی‌گیرند. با توجه به آنکه در آستانه تعطیلات نوروزی ۱۴۰۱ و به‌دنبال آن سفرهای نوروزی به سر می‌بریم، در این مطلب نگاهی خواهیم انداخت به اپلیکیشن‌های و سایت‌های که برای سفرها کاربرد بسیاری داشته و می‌توانند به مسافران کمک کنند. این اپلیکیشن‌ها و سایت‌ها در ۳ دسته اصلی پیش از سفر، هنگام سفر و بعد از سفر طبقه‌بندی شده‌اند.

۱. وبسایت‌ها و اپلیکیشن‌های ضروری پیش از سفر

قبل از آنکه تصمیم بگیرید سفری داشته باشید، حتما مراحل مختلفی را طی می‌کنید؛ ابتدا رویای سفر را در سر می‌پرورانید، سپس مقصدی را انتخاب می‌کنید و بعد، برای آن برنامه‌ریزی خواهید داشت و در نهایت، با انجام برخی مراحل لازم سفر خود را آغاز می‌کنید. اما پیش از سفر، چه اپلیکیشن‌ها و سایت‌هایی می‌توانند به شما کمک کنند که مراحل سفر خود را تسهیل کنید؟

رویاپردازی درباره سفر

افرادی که به‌دنبال کشف ناشناخته‌ها در سفر هستند، با مشاهده و دنبال‌کردن نشانه‌های مختلفی مقصد ایده‌آل و نقطه موردنظر خود را پیدا می‌کنند. در مرحله رویاپردازی، عوامل مختلفی می‌تواند در تصمیم و انتخاب مسافران تاثیرگذار باشد که از مهم‌ترین آن‌ها، دیدن تجربه دیگران در شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ‌های مختلف است. برخی از مهم‌ترین شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ‌هایی که می‌توانند در مرحله رویاپردازی به کمک شما بیایند اینها هستند:

شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی نظیر اینستاگرام، فیسبوک، یوتیوب و حتی پینترست، رسانه‌های بین‌المللی اجتماعی هستند که مورداستفاده کاربران سراسر جهان قرار می‌گیرند. این رسانه‌ها از بهترین بسترها برای به‌اشتراک‌گذاری تجربیات افراد در مقاصد داخلی و بین‌المللی به‌شمار می‌روند و به همین دلیل می‌توانند کاربرد بسیاری در مرحله رویاپردازی سفر داشته باشند. علاوه بر آن، برخی شبکه‌های اجتماعی داخلی مانند «لست‌گرام» این امکان را برای کاربران فراهم می‌کنند که تجربیات خود در زمینه سفر، هتل، رستوران، شهر، جاذبه‌های گردشگری و... را به یکدیگر انتقال دهند. از دیگر اپلیکیشن‌ها و شبکه‌های اجتماعی ایرانی که در زمینه سفر و گردشگری فعال است، می‌توان به «همگردی» اشاره کرد که یک شبکه اجتماعی گردشگری ویژه برای علاقمندان به سفر در ایران است.

وبلاگ‌ها

از سوی دیگر در ایران، وبلاگ‌های متنوعی برای آموزش مطالبی درباره سفر و گردشگری وجود دارد که زمینه‌های مختلفی از سفر را نظیر مقاصد، تورها، هتل‌ها، پروازها و... پوشش می‌دهند. برخی از این وبلاگ‌‌ها و رسانه‌های گردشگری ایرانی عبارت‌اند از:

برنامه‌ریزی سفر

پس از تصمیم درباره سفر و انتخاب مقصد، یکی از مهم‌ترین کارها برنامه‌ریزی سفر است؛ در سراسر جهان اپلیکیشن‌ها و سایت‌های متنوعی به برنامه‌ریزی سفر اختصاص داده شده‌اند. بسیاری از استارتاپ‌های سراسر جهان نیز برای انواع مختلف سفرها و انواع مسافران، اپلیکیشن‌ها و پلتفرم‌های متنوعی را طراحی می‌کنند که کار برنامه‌ریزی و حتی رزرو سفر را انجام می‌دهند. از میان آن‌ها، می‌توان به «Rome2Rio»، «Visit A City» و... اشاره کرد. در ایران نیز اپلیکیشن‌ها و سایت‌های متنوعی برای برنامه سفر به کاربران خدمات ارائه می‌دهند که در ادامه هرکدام را به اختصار توضیح خواهیم داد:

۱. سفرزون

«سفرزون» یک اپلیکیشن و سایت گردشگری است که با انتخاب مقصد، تاریخ و مدت‌زمان سفر، به شما جاذبه‌های گردشگری مقصدتان را پیشنهاد می‌دهد. برنامه‌ریزی این پلتفرم، به‌ ۲ صورت دستی و هوشمند و بر اساس سرعت بازدید و علاقه‌های شخصی شما انجام می‌شود و در نهایت جاذبه‌های مقصد را به‌همراه زمان پیشنهادی گشت‌و‌گذار و سایر اطلاعات در اختیار شما قرار می‌دهد. علاوه بر آن، شما از طریق سفرزون امکان تهیه بلیت و رزرو سفر خود را نیز خواهید داشت.

۲. تریپ‌ساز

«تریپ‌ساز» نیز از دیگر سایت‌های مدیریت و برنامه‌ریزی سفر است که به شما امکان ایجاد یک پروفایل با آدرس اختصاصی می‌دهد تا از طریق آن با دیگر افراد در ارتباط باشید. شما از طریق تریپ‌ساز می‌توانید برنامه‌ریزی و مدیریت سفر خود را به یک راهنما بسپارید و از خدمات بسیاری بهره‌مند شوید.

توجه داشته باشید که ما تنها به چند نمونه از اپلیکیشن‌ها و سایت‌های برنامه‌ریزی سفر را معرفی کردیم و قطعا پلتفرم‌های دیگری نیز برای ارائه چنین خدماتی به کاربران وجود دارند.

رزرو سفر

در ایران و خارج از کشور، اپلیکیشن‌ها و سایت‌های متنوعی برای رزرو پرواز و اقامتگاه وجود دارند، افراد می‌توانند در این بسترها مقصد، تاریخ سفر، تعداد نفرات، مدت‌زمان سفر و سایر اطلاعات را وارد کرده و بلیت پرواز، اقامتگاه، تور و... موردنظر خود را رزرو کنند. از نمونه‌های خارجی برای رزرو سفر می‌توان به:

اشاره کرد. علاوه بر آن در داخل ایران نیز اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌های متنوعی برای رزرو سفرهای داخلی و خارجی وجود دارند. به‌دلیل تنوع بسیار این بسترها، توصیه می‌شود که مسافران از اپلیکیشن‌ها یا وب‌سایت‌های معتبر استفاده کنند تا در صورت بروز مشکل، امکان پیگیری آن وجود داشته باشد. در ادامه به برخی از پلتفرم‌های داخلی برای رزرو خدمات سفر (از جمله اقامت، پرواز و تور) اشاره خواهیم کرد:

دقت کنید که بسیاری از این سایت‌ها یا اپلیکیشن‌ها مانند «علی بابا»، «اسنپ تریپ»، «فلای تودی»، «فلایتیو»، «لست سکند» و... امکان رزرو اقامتگاه، بلیت هواپیما، قطار و اتوبوس و بعضا تورهای گردشگری را فراهم می‌کنند و شما با ورود به این پلتفرم‌ها می‌توانید بسیاری از مراحل سفر خود را رزرو کنید. در عین حال، سایت‌ها یا اپلیکیشن‌هایی مانند «جاباما»، «جاجیگا»، «هومسا»، «ایران بوم‌گردی»، «اتاقک»، «شب»، «هتل‌یار» و... تنها برای رزرو مراکز اقامتی در مقاصد مختلف اختصاص داده شده‌اند؛ شما می‌توانید با ورود به این پلتفرم‌ها و انتخاب مقصد خود، از بین مراکز اقامتی بسیار متنوع با نرخ‌های متفاوت، اقامتگاه موردنظر خود را انتخاب کنید.

۲. وبسایت‌ها و اپلیکیشن‌های ضروری در طول سفر

خواه شما بخواهید با ماشین شخصی خود سفر کنید، یا با وسایل نقلیه عمومی یک سفر داخلی یا خارجی را تجربه کنید، در هر صورت هنگام سفر نیازهای متفاوتی در مقاصد خود خواهید داشت؛ در این راستا، اپلیکیشن‌ها و سایت‌های متنوعی طراحی شده‌اند که انواع نیاز مسافران در سفرها پاسخ می‌دهند. در ادامه به برخی از پرکاربردترین پلتفرم‌ها در هنگام سفر اشاره خواهیم کرد:

اپلیکیشن‌ها و وبسایت‌های شکم‌گردی

گردشگری غذا و نوشیدنی یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر سفر است؛ خواه شما به یکی از شهرهای ایران رفته باشید یا به یک کشور خارجی سفر کرده باشید، در هر صورت تمایل خواهید داشت که در بهترین رستوران‌ها، کافه‌ها و...، وعده‌های غذایی خود را میل کنید. در این راستا اپلیکیشن‌ها و سایت‌های گوناگون خارجی و داخلی برای ارائه چنین خدماتی طراحی شده‌اند. از نمونه‌های خارجی این پلتفرم‌ها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد: ۱.TripAdvisor «TripAdvisor» از پلتفرم‌های پرکاربردی در سراسر جهان است که علاوه بر سایر خدمات خود، هزاران رستوران‌ در سراسر جهان را به کاربران معرفی می‌کند. همچنین افراد می‌توانند نظرات خود را با سایر کاربران به اشتراک بگذارند. ۲.Foursquare «Foursquare» یکی از بهترین اپلیکیشن‌ها برای یافتن کسب‌و‌کارهای محلی مانند رستوران‌ها، کافه‌ها، اماکن دیدنی، مراکز خرید و… است که امکان ارائه نظر و امتیاز را نیز برای کاربران فراهم می‌کند. ۳.Zomato «Zomato» بهترین رستوران‌ها، کافه‌ها و غذاخوری‌ها در کشورها و شهرای مختلف جهان را معرفی می‌کند. ۴.Happy Cow «Happy Cow» نیز رستوران‌های ویژه گیاه‌خواران، غذاهای سالم و... را معرفی می‌کند. از نمونه‌های داخلی پلتفرم‌های شکم‌گردی نیز می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد: ۱.اسنپ فود شما از طریق «اسنپ فود» می‌توانید، رستوران‌، کافه‌های نزدیک محل اقامت خود را بیابید و به‌صورت آنلاین غذا سفارش دهید. البته توجه داشته باشید که ممکن است این اپلیکیشن در برخی شهرها و روستاها پشتیبانی نشود. ۲.کافه‌باز «کافه‌باز» هم یک اپلیکیشن کاربردی برای یافتن جدیدترین و بهترین کافه‌ها در تهران و شهرهای دیگر است. ۳.فیدیلیو «فیدیلیو» نیز راهنمای رستوران‌ها، کافه‌ها و شیرینی‌فروشی‌های ایران است. شما می‌توانید از طریق فیدیلیو اطلاعات دقیقی درباره این مراکز به‌همراه منو، هزینه هر غذا، نظرات و امتیازهای تاییدشده‌ کاربران مشاهده کنید. ۴.لست‌گرام «لست‌گرام» از جمله سایت‌های پرکاربردی است که علاوه بر معرفی هتل‌ها و جاذبه‌ها، بهترین رستوران‌های مقاصد مختلف ایران را با فیلترهای مختلفی به کاربران معرفی می‌کند. ۵.دانرو «دانرو»، یک راهنمای شهری است که به کاربران کمک می‌کند تمام اطلاعات تماس و آدرس اماکن خصوصی و عمومی شهرها مانند رستوران‌ها، کافه‌ها، باشگاه، مراکز پزشکی، آرایشگاه، تعمیرگاه و.. را پیدا کنند.

توجه داشته باشید که ما تنها به چند نمونه از اپلیکیشن‌ها و سایت‌های شکم‌گردی اشاره کردیم؛ بدون شک پلتفرم‌های دیگری برای ارائه چنین خدماتی به کاربران طراحی شده‌اند که می‌توانند برای مخاطبان مفید باشند.

اپلیکیشن‌های موردنیاز در سفر با اتومبیل

اگر قصد دارید با اتومبیل سفر کنید، پیشنهاد می‌کنیم که چند اپلیکیشن ضروری را در تلفن همراه خود نصب کنید تا بتوانید در مواقع ضروری از آن‌ها استفاده کنید. ۱. اپلیکیشن امداد خودرو «امداد خودرو» اپلیکیشنی برای بهره‌مندی از خدمات امداد جاده‌ای و یدک‌کش آنلاین است. شما به‌کمک این اپلیکیشن می‌توانید در زمانی کوتاه و به‌راحتی مشخصات خود را ثبت و امدادهای مورد‌نیاز را دریافت کنید. ۲. اپلیکیشن ۱۴۱ اپلیکیشن ۱۴۱، نرم‌افزار تلفن همراه مرکز مدیریت راه‌های سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای ایران است که امکان نمایش دوربین‌های نظارتی بر سطح نقشه، دستگاه‌های تردد‌شمار، وضعیت آب‌و‌هوا، اطلاعات تصادفات جاده‌ای، وضعیت ترافیک، پخش اخبار و اطلاعیه‌های صوتی مرکز مدیریت راه‌ها، نمایش زمان سفر و و مسافت بین دو شهر، اطلاعات اماکن رسمی اسکان، پمپ بنزین‌ها، مجتمع‌های خدمات رفاهی، اورژانس بین راهی و ده‌ها مورد دیگر را فراهم می‌کند. ۳. اپلیکیشن‌های مسیریابی اپلیکیشن‌های مسیریابی، از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که هنگام سفر، به‌ویژه سفر با اتومبیل باید در تلفن همراه شما نصب باشد. «گوگل مپ» از جمله معروف‌ترین اپلیکیشن‌های مسیریابی در سراسر جهان است که می‌تواند در سفر به هر مقصدی، چه داخلی و چه خارجی به شما کمک کند. علاوه بر آن، شما می‌توانید از اپلیکیشن‌های مسیریابی مانند «نشان» و «بلد» نیز در مسیرهای خود استفاده کنید. ۴. اپلیکیشن‌های پمپ‌بنزین‌یاب یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها در سفرهای جاده‌ای پیداکردن پمپ‌ بنزین در جاده‌های ناآشنا است. شما می‌توانید با نصب اپلیکیشن‌هایی نظیر، «باک»، «آی‌بنزین»، «نشان» و...  نزدیک‌ترین پمپ بنزین‌ها در مسیر خود را پیدا کنید.

سایر اپلیکیشن‌های ضروری در طول سفر

علاوه بر اپلیکیشن‌ها و سایت‌هایی که تا اینجا معرفی شد، برخی پلتفرم‌های دیگر در سفر می‌توانند به بسیاری از نیازهای شما پاسخ دهند که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

۱. اپلیکیشن‌های وضعیت آب‌و‌هوا

اگرچه تلفن‌های همراه، به‌طور خودکار وضعیت آب‌و‌هوا را به شما نشان می‌دهند، اما شما می‌توانید با نصب برخی برنامه‌های پرکاربردتر، اطلاعات دقیق‌تری از وضعیت آب‌وهوای مسیر یا مقصد خود به دست آورید. برخی از این اپلیکیشن‌ها و سایت‌ها عبارت‌اند از:

‌۲. اپلیکیشن‌ها و سایت‌های تبدیل نرخ‌ها

اگر به سفر خارجی می‌روید، اپلیکیشن‌ها یا سایت‌های تبدیل نرخ ارز یکی از مهم‌ترین ابزارها در سفرتان به شما می‌آیند. علاوه بر آن، تبدیل سایر واحدهای اندازه‌گیری مانند مسافت، تاریخ شمسی به میلادی و برعکس و... نیز در سفرها کاربرد بسیاری دارند. برخی از این اپلیکیشن‌ها و وبسایت‌های تبدیل را در ادامه می‌خوانید:

  • google currency converter
  • measure
  • ConvertApp
  • باحساب
  • و...

۳. اپلیکیشن‌های راهنمای مقاصد گردشگری

در سراسر دنیا اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌های مختلفی مانند «TripAdvisor»، «Lonleyplanet» و... همانند یک راهنمای سفر عمل می‌کنند و اطلاعات مربوط به نقاط دیدنی، رستوران‌ها، موزه‌ها، اماکن فرهنگی، قوانین مقصد و... را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. علاوه بر آن برخی اپلیکیشن‌ها و وبسایت‌های داخلی نیز همانند راهنمای سفر به شهرهای و کشورهای مختلف می‌توانند به شما در سفرها کمک کنند؛ برخی از نمونه‌های ایرانی چنین اپلیکیشن‌هایی عبارت‌اند از:

  • آوایار

«آوایار» یک راهنمای گردشگری صوتی است که در هر زمان با گردشگران همراه می‌شود؛ این اپلیکیشن همانند یک راهنمای تور خصوصی در جاذبه‌های گردشگری شما را همراهی می‌کند.

«سفرنما» یک اپلیکیشن جامع راهنمای سفر و خدمات گردشگری که علاوه بر معرفی جاذبه‌های مختلف در مقصد و مسیر سفرها، سایر خدمات سفر از جمله رزرو هواپیما، اتوبوس، قطار، اقامتگاه و اطلاعات راه‌ها و پروازها، دریافت بیمه مسافرتی و سایر خدمات را نیز به کاربران ارائه می‌دهد.

  • تریپ‌ساز

«تریپ‌ساز» یک بستر مدیریت و برنامه‌ریزی سفر است که به شما امکان ایجاد یک پروفایل با آدرس اختصاصی می‌دهد تا از طریق آن با دیگر افراد در ارتباط باشید. شما از طریق تریپ‌ساز می‌توانید برنامه‌ریزی و مدیریت سفر خود را به یک راهنما بسپارید و اطلاعات مفیدی درباره مقاصد مختلف به دست آورید.

توجه داشته باشید که ما تنها به چند نمونه از اپلیکیشن‌های راهنمای مقاصد گردشگری اشاره کردیم؛ بدون شک پلتفرم‌های دیگری برای ارائه چنین خدماتی به کاربران طراحی شده‌اند.

۴. اپلیکیشن‌ها یا سایت‌های سرگرم‌کننده در سفر

گاهی ممکن است در طول مسیر یا اقامتگاه خود، دوست داشته باشید سرگرم شوید یا فرزندان خود را سرگرم کنید. ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که از اپلیکیشن‌ها یا سایت‌های پخش فیلم و ویدئو مانند «فیلیمو»، «نماوا»، «آپارات»، «یوتیوب» و... و پلتفرم‌های پخش کتاب‌های صوتی، پادکست، موسیقی و... مانند «طاقچه»، «کتابراه»، «شنوتو»، «اسپاتیفای»، «رادیو جوان»، «رادیو جولون» و... استفاده کنید.

۵. خدمات آنلاین پرداخت

برنامه‌های پرداخت نظیر «۷۲۴»، «آپ» و اپلیکیشن‌های ویژه بانک‌ها، از کاربردی‌ترین اپلیکیشن‌ها در سفر به شمار می‌آیند؛ چراکه به‌کمک آن‌ها شما می‌توانید در سفر، بسیاری از فرآیند‌های پرداختی، مانند کارت‌به‌کارت، پرداخت قبوض و... را انجام دهید.

۶. تاکسی‌های اینترنتی

اگر با وسایل نقلیه عمومی مانند هواپیما، اتوبوس یا قطار سفر می‌کنید، داشتن برنامه‌هایی نظیر «تپسی» یا «اسنپ» می‌تواند برای نقل و انتقال به قسمت‌های مختلف مقصدتان، کمک‌کننده باشند.

۳. وبسایت‌ها و اپلیکیشن‌های کاربردی برای بعد از سفر

پس از بازگشت از سفر، بهترین زمان برای ثبت و به‌اشتراک‌گذاری تجربیات، خاطرات و عکس‌ها و ویدیوهایی است که طی سفر به دست آورده‌اید. بسیاری از افراد از شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ‌های گردشگری برای به‌اشتراک‌گذاری تجربیات خود استفاده می‌کنند که برخی از نمونه‌های جهانی آن عبارت‌اند از:

  • اینستاگرام
  • فیسبوک
  • گوگل‌مپ (برای به اشتراک‌گذاری بازخوردها در هر جاذبه گردشگری یا رستوران و ....)
  • تریپ ادوایزر
  • و...

همچنین شما می‌توانید در وبلاگ‌های ایرانی نظیر «سفرنامه لست سکند»، «ویرگول»، «لست‌گرام» و... برای ثبت و به‌اشتراک‌گذاری خاطرات و تجربیات خود استفاده کنید. همچنین اگر می‌خواهید قبل از به‌اشتراک‌گذاری عکس‌ها و ویدیوهای خود از سفر، آنها را ویرایش کنید، می‌توانید از اپلیکیشن‌هایی نظیر «Vivavideo»، «Picsart»، «Inshot» و... استفاده کنید تا تصاویر بهتری را با دوستان خود و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

با فناوری، آسان سفر کنید

فناوری‌های نوین وارد زندگی‌ انسان‌ها می‌شوند تا در مراحل مختلفی از زندگی به آن‌ها کمک کنند؛ سفرکردن نیز بخش مهمی از زندگی انسان‌ها است و فناوری‌ها و اپلیکیشن‌های جدید روزبه‌روز فرآیندهای مختلف سفر را برای انسان‌ها آسان‌تر می‌کنند، شما از چه اپلیکیشن‌ها و سایت‌هایی در سفرهای خود استفاده می‌کنید؟

آخرین اخبار و مقالات صنعت گردشگری را در «رسانه قطب‌نما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط