بررسی انواع روش‌های اخذ اقامت ترکیه

بررسی انواع روش‌های اخذ اقامت ترکیه

اخذ اقامت «ترکیه» یکی از پربحث‌ترین و مهم‌ترین مسائل برای افرادی است که قصد اقامت در این کشور را دارند. «دی دی سفر» در این مطلب انواع مختلف اقامت در ترکیه و راه‌های اخذ آن را بررسی کرده است.

روش‌های مختلفی برای دریافت انواع اقامت ترکیه وجود دارد و متقاضیان بین‌المللی می‌توانند از راه‌های مختلفی برای اقامت در ترکیه اقدام کنند. با توجه به آنکه ترکیه کشوری است که در تقاطع «اروپا» و «آسیا» واقع شده است، سالانه افراد زیادی، از جمله ایرانیان، جهت دریافت اقامت ترکیه و زندگی در این کشور اقدام می‌کنند. ترکیه نیز با ارائه ده‌ها ویزای اقامت در ترکیه، موقعیت‌های گوناگونی را برای متقاضیان بین‌المللی فراهم کرده است.
بیشتر بخوانید: هزینه های زندگی در ترکیه در سال ۲۰۲۱
از انواع روش‌های اخذ اقامت ترکیه می‌توان به اقامت توریستی ترکیه که برای مدت کوتاه به متقاضیان داده می‌شود و اقامت از طریق کار، تحصیل، سرمایه‌گذاری و همچنین اقامت بلند‌مدت ترکیه اشاره کرد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

۱-اقامت ترکیه از طریق ویزای توریستی ترکیه

دریافت اقامت توریستی ترکیه، یکی از رایج‌ترین را‌ه‌های اقامت ترکیه برای مدت کوتاه است. سالانه افراد زیادی، از جمله ایرانیان، از طریق اقامت توریستی ترکیه، به این کشور مهاجرت می‌کنند. به‌طور کلی افراد خارجی، از جمله ایرانیان می‌توانند به‌مدت ۹۰ روز بدون ویزا در کشور ترکیه اقامت داشته باشند. اما افرادی که قصد دارند بیشتر از این مدت، در ترکیه اقامت کنند، می‌توانند اقامت توریستی ترکیه که یک سال اعتبار دارد را دریافت کنند. معمولا اتباع غیر‌ترک با استفاده از  اقامت کوتاه‌مدت توریستی ترکیه، می‌توانند در مدت‌زمان اقامت در ترکیه، برای گزینه‌‌های دیگری مانند زندگی در ترکیه به‌صورت انفرادی یا با خانواده، اقامت بلندمدت و دائم ترکیه، ازدواج با اتباع ترک، کار در یک شرکت یا پیدا‌کردن شغلی با حقوق و مزایای بالا​​، باز‌کردن حساب در بانک‌های ترکیه، دریافت گواهی‌نامه رانندگی، تحصیل یا خرید ملک و... اقدام کنند.

مدارک لازم جهت دریافت ویزای توریستی ترکیه

  • فرم درخواست اجازه اقامت
  • گذرنامه و کپی گذرنامه
  • چهار قطعه عکس پاسپورتی
  • گواهی تمکن مالی
  • بیمه درمانی معتبر با پوشش یک‌ساله
  • ارائه مدرک برای اثبات آدرس مسکونی (مدارکی مانند اجاره‌نامه رسمی، فاکتور رزرو هتل و...)

۲-اخذ اقامت ترکیه از طریق سرمایه‌گذاری

بسیاری از افرادی که قصد اخذ اقامت ترکیه را دارند، از طریق سرمایه‌گذاری در ترکیه، اقدام می‌کنند. حال این سرمایه‌گذاری می‌تواند ثبت یک شرکت در ترکیه، سپرده بانکی، کارآفرینی یا دریافت اقامت ترکیه از طریق خرید یک ملک باشد. خرید ملک در ترکیه یکی از بهترین و رایج‌ترین راه‌های اخذ اقامت ترکیه از طریق سرمایه‌گذاری است. متقاضیان برای دریافت اقامت ترکیه از طریق خرید ملک باید ملکی با حداقل قیمت ۲۵۰,۰۰۰ دلار خریداری کنند. از دیگر راه‌های اخذ اقامت ترکیه از طریق سرمایه‌گذاری، ثبت شرکت یا شروع کسب‌و‌کار در ترکیه است. متقاضیان برای دریافت اقامت ترکیه از این روش، باید ثابت کنند که از تمکن مالی برای گذراندن زندگی در ترکیه برخوردارند. همچنین افراد از طریق کارآفرینی در ترکیه نیز می‌توانند اقامت ترکیه را دریافت کنند. در این مورد افراد باید حداقل برای ۵۰ نفر ایجاد شغل کنند. افرادی که قصد دارند از طریق سپرده بانکی، اقامت ترکیه را دریافت کنند، باید حداقل مبلغ ۵۰۰,۰۰۰ دلار در یکی از بانک‌های ترکیه سرمایه‌گذاری کنند و به‌مدت سه سال این مبلغ را از حساب خود برداشت نکنند. اقامت ترکیه از طریق سرمایه‌گذاری در نهایت منجربه اخذ تابعیت ترکیه شده و افراد در مدت ۳ ماه می‌توانند پاسپورت خود را دریافت کنند. پس از دریافت ویزای اقامت، افراد تحت تکلف فرد متقاضی (همسر و فرزندان)، می‌توانند تقاضای اخذ ویزای خانوادگی کنند.

۳-اخذ اقامت ترکیه از طریق کار

برای دریافت اقامت ترکیه از طریق کار، متقاضیان باید یک پیشنهاد از سوی یک کارفرما در ترکیه داشته باشند. کلیه امور استخدامی در ترکیه، توسط وزارت کار و تامین اجتماعی این کشور انجام می‌شود و متقاضیان باید پس از پیداکردن کار در ترکیه، درخواست خود را به وزارت کار و تامین اجتماعی ارائه دهند. تمام خارجیانی که قصد کار در ترکیه را دارند، (چه به‌صورت مستقل و چه وابسته به یک شرکت دیگر) باید از طریق سفارت یا کنسولگری‌های کشور ترکیه، مجوز کار دریافت کنند.
شما می‌توانید اطلاعات تکمیلی درباره اخذ ویزای کاری و مجوز کار در ترکیه را در مطلب «شرایط کار در ترکیه و دریافت ویزای کاری در سال ۲۰۲۱» مطالعه کنید.

مدارک لازم جهت دریافت اقامت ترکیه از طریق کار

  • نامه درخواست مجوز کار
  • گذرنامه و کپی گذرنامه
  • چهار قطعه عکس پاسپورتی
  • یک نسخه ویزای معتبر ترکیه
  • اسناد مورد نیاز دیگر بسته به نوع استخدام متفاوت است.

اخذ اقامت ترکیه از طریق تحصیل

۴-اخذ اقامت ترکیه از طریق تحصیل

یکی از آسان‌ترین و بهترین روش‌های دریافت اقامت ترکیه، اقامت از طریق تحصیل است. بر اساس قوانین ترکیه، کلیه دانشجویان خارجی که قصد دارند برای مدت بیش از ۳۰ تا ۹۰ روز در ترکیه اقامت داشته باشند، می‌توانند ویزای اقامت ترکیه از طریق تحصیل را دریافت کنند. مدت اعتبار ویزای دانشجویی ترکیه یک‌ساله بوده و قابل‌تمدید است. دانشجویان برای تمدید ویزای خود باید هربار ۶۰ روز قبل از انقضای ویزایشان اقدام کنند. دانشجویان بین‌المللی که به‌منظور تحصیل در مقاطع کاردانی، کارشناسی یا کارشناسی ارشد در مؤسسات آموزش عالی ترکیه یا دانشگاه‌های این کشور وارد ترکیه می‌شوند، باید در تمام مدت‌زمان اقامت خود تحت پوشش بیمه بهداشتی ترکیه قرار بگیرند. دانش‌آموزان خارجی که قصد دارند تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در ترکیه بگذرانند، به‌شرط موافقت والدین یا سرپرست قانونی خود، می‌توانند ویزای یک‌ساله‌ی دانشجویی ترکیه را دریافت کرده و در صورت لزوم جهت تمدید آن اقدام کنند.

قوانین تغییر دانشگاه یا موسسه آموزشی

در صورتی که دانشجویان قصد تغییر دانشگاه یا موسسه آموزشی خود را در همان استان اولیه داشته باشند، به‌شرط عدم استراحت دانشجویی و اعلام به‌موقع، اجازه حفظ اقامت فعلی خود را خواهند داشت. در شرایطی که دانشجوی خارجی قصد ادامه تحصیل در استان دیگری را داشته باشد، اقامت فعلی او لغو می‌شود و مجوز اقامت تحصیلی جدید باید توسط فرمانداری صادر شود.

حق کار برای دانشجویان خارجی در ترکیه

دانشجویان خارجی که در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد یا تحصیلات تکمیلی در ترکیه اقامت دارند، به‌شرط دریافت مجوز کار در ترکیه، می‌توانند مشغول به کار شوند. اما اجاره کارکردن برای دانشجویان کاردانی یا کارشناسی پس از سال اول (تحصیل) آغاز خواهد شد. همچنین درخواست مجوز کار باید به وزارت کار و تأمین اجتماعی ارسال شود.

مدارک لازم جهت دریافت اقامت ترکیه از طریق تحصیل

  • گذرنامه و کپی گذرنامه
  • چهار قطعه عکس پاسپورتی
  • گواهی دانشجویی
  • گواهی تمکن مالی یا اثبات کمک هزینه تحصیلی
  • بیمه درمانی معتبر

۵-اقامت بلندمدت ترکیه

بر اساس قوانین دولت ترکیه، افرادی که ۸ سال مداوم در ترکیه اقامت داشته‌اند، می‌توانند اقامت بلند‌مدت ترکیه را دریافت کنند. ذکر این نکته ضروری است که مدت اقامت تحصیلی نصف مدت‌زمان اصلی محاسبه می‌شود؛ یعنی اگر دانشجویی ۸ سال در ترکیه اقامت داشته باشد، برای دریافت اقامت بلندمدت ترکیه، این مدت‌زمان ۴ سال حساب می‌شود. اقامت بلند‌مدت ترکیه به‌معنی زندگی نامحدود در ترکیه است و دیگر نیازی به تمدید ندارد. به‌عبارت دیگر اقامت بلندمدت ترکیه به‌معنای اقامت دائم ترکیه است. البته توجه شود که اجازه دریافت اقامت بلندمدت ترکیه برای پناهندگان صادر نمی‌شود.

شرایط دریافت اقامت بلندمدت ترکیه

  • افراد متقاضی در طول سه سال گذشته کمک اجتماعی دریافت نکرده باشند.
  • داشتن درآمد کافی و ثابت برای تأمین هزینه‌های زندگی خود و یا در صورت وجود برای تأمین هزینه‌های زندگی خانواده
  • پوشش بیمه درمانی معتبر
  • عدم تهدید برای نظم و امنیت عمومی

مدارک لازم جهت دریافت اقامت بلندمدت ترکیه

  • فرم درخواست اقامت بلندمدت ترکیه
  • فتوکپی یا اصل مدارک اقامت کوتاه‌مدت قبلی
  • گذرنامه و کپی گذرنامه
  • چهار قطعه عکس پاسپورتی
  • اسناد تمکن مالی
  • گواهی عدم سوءپیشینه
  • گواهی یا مدرکی که نشان‌دهنده‌ی عدم دریافت کمک‌های اجتماعی باشد.
  • مدارک بیمه درمانی معتبر

اخذ اقامت ترکیه

سخن پایانی

در این مطلب به انواع روش‌های اخذ اقامت ترکیه اشاره کردیم. از آنجایی که کشور ترکیه در همسایگی ایران واقع شده است و از لحاظ فرهنگ، آداب‌و‌رسوم و مذهب شباهت زیادی به ایران دارد، سالانه ایرانیان زیادی تصمیم به مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت این کشور را می‌گیرند. با توجه که مسافران بین‌المللی از جمله ایرانیان، می‌توانند به‌مدت ۹۰ روز بدون ویزا در این کشور اقامت داشته باشند، افراد زیادی سالانه از این فرصت استفاده کرده و برای اخذ انواع اقامت ترکیه اقدام می‌کنند.
پیشنهاد دی دی سفر: اطلاعات جامع سفر به ترکیه در سال ۲۰۲۱
جدیدترین اخبار گردشگری ترکیه و اطلاعات ضروری سفر به این کشور را در وب‌سایت دی دی سفر دنبال کنید.

مطالب مرتبط