سازمان جهانی گردشگری در گزارشی منتشر کرد

4 روند اصلی در سفرهای سه‌ماهه سوم 2021

4 روند اصلی در سفرهای سه‌ماهه سوم 2021

سازمان جهانی گردشگری در گزارشی، از بهبود گردشگری بین‌المللی در ۳ ماهه سوم سال ۲۰۲۱ و افزایش درآمد‌های گردشگری در این سال خبر داد.

قطب‌نما: پس از شروع ضعیف سفر‌ها در نیمه‌ اول سال ۲۰۲۱، گردشگری بین‌المللی در طول تابستان در نیم‌کره شمالی احیا و با رشد قابل‌توجهی در ۳ ماهه سوم سال ۲۰۲۱ مواجه شده است. طبق آخرین داده‌های سازمان جهانی گردشگری، ورود گردشگران بین‌المللی از جولای تا سپتامبر ۲۰۲۱، نسبت به مدت‌زمان مشابه در سال ۲۰۲۰، ۵۸ درصد افزایش داشته و ۶۴ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ گزارش شده است. در این میان قاره اروپا، علی‌رغم کاهش ۵۳ درصدی سفر‌ها نسبت به سال ۲۰۱۹، بهترین عملکرد نسبی را در جذب گردشگران در ۳ ماهه سوم سال داشته است. همچنین نتایج حاکی از کاهش ۶۳ درصدی ورود گردشگران بین‌المللی اروپا در ماه‌های آگوست و سپتامبر ۲۰۲۱ در مقایسه با سال ۲۰۱۹ است؛ این آمار بهترین نتایج ماهانه اروپا از زمان شروع همه‌گیری‌ است. نتایج گزارش ماهانه UNWTO از ورود گردشگران بین‌المللی در سراسر جهان به شرح زیر است:
  • کاهش ۲۰ درصدی ورود گردشگران بین‌المللی جهان بین ماه‌های ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۱ در مقایسه با سال ۲۰۲۰
  • افزایش ورود گردشگران به مقاصد فرعی واقع در جنوب اروپا و مدیترانه، دریای کارائیب، آمریکای شمالی و مرکزی در ۹ ماه اول سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰
  • عملکرد عالی جزایر واقع در دریای کارائیب و جنوب آسیا و مقاصد کوچک اروپای جنوبی و مدیترانه‌ای در ۳ ماهه سوم سال ۲۰۲۱؛ تعداد گردشگران بین‌المللی این مقاصد در ۳ ماهه سوم ۲۰۲۱، به سطح قبل از همه‌گیری نزدیک شده یا فراتر از آن رفته است.
بهبود تدریجی و نابرابر گردشگری بین‌المللی در مقاصد جهانی بنا به گفته دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، داده‌های ۳ ماهه سوم ۲۰۲۱، بیانگر رونق دوباره سفر‌ها و بهبود گردشگری است. با این حال میزان ورود گردشگران بین‌المللی در جهان کماکان ۷۶ درصد کمتر از سطح قبل از همه‌گیری بوده و بهبود صنعت گردشگری در مناطق مختلف یکسان نیست. زوراب پولولیکاشوویلی در ادامه افزود: «با توجه به افزایش مبتلایان در برخی از نقاط جهان و ظهور جهش‌های جدید ویروس کرونا، فعالان گردشگری باید به تلاش خود برای دسترسی عادلانه جهان به واکسن کرونا ادامه دهند و با تعدیل شرایط سفر و راه‌اندازی گواهی دیجیتالی واکسیناسیون، از بهبود این صنعت حمایت کنند.» افزایش تقاضای مسافران ناشی از افزایش اعتماد آن‌ها به‌دلیل پیشرفت سریع واکسیناسیون و کاهش محدودیت‌های سفر است. از طرف دیگر، گواهی دیجیتالی کووید اتحادیه اروپا، موجب تسهیل سفر‌ها و رشد چشم‌گیر سفر‌ها در ۳ ماهه سوم در این قاره شده است؛ به‌طوریکه ورود ‌گردشگران خارجی بین ماه‌های ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۱ در این قاره تنها ۸ درصد کمتر از مدت‌زمان مشابه در سال ۲۰۲۰ و ۶۹ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ بوده است. قاره آمریکا اما با رشد یک درصدی در ۶ ماه اول سال ۲۰۲۱، در مقایسه با سال ۲۰۲۰ مواجه شده و آمار ورودی‌های آن ۶۵ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ است. در این میان، دریای کارائیب با رشد ۵۵ درصدی ورودی‌ها نسبت به سال ۲۰۲۰، بهترین عملکرد را در ۶ ماه اول سال از خود به جای گذاشته است؛ اگرچه تعداد ورودی‌ها هنوز ۳۸ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ است. اما از گزارشات سازمان جهانی گردشگری در ۳ ماهه سوم سال ۲۰۲۱ چه نتایجی می‌توان گرفت؟

۱. سرعت آهسته و ناهموار بهبودی‌ها

سرعت آهسته و ناهموار بهبودی‌هاهمانطور که از آمار ورودی گردشگران در قاره‌‌های مختلف پیدا است، علیرغم افزایش ورود گردشگران در ۳ ماهه سوم سال ۲۰۲۱، تفاوت میزان محدودیت‌های سفر، نرخ واکسیناسیون و اعتماد مسافران، موجب کاهش سرعت بهبودی و نابرابری آن در نقاط مختلف جهان شده است. به‌طوریکه ورود گردشگران در اروپا و آمریکا در ۳ ماهه سوم سال ۲۰۲۱، با بهبود نسبی همراه بود؛ اما ورودی‌ها در آسیا و اقیانوسیه، به‌دلیل ممنوعیت سفر‌های غیرضروری، ۹۵ درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ کاهش داشته است. ورودی‌های آفریقا و خاورمیانه نیز در ۳ ماهه سوم سال جاری نسبت به سال ۲۰۱۹، به‌ترتیب ۷۴ و ۸۱ درصد کاهش یافته است. نتایج حاکی از آن است که کرواسی (با ۱۹ درصد کاهش)، مکزیک (با ۲۰ درصد کاهش) و ترکیه (با ۳۵ درصد کاهش)، بهترین آمار ورود گردشگران را در جولای تا سپتامبر ۲۰۲۱، ثبت کرده‌اند.

۲. بهبود تدریجی درآمد و هزینه‌ها

داده‌های درآمد گردشگری بین‌المللی، حاکی از بهبود تدریجی آن در ۳ ماهه سوم سال ۲۰۲۱ است. طبق نتایج موجود، مکزیک موفق به کسب درآمد مشابه با سال ۲۰۱۹ شده و درآمد کشور‌های ترکیه، فرانسه و آلمان، کاهش نسبتاً کمتری در مقایسه با اوایل سال ۲۰۲۱ داشته است. در سفر‌های خارجی نیز، نتایج نسبتاً بهتر بوده؛ به‌طوریکه فرانسه و آلمان تنها با ۲۸ و ۳۳ درصد کاهش در هزینه‌‌کرد گردشگری بین‌المللی در ۳ ماهه سوم سال مواجه شدند. از طرف دیگر، تقاضای زیاد گردشگران و افزایش پس‌انداز‌ آن‌ها در دوران همه‌گیری، موجب افزایش هزینه‌های گردشگری در هر سفر و رشد اقتصادی مقاصد شده است. همچنین، درآمد‌های بین‌المللی از میانگین یک هزار دلار به‌ازای هر ورود در سال ۲۰۱۹، به یک هزار و ۳۰۰ دلار در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته و انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۱ نیز از یک هزار و ۵۰۰ دلار فراتر رود. این افزایش هزینه‌ها، نشان از اقامت‌های طولانی‌تر افراد و رشد قیمت امکانات حمل‌ونقل و اقامتگاه‌ها در مقاصد دارد.

۳. تاثیر سویه‌های جدید کرونا بر بهبود گردشگری

علیرغم پیشرفت‌های اخیر، نرخ نابرابر واکسیناسیون در سراسر جهان و سویه‌های جدید کووید-۱۹، موجب بهبود کند و شکننده صنعت گردشگری می‌شود. از سوی دیگر، فشار اقتصادی ناشی از همه‌گیری نیز می‌تواند بر تقاضای سفر مسافران تاثیر بگذارد. بر اساس آخرین داده‌های UNWTO انتظار می‌رود ورود گردشگران بین‌المللی در سال ۲۰۲۱ با کاهش ۷۰ الی ۷۵ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۹ ادامه یابد، که رقمی مشابه با سال ۲۰۲۰ است. همچنین پیش‌بینی‌ می‌شود درآمد حاصل از گردشگری بین‌المللی با پیشرفت اندکی نسبت به سال ۲۰۲۰، به ۷۰۰ الی ۸۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ برسد. این درحالی است که درآمد گردشگری در سال ۲۰۱۹، ۱/۷ تریلیون دلار ثبت شده بود. علاوه بر این، سهم اقتصادی گردشگری (در تولید ناخالص داخلی) در سال ۲۰۲۱، حدود نصف سهم آن قبل از همه‌گیری کرونا، حدود ۱/۹ تریلیون دلار برآورد شده است.

۴. اهمیت همکاری کشور‌ها در ازسرگیری ایمن گردشگری

اهمیت همکاری کشور‌ها در ازسرگیری ایمن گردشگریاز سرگیری ایمن گردشگری بین‌المللی، تا حد زیادی به هماهنگی و همکاری کشور‌ها در وضع محدودیت‌های سفر، تعیین پروتکل‌های ایمنی و بهداشتی و ارتباطات موثر جهت بازیابی اعتماد مسافران بستگی دارد. همکاری کشور‌ها، به‌خصوص هنگام افزایش مبتلایان در برخی مقاصد و ظهور سویه‌های جدید، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. آخرین اخبار  و گزارشات صنعت گردشگری را در وب‌سایت «قطب‌نما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط