نگاهی به کارنامه مالی آکور در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱

نگاهی به کارنامه مالی آکور در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱

براساس گزارش مالی سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ گروه هتلداری «آکور»، این شرکت با افت ۶۴ درصدی درآمد نسبت به دوره مشابه سال ۲۰۱۹، دچار بحران مالی شده است.

رسانه قطب‌نمادر گزارش کارنامه مالی سه ماه اول سال ۲۰۲۱ (زمستان ۱۳۹۹ و بهار ۱۴۰۰)، آکور (Accor) اعلام کرده است که درآمد تلفیقی این سه ماه مبلغی معادل ۳۶۱ میلیون یورو بوده که بیش از ۵۳ درصد کاهش داشته، این در حالی است که حتی درآمد سه ماهه اول این گروه در سال ۲۰۲۰ (زمستان ۱۳۹۸ و بهار ۱۳۹۹) نسبت به دوره مشابه در سال ۲۰۱۹ (زمستان ۱۳۹۷ و بهار ۱۳۹۸) نیز ۴۸ درصد افت داشت. با این حال، گروه عملیاتی آکور دست به تغییر استراتژی‌ها و مدل‌های عملیاتی و درآمدزایی خود زده و این اقدامات در نهایت منجر به رشد و پیشرفت قابل‌توجه این گروه در مناطقی مانند «جنوب اروپا»، «استرالیا»، «خاورمیانه» و «آمریکای شمالی» شد، اما چگونه؟

آکور در طوفان کرونا

البته تمام این تغییر استراتژی‌ها با موفقیت همراه نبود. برای مثال کاهش فعالیت‌های هتل‌های اجاره‌ای «مونپیک» (Mövenpick) باعث ضرر ۲۵ میلیون یورویی گروه آکور شد. از سویی دیگر نیز، اثرات منفی نوسانات ارزی مانند کاهش واحد پول «رئال» برزیل به کمتر از ۲۶ درصد میزان سابق و ریزش ۸ درصدی قیمت دلار در جهان باعث ضرری معادل ۱۱ میلیون یورو برای آکور شد.
 بیشتر بخوانید: استراتژی‌های آکور برای برون‌رفت از بحران کرونا

شرایط توسعه هتل‌های آکور چگونه است؟

در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱، آکور اعلام کرد که ۵۶ هتل جدید شامل ۷۱۰۰ اتاق دیگر را به زیرمجموعه‌های خود اضافه کرده است، هرچند که این میزان نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است اما با توجه به شرایط فعلی چنین موفقیتی برای گروهی که با بحران دست‌و‌پنجه نرم می‌کند، موفقیت بزرگی است. در انتهای ماه مارچ سال ۲۰۲۱ (۱۱ فروردین‌ماه ۱۴۰۰)، آکور به صورت رسمی تعداد دارایی اتاق‌های خود را ۷۵۷ هزار مورد از ۵۱۶۳ شعبه در جهان اعلام کرد. بیش از ۸۰ درصد از شعب تحت سرپرستی گروه آکور نیز از ۱۹ آپریل ۲۰۲۱ (۳۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۰) فعالیت خود را در سراسر جهان آغاز کرده‌اند. این میزان چیزی حدود ۴۵۰۰ شعبه را شامل می‌شود. توسعه هتل‌ های آکور

تغییر در استراتژی‌های عملیاتی

سازماندهی مجدد ساختارهای عملیاتی برحسب تنوع فرهنگی و نژادی در مناطق مختلف از آن جهت اهمیت دارد که به شرکت‌های زیرمجموعه و فرانچایزها اجازه می‌دهد براساس شرایط جغرافیایی و بومی و فرهنگی منطقه استراتژی‌های خود را تنظیم کنند. از جمله مهم‌ترین و موثرترین تغییرات عملیاتی این گروه عبارتند از:
  • تقسیم منطقه تحت پوشش آکور در اروپا به دو منطقه اروپای جنوبی (از جمله فرانسه) و اروپای شمالی (از جمله انگلستان و آلمان)
  • اتحادیه منطقه آسیا و اقیانوسیه که پیش از این با نام "ASPAC" شناخته می‌شد، اکنون تنها شامل کشورهای واقع در اقیانوس آرام، آسیای جنوب شرقی و کشور بزرگ چین می‌شود.
  • منطقه خاورمیانه و آفریقا (MEA) با مناطقی مانند هند، ترکیه و آفریقا هم‌گروه شده و تحت نام "IMEAT" فعالیت می‌‌کنند.
  • آمریکای شمالی و مرکزی، منطقه کارائیب و کلیه کشورهایی که به عنوان «قاره آمریکا» شناخته می‌شوند، بدون تغییر جزئی از هلدینگ آکور باقی خواهند ماند.

تاثیر کاهش خدمات هتلداری آکور بر درآمدزایی کلی

خدمات هتل‌های آکور، شامل هزینه‌های مدیریت فرانچایزها، زیرمجموعه‌ها و خدماتی است که در اختیار مالکان و همکاران این گروه قرار می‌گیرد. در گزارش مالی منتشر شده از گروه آکور آمده است که درآمد ناشی از خدمات هتلداری آکور نسبت به سه ماهه اول سال ۲۰۱۹، نزدیک به ۶۴ درصد کاهش داشته و به ۲۳۴ میلیون یورو رسیده است. از سویی دیگر نیز، درآمد حاصل از تجارت و مدیریت (M&F) نیز ۷۳ میلیون یورو ثبت شده است که در مقایسه با سال ۲۰۱۹ با افت ۶۹ درصدی روبه‌رو شده و متاثر از گسترش تدریجی ویروس و ناهمگونی گستره جغرافیایی کشورهای درگیر این بیماری است.

آکور در خاورمیانه

کاهش نسبتا پایین میزان "RevPAR" در منطقه هند، خاورمیانه، آفریقا و ترکیه بیش از هرچیز ناشی از اقدامات سختگیرانه و مدیریت صحیح بحران کرونا در «امارات متحده عربی» بوده است. این کشور با درنظر گرفتن قوانین جدید، تسریع واکسیناسیون شهروندان، اقدامات به‌موقع و مدیریت حرفه‌ای بحران توانست این بیماری را شکست داده و مرزهای خود را با قوانین جدیدی به‌روی تمامی افراد بازگشایی کند. اروپایی‌ها بزرگ‌ترین بازار مشتریان آکور در منطقه دبی و امارات متحده عربی بوده‌اند. هتل های آکور

درآمد حاصل از دارایی‌ها، هتل‌ها و غیره

بخشی از درآمد خالص سه ماهه اول ۲۰۲۱ گروه آکور را درآمد ناشی از «دارایی هتل‌ها و غیره» تشکیل می‌دهند. در این دوره، میزان درآمدزایی بخش دارایی هتل‌ها ۴۴ درصد درآمد کل را تشکیل داده است. تمرکز بر مشاغل و هتل‌های محلی استراتژی جدید آکور است که ابتدا به‌صورت آزمایشی در استرالیا اجرا شد و تاثیر مثبتی در کنترل "RevPAR" داشت. حال آکور قصد دارد مشاغل جدیدی به زیرمجموعه‌های خود اضافه کند که از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • خدمات میزبانی
  • اجاره خانه‌های لوکس
  • فروش خصوصی اقامتگاه‌ها در هتل
  • ارائه خدمات دیجیتال برای صاحبان هتل‌ها
در نهایت براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، در صورت موفقیت آکور، در پایان ماه مارچ ۲۰۲۱، بیش از ۱۲۲ هتل شامل بیش از ۲۳ هزار اتاق به زیرمجموعه این گروه اضافه خواهند شد.

آکور و آینده پیش رو

هم‌اکنون گروه آکور به‌دلیل ضررهای مالی چشمگیر زیر ذره‌بین سازمان‌هایی مانند «ایبیتدا» است، به‌همین دلیل براساس ترازنامه اصلی گروه‌های هتلداری، آکور موظف است تا زمان ارائه گزارش سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱ (بهار و تابستان ۱۴۰۰) وضعیت "RevPAR" خود را بهبود بخشیده و میزان ضرر ماهیانه را به کمتر از ۴۰ میلیون یورو در ماه برساند. حال باید دید آکور با داشتن بودجه‌ نقدی ۳.۶ میلیارد یورویی برای سال جدید و بیش از ۱ میلیارد دلار تسهیلات کمک به بحران چطور می‌خواهد استراتژی‌های جدیدش را اجرا کرده و در عرض کمتر از سه ماه آینده خود را از این منجلاب نجات دهد؟ شما می‌توانید جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به صنعت هتلداری را از رسانه قطب‌نما دنبال کنید.
پیشنهاد رسانه قطب‌نما: ۱۵ ترند برتر بازاریابی بی تو بی در سال ۲۰۲۱-قسمت اول

مطالب مرتبط