نشست جهانی اسکیفت ۲۰۲۱

چشم‌انداز صنعت گردشگری از نگاه مدیرعامل Airbnb

چشم‌انداز صنعت گردشگری از نگاه مدیرعامل Airbnb

با توجه به رونق دورکاری و تمایل کارمندان برای مهاجرت به شهر‌ها و مناطق دیگر، شهرها باید شهروندان خود را به‌عنوان یک «مشتری» (Customer) در نظر بگیرند؛ چراکه شهروندان امروز می‌توانند به‌راحتی و به انتخاب خود در هر مکانی کار کنند.

رسانه قطب‌نما- در طی نشست جهانی «اسکیفت» (Skift) که با حضور مدیرعاملان شرکت‌های بزرگ مسافرتی، هتل‌ها و آژانس های مسافرتی آنلاین برگزار شد، «برایان چسکی» (Brian Chesky)، مدیرعامل شرکت ایر بی ان بی، از چشم‌انداز صنعت گردشگری در آینده و ترندهای جدید سفر سخن گفت. از نگاه مدیرعامل ایر بی ان بی، «ترکیب کار و زندگی» از مهم‌ترین چشم‌انداز‌های صنعت سفر در چند سال آینده است. در ادامه به بررسی برخی از مهم‌ترین نظرات آقای چسکی در این نشست می‌پردازیم.

استقبال مسافران از اقامتگاه‌های ارزان‌قیمت

به‌عقیده‌ی مدیرعامل ایر بی ان بی، تهیه‌ی اقامتگاه و مسکن مقرون‌به‌صرفه، یکی از چالش‌های بزرگ صنعت سفر در آینده خواهد بود. چسکی معتقد است افزایش انعطاف‌پذیری محیط‌های کاری و رونق دورکاری در طی همه‌گیری کرونا، منجر می‌شود تا کارمندان به اطراف شهر‌ها و مناطق کم‌تراکم با اقامتگاه‌های ارزان‌قیمت مهاجرت کنند. اگرچه در گذشته کارمندان برای انجام کارهای خود به‌ناچار در شهری خاص زندگی می‌کردند؛ اما امروزه با وجود دورکاری، کارمندان گزینه‌های بیشتری برای اقامت در اختیار دارند. با توجه به رونق دورکاری و تمایل کارمندان برای مهاجرت به شهر‌ها و مناطق دیگر، شهرها باید شهروندان خود را به‌عنوان یک «مشتری» (Customer) در نظر بگیرند؛ چراکه شهروندان امروز می‌توانند به‌راحتی و به انتخاب خود در هر مکانی کار کنند. از دیگر موضوعات مهمی که در دورکاری مطرح است، مقوله اینترنت است. در برخی از مشاغل دورکار، اینترنت و امکان ارتباطات دیجیتالی بسیار پراهمیت‌تر از مکان‌‌های فیزیکی است؛ چراکه وجود آن موجب ارتقا مشاغل دورکاری خواهد شد.

بازگشت صنعت سفر و گردشگری

به‌‌گفته‌ برایان چسکی، گردشگری با تغییرات بسیار زیادی ناشی از همه‌گیری و بزرگ‌تر از همیشه باز می‌گردد و فعالان این حوزه شاهد عصر جدیدی در صنعت سفر خواهند بود. طبق شواهد موجود، در آینده پدیده‌‌ی «اورتوریسم» (OverTourism) به‌معنای هجوم زیاد گردشگران به یک مقصد خاص وجود نخواهد داشت؛ چراکه تعداد زیادی از مقاصد گردشگری کمتر شناخته شده می‌توانند گردشگران را به‌سمت خود جذب کنند. در واقع حدود ۴۰درصد از کاربران ایر بی ان بی، در هنگام مراجعه به وب‌سایت تاریخ و مقصد گردشگری خاصی مد نظرشان نبوده و این وب‌سایت ایر بی ان بی است که مسافران را برای بازدید از یک مقصد گردشگری جدید ترغیب می‌کند. پیش از این مدیرعامل ایر بی ان بی در طول همه‌گیری کرونا ادعا کرده بود که رونق دورکاری و تمایل مصرف‌کنندگان برای رزرو طولانی‌مدت، چشم‌انداز صنعت سفر را در دراز‌مدت تغییر داده و شکاف میان سفر و زندگی‌کردن را از بین خواهد برد. بدین‌ترتیب، هتل‌ها به‌تدریج جذابیت خود را برای مسافران از دست داده و مسافران برای اجاره‌های کوتاه‌مدت و کنترل بیشتر بر روی محیط زندگی از نظر ایمنی و نظافت، به سمت مقاصد جدید و خارج از عرف حرکت خواهند کرد.

افزایش اقامت‌های طولانی‌مدت و سیاست‌های جدید کاری 

اگرچه با بازگشت مردم به مقاصد معروف گردشگری همانند «پاریس» و «رم»، «گردشگری انبوه» (Mass Tourism) مجدداً احیا می‌شود؛ اما ایده‌های جدیدی نیز در صنعت سفر ظهور خواهد کرد. با رونق دورکاری مرز میان کار و زندگی از بین رفته و با ترکیب این‌ دو، میزان اقامت‌های طولانی‌مدت نیز افزایش می‌یابد. برای مثال، یک‌پنجم رزرو‌های ایر بی ان بی برای اقامت‌های ۳۰ روز یا بیشتر از آن است. در چنین شرایطی، شرکت‌های مسافرتی در صورت استخدام کارکنان جدید باید توجه کنند که آیا کارمندان می‌توانند چند روز یا چند هفته‌ در میان به‌صورت حضوری و دورکار در دفاتر مشغول باشند. در حقیقت ترجیحات کارمندان در رابطه‌ با نحوه‌ی انجام کار‌ها تاثیر به‌سزایی در شرایط استخدام شرکت‌ها خواهد داشت. به‌همین دلیل، توجه به علایق کارمندان در رابطه با سیاست‌های کاری داخل شرکت یا دورکاری، یکی دیگر از شاخصه‌های اصلی مدیرعاملان جوان شرکت‌ها خواهد بود. علاوه بر این، کارمندان دورکاری که مدت زمان زیادی در خانه ماند‌‌ه‌اند، تمایل زیادی برای سفررفتن و ارتباط با مردم دارند.

ایجاد جایگزین‌های جدید برای هتل‌ها 

اگرچه شرکت ایر بی ان بی در اوایل همه‌گیری کرونا، بسیاری از سرمایه‌گذاری‌های تجاری خود مانند هتل‌ها را متوقف کرده و حدود ۲۵درصد از کارمندان را اخراج کرده بود؛ اما با بهبود سفرها مجدداً فعالیت تجاری خود را آغاز کرده و معتقد است که مسافران داخلی به‌دنبال جایگزین‌های جدیدی برای هتل‌های شهری می‌گردد. این در حالی است که برخی از شرکت‌های بزرگ مسافرتی مانند «بوکینگ» و «اکسپدیا» با نظر برایان چسکی مخالف بود‌ه و معتقدند که در نهایت هتل‌ها و مقاصد گردشگری شهری با قدرت به صنعت سفر و گردشگری باز خواهند گشت. آخرین اخبار و مقالات صنعت گردشگری را در وب‌سایت «رسانه قطب‌نما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط