ضربه‌ای دیگر بر بهبود گردشگری

۳ چالش اساسی صنعت سفر در مواجه با «اومیکرون»

۳ چالش اساسی صنعت سفر در مواجه با «اومیکرون»

ظهور سویه جدید ویروس کرونا، به نام «اومیکرون»، علاوه بر کاهش اعتماد مسافران، بهبود صنعت گردشگری را بار دیگر در هاله‌ از ابهام فرو برد.

قطب‌نما: درست زمانی که مسافران آماده بازگشت به جاده‌های سفر و برنامه‌ریزی سفر‌های سال ۲۰۲۲ بودند، ظهور سویه اومیکرون دنیای سفر و گردشگری را با چالشی غیرمنتظره مواجه کرد. در پی انتشار این ویروس، بسیاری از مقاصد مانند ژاپن و فیلیپن بازگشایی مرز‌های خود را به تعویق انداخته‌اند و از ورود مسافران بین‌الملی خودداری کرده‌اند. علی‌رغم تولید واکسن‌های مختلف، حدود ۵۴ درصد از جمعیت جهان و کمتر از ۱۰ درصد از جمعیت آفریقا به‌طور کامل واکسینه شده‌اند. این درحالی است که تنها ۵/۷ درصد از جمعیت کشور‌های کم‌‌درآمد، دست‌کم یک دوز واکسن کرونا دریافت کرده‌‌اند. در حقیقت نابرابری توزیع واکسن در جهان، یکی از موضوعات تهدیدآمیز و مهمی است که سازمان بهداشت جهانی، پزشکان بدون مرز و... بارها بر آن تاکید کرده‌ بودند؛ اما توسط قدرت‌های بزرگ جهانی مانند ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا نادیده گرفته شد. به‌عقیده کارشناسان، عدم دسترسی جهانی به واکسن کرونا، خود عامل اصلی ظهور سویه‌های جدید در مقاصد واکسینه‌نشده است و تاثیر به‌سزایی بر روند بهبود جهانی خواهد داشت. با این وجود، سویه اومیکرون چگونه بر بهبود صنعت سفر و گردشگری تاثیر خواهد گذاشت؟ آیا سال ۲۰۲۲ می‌تواند شروعی دوباره برای سفرها باشد؟ از نظر کارشناسان، کاهش اعتماد مسافران، عدم قطعیت در تامین ایمنی جهانی و حمایت بلند‌مدت دولت‌‌ها از شرکت‌های مسافرتی، مهم‌ترین تاثیراتی است که اومیکرون بر روند بهبود صنعت گردشگری خواهد داشت.

۱. کاهش اعتماد مسافران

کاهش اعتماد مسافرانسازمان جهانی گردشگری (UNWTO) از کشور‌های اروپایی درخواست کرده است تا هرچه سریع‌تر در وضع قوانین یکسان به‌ توافق رسیده و از انتشار گسترده ویروس اومیکرون جلوگیری کنند. کارشناسان این سازمان معتقدند این اقدامات موثر در عین حال تاثیر منفی مضاعفی بر گردشگری و تقاضای مصرف‌کنندگان خواهد داشت. طبق آخرین گزارش UNWTO، علی‌رغم گذشت ۲ سال از همه‌گیری کرونا و موفقیت گواهی سبز کووید اروپا، هنوز ۹۸ درصد از کشور‌های جهان محدودیت‌های مختلفی را برای مسافران ورودی خود اعمال می‌کنند. اما این محدودیت‌های نابرابر در طول ۴۸ ساعت گذشته افزایش یافته و قوانین مختلف در کشور‌های اروپایی نیز نشان از یک دیدگاه ملی‌گرایانه برای مقابله با کووید-۱۹ دارد. اما سوال اساسی آن است که چگونه محدودیت‌های سفر و ترس ابتلا به ویروس اومیکرون بر ذهینت مسافران تاثیر خواهد گذاشت؟ در پی انتشار این سویه جدید، سوالات زیادی درباره میزان کارایی گواهی سبز و تست‌های PCR در جلوگیری از انتشار ویروس و امکان وجود قوانین سفر یکسان، در ذهن مسافران نقش بسته است. این سوالات بی‌پاسخ در میان تغییرات گسترده قوانین سفر، منجر به کاهش اعتماد مصرف‌کنندگان خواهد شد. این در حالی است که طبق آخرین گزارش شورای جهانی سفر و گردشگری در مورد روند مصرف‌کنندگان، ۷۰ درصد از مسافران ایالات متحده، بریتانیا، اسپانیا، کانادا و ژاپن قصد داشتند در سال ۲۰۲۲ بیشتر از ۵ سال گذشته، از جمله سال ۲۰۱۹، برای سفر هزینه کنند. این آمار درست قبل از ضربه شدید سویه اومیکرون بر صنعت گردشگری جمع‌‌آوری شده بود. آیا خستگی مسافران، به‌ویژه مسافران نسل «Z»، از همه‌گیری کووید-۱۹ بار دیگر آنان را به جاده‌های سفر باز می‌گرداند؟ آیا این مسافران مایلند برای سفر رفتن هرگونه محدودیت و هزینه اضافی ناشی قرنطینه و آزمایشات را تقبل کنند؟ تصمیم مسافران تا حد زیادی به میزان واکسیناسیون مقاصد نیز بستگی دارد و به‌نظر می‌رسد خطرات بهداشت عمومی موجب تغییر احساسات جوامع میزبان و ساکنان مناطق می‌شود و تاثیر منفی بر زندگی روزمره آن‌ها خواهد داشت.

۲. وضعیت نامشخص ایمنی جهانی

وضعیت نامشخص ایمنی جهانیبدون شک عدم احتکار واکسن توسط ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا و تعهد آن‌ها نسبت به توزیع عادلانه واکسن در جهان، می‌‌توانست از ظهور سویه جدید جلوگیری کند. چالش‌های لجستیک در مناطق مختلف و مقاومت برخی از جوامع، مدت‌زمان لازم برای واکسینه کامل جمعیت کشور‌های کم‌درآمد را در هاله‌ای از ابهام فرو برده است. حل این مشکل به برنامه‌ریزی دقیق برای توزیع سریع واکسن، آموزش و زمان کافی نیاز دارد. با این حال، رهبران صنعت گردشگری مانند سازمان جهانی گردشگری، شورای جهانی سفر و گردشگری و انجمن‌های سفر در آمریکا باید برای جلوگیری از شکست‌های پی‌در‌پی و توسعه روند بهبود، تمام تلاش خود را در راستای توزیع عادلانه واکسن میان میلیاردها نفر در جهان انجام دهند و با این کار از ظهور سویه‌های جدید جلوگیری کنند.

۳. حمایت بلندمدت دولت‌ها از شرکت‌های مسافرتی

این بحران جدید، احتمالاً منجر به تعطیلی بیشتر مشاغل گردشگری کوچک و متوسط ​​در سراسر جهان خواهد شد. سازمان‌های مدیریت مقصد در ایالات متحده آمریکا در طول هفته‌های اخیر، تعداد زیادی بودجه دولتی دریافت‌کرده‌اند. حمایت دولت‌ آمریکا از شرکت‌های مسافرتی به آن‌ها کمک خواهد کرد تا با بازاریابی گردشگری و توسعه برنامه‌های مدیریت گردشگری پایدار، روند بهبود خود را طی کنند. با این حال اگر سویه اومیکرون ضربه شدیدی به صنعت گردشگری وارد کند؛ آیا دولت‌ها مایلند‌ بار دیگر از شرکت‌ها و گروه‌های گردشگری حمایت کنند؟

فشار بر قدرت‌های جهانی برای توزیع جهانی واکسن

فشار بر قدرت‌های جهانی جهت توزیع جهانی واکسناز آنجایی که بحران همه‌گیری کووید-۱۹ کماکان بهبود صنعت گردشگری را تهدید می‌کند؛ رهبران این صنعت باید علاوه بر تشویق مقاصد برای رفع محدودیت‌ها و ازسرگیری سفرهای جهانی، بر دولت آمریکا و اتحادیه اروپا فشار آورده تا امکان دسترسی جهانی به واکسن کرونا را فراهم کنند. در حقیقت ظهور اومیکرون، به ما یادآوری کرد که گردشگری بیش از هر زمان دیگری آسیب‌پذیر است. آخرین اخبار و مقالات صنعت گردشگری را در وب‌سایت «قطب‌نما» بخوانید.

مطالب مرتبط