معرفی استارتاپ‌های گردشگری ایرانی (۱۵)

«سفرنما»، اپلیکیشن جامع راهنمای سفر

«سفرنما»، اپلیکیشن جامع راهنمای سفر

«سفرنما» یک اپلیکیشن جامع راهنمای سفر و خدمات گردشگری ایرانی است که سرویس‌های متنوعی به کاربران ارائه می‌دهد. اما جزییات خدمات این اپلیکیشن چیست؟

رسانه قطب‌نما: رسانه «قطب‌نما» قصد دارد در سلسله مقالاتی، برخی از استارتاپ‌ها و کسب‌و‌کارهای نوپای ایرانی در حوزه سفر و گردشگری را معرفی کند. در این مقالات، ایده‌های جذاب برای ایجاد یک کسب‌وکار گردشگری را با مخاطبان به اشتراک خواهیم گذاشت و از تجارب بنیان‌گذاران این استارتاپ‌ها خواهیم نوشت. در این مطلب به‌سراغ استارتاپ گردشگری «سفرنما» خواهیم رفت که یک اپلیکیشن جامع گردشگری است.

اپلیکیشن سفرنما

سفرنما در یک نگاه

«سفرنما» یک اپلیکیشن جامع راهنمای سفر و خدمات گردشگری است. این اپلیکیشن علاوه بر معرفی جاذبه‌های مختلف در مقصد و مسیر سفرها، سایر خدمات سفر از جمله رزرو هواپیما، اتوبوس، قطار، اقامتگاه و اطلاعات راه‌ها و پروازها، دریافت بیمه مسافرتی و سایر خدمات را به کاربران ارائه می‌دهد. در اپلیکیشن سفرنما بیش از ۱۰ هزار جاذبه گردشگری از ایران و خارج از کشور ثبت شده است و به‌کمک این اپلیکیشن، کاربران می‌توانند بدون نیاز به راهنمایان محلی، به اطلاعات مهمی درباره مقصد خود دست یابند.

ایده تولد سفرنما

سفرنما در ابتدا به‌صورت یک اپلیکیشن برای آژانس های مسافرتی طراحی شده بود، اما پس از مدتی تیم سفرنما تصمیم گرفت که این اپلیکیشن را توسعه و با ارائه خدمات گسترده، به‌صورت عمومی در اختیار کاربران قرار دهد.

نقاط قوت و ضعف

نقاط قوت

  • محتوای گسترده
  • معرفی ۱۰ هزار جاذبه گردشگری ایرانی و بین‌المللی
  • ارائه محتوا به زبان‌های دیگری چون عربی، انگلیسی و ترکی استانبولی
  • ارائه سایر خدمات سفر
  • کیفیت بالا از نظر فنی

نقاط ضعف

  • نبود بازاریابی صحیح و جذب مخاطب که دلیل اصلی آن همه‌گیری کرونا عنوان شده است.

فرصت‌ها و چالش‌ها

فرصت‌ها

استارتاپ سفرنما، از همه‌گیری کرونا به‌عنوان فرصتی برای توسعه فنی محصول خود و ارائه خدمات گسترده‌تری استفاده کرده است. علاوه بر آن، بنیان‌گذار این استارتاپ معتقد است بحران کرونا با وجود آنکه چالش‌های بسیاری را برای صنعت گردشگری به وجود آورده، بازار سفر و گردشگری را تغییر داده و فرصت‌های بسیاری را برای کسب‌و‌کارهای نوپای گردشگری ایجاد کرده است.

چالش‌ها

همه‌گیری کرونا یکی از اصلی‌ترین چالش‌های استارتاپ سفرنما است؛ چراکه این استارتاپ را در جذب سرمایه‌گذار و البته جذب کاربران، با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو کرد.

سفرنما چگونه مشتریان را جذب می‌کند؟

با توجه به آنکه سفرنما به‌صورت رایگان در دسترس مشتریان قرار گرفته و خدمات گسترده‌ای را به کاربران ارائه می‌دهد، بیشتر افراد این اپلیکیشن را به یکدیگر معرفی می‌کنند. به بیان دیگر بیشترین بازاریابی سفرنما، به‌صورت دهان‌به‌دهان انجام می‌شود. از سوی دیگر سفرنما از شبکه‌های اجتماعی نظیر اینستاگرام نیز برای جذب مشتری استفاده می‌کند.

اپلیکیشن سفرنماا

چرا سفرنما؟

مهم‌ترین ویژگی‌ سفرنما که آن را از سایر اپلیکیشن‌های گردشگری متمایز می‌کند، محتوای آن است. سفرنما هم در مسافران انگیزه سفر ایجاد می‌کند و هم هنگام سفر خدمات گسترده‌ای را به آن‌ها ارائه می‌دهد. خواه مسافر بخواهد از طریق قطار، اتوبوس یا هواپیما سفر کند یا سفری با اتومبیل شخصی خود داشته باشد، می‌تواند از خدمات سفرنما به‌عنوان یک همراه در تمام مراحل سفر بهره ببرد. دیگر ویژگی‌ بارز سفرنما، ارتباط و هماهنگی میان خدمات این اپلیکیشن است؛ به‌عنوان مثال اگر کاربر هتلی را در یک مقصد رزرو کند، سفرنما جاذبه‌ها و مکان‌های دیدنی نزدیک آن مقصد را پیشنهاد می‌کند تا کاربر تجربه بهتری را در مقصد خود به دست آورد.

بنیان‌گذاران و اعضای تیم

حمید قریشی، بنیان‌گذار و توحید علوی هم‌بنیان‌گذار استارتاپ گردشگری سفرنما هستند. قریشی حدود ۱۰ سال در یک شرکت فناوری اطلاعات فعالیت کرده. او با تجربه راه‌اندازی وب‌سایت‌های مختلف برای بسیاری از شرکت‌ها از جمله آژانس‌های گردشگری و ارائه خدمات به آن‌ها، اپلیکیشن سفرنما را طراحی و راه‌اندازی کرده است. در حال حاضر ۵ نفر در این استارتاپ مشغول به کارند که در حوزه تولید محتوا و توسعه فنی فعالیت می‌کنند.

هدف و آینده سفرنما

سفرنما قصد دارد به یک اپلیکیشن جامع گردشگری تبدیل شود که بسیاری از نیازهای کاربران را در سفر برطرف می‌کند. علاوه بر آن، این استارتاپ در نظر دارد با جذب سرمایه‌گذار، به‌صورت جدی وارد بازار شود و به کاربران بیشتری خدمات ارائه دهد. رسانه «قطب‌نما» در راستای آشنایی مخاطبان با کسب‌و‌کارهای گردشگری ایرانی، برخی از آن‌ها را در مقاله‌های استارتاپی خود معرفی می‌کند. شما می‌توانید جدیدترین اخبار و مقالات درباره استارتاپ‌های گردشگری ایرانی و خارجی را در رسانه «قطب‌نما» مطالعه کنید.

آخرین استارتاپ ایرانی معرفی‌شده در رسانه قطب‌نما: WUTS، پوشاک و محصولات تخصصی طبیعت‌گردی

مطالب مرتبط