معرفی استارتاپ‌های گردشگری ایرانی (۱۹)

طراحی مسیرهای نوین سفر با «پارس ویستا»

طراحی مسیرهای نوین سفر با «پارس ویستا»

رسانه قطب‌نما: طراحی و اجرای مسیر‌های نوین در سفر، ایده جدیدی است که توسط شرکت گردشگری «پارس ویستا» خلق شده است. «رسانه قطب‌نما» در ماه‌های اخیر به معرفی برخی از استارتاپ‌ها و کسب‌و‌کارهای نوپای سفر و گردشگری پرداخته است. شرکت گردشگری پارس ویستا یکی از این کسب‌وکارها است که با تمرکز بر بازار‌های با علایق ویژه گردشگری در دنیا و با توجه به پتانسیل‌های داخلی ایران، به طراحی مسیر‌‌های نوین سفر در زمینه اصول گردشگری پایدار می‌پردازد.

پارس ویستا در یک نگاه

شرکت گردشگری «نوین‌گردان پارس ویستا» با نام اختصاری «پارس ویستا» که در فضاهای مجازی با عنوان «.pvtour» فعالیت می‌کند، با ایده طراحی و معرفی مسیرهای نوین سفر مشغول به کار است. این شرکت در اصفهان مستقر است و مسیرهای نوین سفر شامل گردشگری خوراک، گردشگری ادیان، گردشگری ادبی، گردشگری موسیقی، گردشگری راه ابریشم، گردشگری جنگ، گردشگری سیاه و... را شناسایی و معرفی می‌کند. 

ایده پارس ویستا از بازارهای با علایق ویژه گردشگری در سطح جهانی سرچشمه می‌گیرد. این شرکت یک نگاه یکسان به میراث ملموس و ناملموس در هر مقصد دارد و سعی می‌کند مسیری طراحی کند و در بسته‌های سفر خود قرار دهد که منجر به خلق یک فضای نوظهور برای گردشگران شود. به گفته بنیان‌گذاران این کسب‌وکار، پارس ویستا در تلاش است که نگاه متفاوتی به گردشگران داشته باشد و برای هر گردشگر متناسب با سلیقه و تخصص او یک مسیر سفر اختصاصی طراحی و اجرا کند. به‌عنوان مثال، اگر یک گردشگر متخصص ادبیات باشد و به ایران سفر کند و یا یک گردشگر ایرانی که برنامه سفر داخلی در کشور را داشته باشد، به‌کمک پارس ویستا می‌تواند با پتانسیل‌های ادبی مقصد خود در ایران آشنا شود. 

مائده فیناستیان، بنیان‌گذار این شرکت معتقد است هرچقدر فعالان حوزه گردشگری بتوانند اشتراکات افراد را بیشتر در نظر بگیرند و مسیرهای ملموس‌تری به گردشگران معرفی کنند، علاوه بر افزایش گردشگران وفادار، گردشگری نیز پایدارتر خواهد شد. 

گفتنی است پارس ویستا موفق شده، حمایت دانشگاه هنر اصفهان و شهرک علمی-تحقیقاتی را که وابسته به معاونت فرهنگی ریاست جمهوری است دریافت کند و در حال حاضر تحت حمایت آن‌ها قرار دارد.

ایده تولد پارس ویستا

هر یک از اعضای پارس ویستا، از فعالان باتجربه گردشگری و سفر هستند و به‌خوبی نیازهای این صنعت را می‌شناسند. تولد این استارتاپ نیز از خلاها و نیازهایی مانند برنامه، محتوا و سایر چالش‌های این صنعت شکل گرفته است. بنیان‌گذاران این استارتاپ با بررسی‌‌ مستندات و تحقیقات میدانی خود به این نتیجه رسیدند که گردشگری ایران هم برای جذب گردشگران خارجی و هم داخلی، به تولید محتوایی نیاز دارد که بر اساس آن بتوان سفر طراحی کرد. بنابراین، پارس ویستا مسیرهای جدیدی را بر اساس پتانسیل‌های خاصی طراحی کرده و برای رفع خلاها و نیازهای این صنعت متولد شده است. 

نقاط قوت و ضعف

نقاط قوت

پارس ویستا برای تولید محتواهای خود کاملا یک مبنای پژوهش‌محور، مطالعاتی و علمی دارد. محتوای تولید‌شده از سوی پارس ویستا متناسب با پتانسیل‌های مقاصد ایران بومی‌سازی می‌شوند و پس از آن، مبنای طراحی مسیر سفر قرار می‌گیرند. 

علاوه بر آن، در تیم پارس ویستا افراد متخصصی حضور دارند؛ تمام اعضای این تیم در هر جایگاهی که مشغول به فعالیتند، علاوه بر داشتن تحصیلات آکادمیک، دوره‌های آموزشی گوناگونی را گذرانده‌اند.

همچنین، این کسب‌وکار تجربه اجرایی بسیاری دارد. متخصصان در این استارتاپ، هنگام طراحی یک مسیر، بسیاری از چالش‌ها و مشکلات پیش‌رو را پیش‌بینی می‌کند و به همین دلیل بسیاری از برنامه‌ریزی‌های پارس ویستا به‌راحتی قابلیت اجرا دارند.  

نقاط ضعف

زمان‌بر بودن تولید محتوا و هزینه‌ بالای طراحی مسیر، اصلی‌ترین نقطه ضعف این شرکت است. به‌گفته بنیان‌گذار پارس ویستا، گاهی این شرکت برای طراحی یک مسیر به حداقل ۶ ماه زمان نیاز دارد.

فرصت‌ها و چالش‌ها

فرصت‌ها

پارس ویستا در اصفهان مستقر است و بسیاری از مسیرهایی که طراحی می‌کند در این استان وجود دارد. 

به‌جز اصفهان، سراسر ایران نیز سرشار از ناشناخته‌ها است و این شرکت‌ نیز بر جاذبه‌های روبه ‌فراموشی تمرکز دارد و همین امر می‌تواند فرصت‌های بسیاری برای آن به ارمغان آورد.

چالش‌ها

همه‌گیری کرونا، برای پارس ویستا نیز مانند بسیاری از کسب‌و‌کارهای حوزه گردشگری، یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها به شمار می‌رود. اما علاوه بر آن، بنیان‌گذار پارس ویستا معتقد است چالش‌های اساسی دیگری برای افرادی که به‌صورت حرفه‌ای در صنعت گردشگری ایران فعالند، وجود دارد. 

فیناستیان، نگاه کلان کشور برای توسعه گردشگری را بسیار حائز اهمیت عنوان می‌کند و معتقد است در مرحله اول و در سطح کلان، گردشگری باید به عنوان ابزاری برای پیشرفت پذیرفته شود و سپس اقداماتی در راستای توسعه این صنعت انجام دهد.   

همچنین از نظر بنیان‌گذار این کسب‌وکار، یکی از مهم‌ترین چالش‌ها، ورود افراد غیرحرفه‌ای و غیرمتخصص به حوزه سفر و گردشگری، از بومگردی‌ها گرفته تا راهنماهای غیرمتخصص، است که سبب ایجاد آسیب‌های جبران‌ناپذیر به کسب‌و‌کارهای گردشگری می‌شود. 

علاوه بر آن، زیرساخت کشور برای گردشگری، به‌ویژه ارائه ایده‌های جدید در این صنعت بسیار نامناسب است. 

پارس ویستا چگونه مشتریان را جذب می‌کند؟

پارس ویستا از روش‌های B2B همانند برقراری ارتباط با ارگان‌های مختلف و روش‌های مختلف B2C مانند صفحه اینستاگرام، کانال‌ها و وب‌سایت خود برای بازاریابی و جذب مشتریان استفاده می‌کند. 

چرا پارس ویستا؟

پارس ویستا برای افرادی که به‌دنبال محتوا و معنای سفر و همچنین تجربه‌های جدید هستند، گزینه بسیار خوبی است. به‌گفته فیناستیان، پارس ویستا به مقاصد خاصی سفر نمی‌کند، بلکه نگاه بسیار خاصی به سفر دارد. در واقع پارس ویستا در تلاش است متناسب با علایق گردشگران، اطلاعات متناسب را به آن‌ها ارائه دهد و جنس سفر را برای گردشگران تجربه‌محور و اختصاصی کند.

بنیان‌گذاران و اعضای تیم

مائده فیناستیان، بنیان‌گذار پارس ویستا، در رشته توریسم و برنامه‌ریزی توریسم تحصیل کرده و به‌مدت ۱۱ سال راهنمای رسمی میراث فرهنگی و طبیعت‌گردی بوده است. او با شرکت در دوره‌های مختلف و سابقه فعالیت حرفه‌ای خود، در نهایت شرکت گردشگری پارس ویستا را راه‌اندازی کرده است. 

در حال حاضر ۹ نفر در این شرکت فعال هستند و تمام اعضای تیم در حوزه کاری خود، تخصص‌های لازم را دارند. 

هدف و آینده  

پارس ویستا می‌خواهد به یک مرجع برای گردشگری‌های موضوع‌محور تبدیل شود و قصد دارد پتانسیل‌های گردشگری سراسر ایران را شناسایی و معرفی کند. همچنین این شرکت قصد دارد علاوه بر ارائه بسته‌های سفر، آن‌ها را در اختیار سایر اپراتورهای تور قرار دهد. 

«رسانه قطب‌نما» در راستای آشنایی مخاطبان با کسب‌و‌کارهای گردشگری ایرانی، برخی از آن‌ها را در مقاله‌های استارتاپی خود معرفی می‌کند. شما می‌توانید جدیدترین اخبار و مقالات درباره استارتاپ‌های گردشگری ایرانی و خارجی را در «رسانه قطب‌نما» مطالعه کنید.

پیشنهاد «رسانه قطب‌نما»:
«فیشینگ.فینیشینگ»، مجری تورهای تخصصی ماهیگیری

 

مطالب مرتبط