مهم‌ترین ترندهای صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۱

مهم‌ترین ترندهای صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۱

شیوع بیماری «کرونا» و پیامدهای آن، سبب شکل‌گیری ترندهای جدیدی در صنعت گردشگری شده است که آگاهی از آن‌ها لازمه موفقیت در دوران «پساکرونا» خواهد بود.

رسانه قطب‌نما- براساس جدیدترین گزارش سازمان «استاتیستا» (Statista)، درآمد کل حاصل از سفر و گردشگری در جهان در سال ۲۰۲۰، ۳۹۶.۴ میلیارد بوده که نسبت به سال گذشته بیش از ۴۰ درصد کاهش داشته است. با این وجود صنعت گردشگری با سرعتی باورنکردنی براساس سلیقه جدید مسافران در حال تغییر‌و‌تحول است. این صنعت در حال بهبودی تدریجی بوده و با آغاز کمپین‌های واکسیناسیون همگانی «واکسن کرونا»، بسیاری از کشورها مرزهای خود را به‌روی مسافران بین‌المللی باز کرده‌اند. تمامی کارشناسان بر این باورند که شیوع کرونا شکل سنتی سفرها را برای همیشه تغییر خواهد داد و باعث شکل‌گیری ترندهای جدید در صنعت گردشگری خواهد شد، اما چطور؟

ترندهای صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۱

با آگاهی از ترندهای روز صنعت گردشگری، می‌توان محصولات و خدمات خود را در راستای نیاز و سلیقه جدید مسافر یا مشتری طراحی کرده و ضربه مالی بحران کرونا را جبران کرد.

۱. تورهای شخصی جایگزین تورهای گروهی

رعایت حد فاصل اجتماعی، اهمیت دوری از اجتماع و تماس با دیگران جهت جلوگیری از ابتلا به این بیماری باعث شد که مسافران دیگر علاقه چندانی به تورهای گروهی یا حضور در مکان‌های توریستی شلوغ نداشته باشند. به‌همین دلیل ترند جدیدی به نام «تورهای شخصی» در صنعت گردشگری پدیدار شدند. هرچند که تورهای گروهی به‌خصوص از لحاظ آشنایی با دیگران و صرفه اقتصادی پیش از شیوع بسیار پرتقاضا بودند، اما امروزه مسافران بیش ‌از هر چیز نگران ابتلا به بیماری هستند، بنابراین تورهای فردی و شخصی‌سازی شده ترند جدیدی در صنعت گردشگری شده‌اند که بسیار پرطرفدارند. تورهای شخصی با این وجود شاید طراحی سفرهای شخصی باعث افزایش هزینه عملیاتی و گرفتن وقت از اپراتورها شود. به‌همین دلیل سه گزینه پیش‌روی آژانس‌ های مسافرتی برای برگزاری دوباره تورها و بازگشت به چرخه اقتصادی وجود دارد:

  • برگزاری تورهای شخصی‌سازی شده با هدف قرار دادن عده‌ای خاص از مخاطبان
  • رعایت کلیه پروتکل‌های بهداشتی در تورهای گروهی و کاهش ظرفیت این تورها
  • برگزاری تور برای خانواد‌ه‌ها، گروه دوستان و افرادی که از قبل با هم آشنایی دارند.

۲. وجود تضمین بازپرداخت هزینه مسافر

امروزه برنامه‌ریزی طولانی برای سفرها ریسک بالایی دارد و مسافران به‌شدت از آن اجتناب می‌کنند چرا که ممکن است در ماه‌های آینده دوباره شرایط بحرانی پیش آمده و مرزها بسته شوند. در چنین حالتی باید یک «تضمین» برای بازپرداخت هزینه وجود داشته باشد تا شرکت‌های فعال در صنعت گردشگری دوباره با هرج‌و‌مرج ابتدای بحران و مشکلات مالی بازگرداندن هزینه مسافران در ابتدای سال ۲۰۲۰ مواجه نشوند. در ساده‌ترین حالت یک شرکت می‌تواند برای ارائه تضمین به خریدار، یک مهلت لغو رزرو قبلی تا حداکثر چند روز قبل از سفر را در اختیار مسافر قرار دهد.

۳. افزایش تعداد پروازهای غیرمستقیم

از آنجایی که هنوز برخی از مسیرهای پروازی بازگشایی نشده‌ یا کشورها پرواز مستقیم به مقصد یکدیگر ندارند، لذا میزان درخواست برای پروازهای غیرمستقیم بسیار افزایش یافته است. افزایش تعداد پروازهای غیرمستقیم برای مثال اگر مسافری بخواهد از «گرجستان» به «مونته نگرو» برود، دیگر پرواز مستقیمی وجود ندارد، بنابراین ابتدا مجبور خواهد بود به «استانبول» یا «بلگراد» رفته و سپس به مقصد نهایی خود برسد.

۴. آگاهی و به‌روز بودن اطلاعات

این که یک شرکت گردشگری بتواند روزانه از اخبار و اطلاعات یا شرایط بازگشایی مرزی، لغو سفرها و قوانین مربوط به سفر و گردشگری در شرایط کنونی باخبر باشد، به منزله برگ برنده‌ای برای او خواهد بود. در واقع، برنامه‌ریزی سفرها یا حتی استراتژی‌های آینده تجاری و عملیاتی شرکت، بدون وجود این اطلاعات غیرممکن خواهد بود.

۵. افزایش استفاده از خدمات آنلاین

شاید بتوان مهم‌ترین اثر بیماری کرونا و قرنطینه خانگی استفاده از پلتفرم‌های آنلاین و افزایش خریدهای آنلاین و رشد تجارت الکترونیک دانست. افزایش خدمات آنلاین براساس آمار و اطلاعات "OECD"، بیش از ۵۷ درصد مسافران، تور یا پکیج خود را در سال ۲۰۲۰ به‌صورت آنلاین خریداری کرده‌اند که نشان می‌دهد شیوع این بیماری تا چه اندازه بر تغییر رفتار مشتری تاثیر گذاشته است.

برای آشنایی بیشتر با ترندهای بازاریابی گردشگری مطلب  «۱۵ ترند بازاریابی بی تو بی در سال ۲۰۲۱» از «رسانه قطب‌نما» را بخوانید.

ترکیب کار و سرگرمی

سال ۲۰۲۰ سبب خانه‌نشینی کارمندها و افزایش دورکاری در بسیاری از شرکت‌ها شد. در چنین شرایطی کارمندان می‌توانستند تنها با دسترسی به تجهیزات موردنیاز و اینترنت پرسرعت از هرجایی در جهان کار خود را انجام دهند و دفتر کاری به وسعت دنیا داشته باشند. با ورود این ترند جدید به صنعت گردشگری که «کوچ‌گردهای دیجیتال» یا «دیجیتال نومدها» معروف بودند، بسیاری از کشورها برای جبران کاهش درآمد ناشی از تعطیلی سفرها و گردشگری، برنامه‌های جدیدی برای اقامت طولانی‌مدت یا ارائه ویزا به این دسته از کارمندها طراحی کردند. «امارات متحده عربی» یکی از پیشگام‌ترین کشورهایی بود که در این زمینه به دورکاران خارجی تحت شرایط خاصی ویزای اقامت طولانی‌مدت اعطا می‌کرد. هرچند که بیماری کرونا، شکل سفرها و ترندهای جدید گردشگری را تغییر داده است اما باعث کاهش میل افراد به سفر نشده است، هنوز هم بسیاری از افراد منتظرند با پایدار شدن شرایط دوباره به سفر رفته و چرخه اقتصادی این صنعت نیز به رونق سابق خود بازگردد. اگرچه ترمیم و بهبودی کامل صنعت گردشگری از بحران کرونا مدت زمانی طولانی نیاز دارد اما به‌نظر می‌رسد با سازگاری سریع شرکت‌ها و سرعت توزیع واکسن کرونا در جهان، این صنعت به‌زودی و به شکلی تازه به عرصه اقتصادی باز خواهد گشت. شما می‌توانید سایر مطالب در مورد صنعت گردشگری و آخرین اخبار و اطلاعات این زمینه را در وب‌سایت «رسانه قطب‌نما» مطالعه کنید.

پیشنهاد رسانه قطب‌نما: ۷ اسمی که صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۱ خواهد شنید!

مطالب مرتبط