رسانه قطبنما: استارتاپ «NextRetreat» با شناسایی نقطه ضعف بازار و ارائه یک پلتفرم همهجانبه، تجربهای یکپارچه به سازماندهندگان و شرکتهای برگزارکننده سفرهای گروهی ارائه میدهد.
برگزاری سفرهای گروهی برای کارکنان، فرصتی عالی برای شرکتها، بهخصوص شرکتهای دورکاری است تا اعضای تیم خود را برای تعیین اهداف، تقویت نوآوری و روحیه گرد هم آورند. با این حال برنامهریزی و سازماندهی این رویدادها فرآیندی بسیار دشوار و وقتگیر برای شرکتها محسوب میشود. از پیداکردن یک مقصد مناسب و در دسترس برای همه اعضای تیم گرفته تا همگامسازی تاریخ سفر، پروازها، مکان اقامت با اندازه مناسب برای اعضای تیم و.. همگی چالشهای بزرگی است که سازماندهندگان سفر با آن روبهرو هستند. از طرف دیگر، راهحلهای موجود اغلب محدود هستند و عملکرد لازم را برای هماهنگی یکپارچه همه فاکتورها ندارد.
اما راهحل چیست؟ NextRetreat اولین پلتفرم یکپارچه جهانی است که به سازماندهندگان جلسات کاری خارج از شرکت و شرکتهای برگزارکننده سفرهای گروهی برای کارکنان (استراحتهای کاری) کمک میکند تا دسترسی یکپارچه به همه عناصر سفر، از صرف ساعتها زمان برای سازماندهی، ارتباط و همگامسازی تیم خود صرفهجویی کنند.
درباره استارتاپ
NextRetreat یک پلتفرم چندمنظوره و یکپارچه است که با هدف تسهیل فرآیند سازماندهی سفرهای گروهی در سال ۲۰۲۰ در اسلواکی راهاندازی شده است. این پلتفرم به سازماندهندگان سفر کمک میکند تا بهترین مقصد، زمان و تاریخ سفر را برای سفرهای گروهی کارکنان تعیین کنند.
ایده اصلی
اپلیکیشن NextRetreat حاصل ۵ سال کار، آزمون و خطا و تلاش افرادی است که در طول سالها به این استارتاپ پیوستهاند. این استارتاپ پیشینهای بسیار طولانی دارد. داستان از سال ۲۰۱۷، زمانی آغاز میشود که بنیانگذاران این استارتاپ برای افتتاح اولین فضای زندگی مشترک برای تیمهای کاری به لندن سفر کردند. حفظ اشتیاق و انگیزه کارمندان شرکتها در بلندمدت، یکی از مهمترین چالشهایی بود که شرکتها با آن مواجه بودند. نتایج بررسیهای تیم استارتاپ نشان میداد که سفر تیمهای کاری و کارکردن آنها در خارج از شرکتها، موجب افزایش انگیزه کارمندان، تقویت روابطه دوستانه میان آنها و رشد تیم میشود. بنیانگذاران استارتاپ با علم به این موضوع، فضای زندگی مشترکی را به نام «Wolfhouse Los Gigantes» تاسیس کردند. Wolfhouse مکانی منحصربهفرد شامل فضای کاری مجزا، محل اقامت و فضاهای خدماتی مشترک بود که از سال ۲۰۱۷-۲۰۱۸، کار خود را با میزبانی گروههای کاری از اروپا و ایالات متحده آمریکا آغاز کرد. پس از گذشت مدتی و افزایش تقاضای شرکتها برای سفرهای گروهی، همکاری این استارتاپ با سایر صاحبان املاک، هتلداریها و مدیران فضای کاری مشترک نیز آغاز شد. در ادامه این گروه به شناسایی چالشهای شرکتها در سازماندهی سفرهای گروهی مانند انتخاب بهترین مقصد، مکان مناسب، امکانات لازم، حملونقل فرودگاهی و... پرداختند. بنیانگذاران استارتاپ پس از شناسایی چالشها و صحبت با مدیران شرکتها متوجه شدند، این شرکتها ساعتهای طولانی برای مقایسه مکانها، پروازها و... وقت میگذارند و فرآیندی بسیار وقتگیر و خستهکننده را برای برنامهریزی سفر طی میکنند. شناسایی بزرگترین چالش شرکتها و سازماندگان سفرهای تیمی، بنیانگذاران این استارتاپ را بهسوی ارائه یک راهحل یکپارچه و راهاندازی پلتفرم NextRetreat در سال ۲۰۲۰ هدایت کرد.
جنبههای تجاری و فناوری استارتاپ
پیش از این، سازماندهی سفرهای تیمی نیازمند صرف ساعتها زمان برای جستوجو در گوگل، سایتهای مسافرتی، پروازها، مقایسه مقاصد، میزان در دسترسبودن مکانها برای همه اعضای تیم و سایر جزئیات خستهکننده میشد. NextRetreat با یکپارچهسازی همه این عناصر و ارائه یک راهحل آسان، فرآیند سازماندهی سفرهای تیمی را به یک تجربه لذتبخش برای شرکتها و سازماندهندگان تبدیل کرده است. این استارتاپ با توسعه فناوری اختصاصی خود و ارائه الگوریتمهای منحصربهفرد، فرآیند سازماندهی سفر را تسریع و در زمان انتخاب تاریخ، مکان و مقصد مناسب صرفهجویی میکند. اما NextRetreat چگونه منجر به تسهیل تجربه سازماندهی سفرهای تیمی میشود؟ به مثال زیر توجه کنید. انتخاب تاریخ سفر، یکی از چالشبرانگیزترین مسائل در سازماندهی سفرهای گروهی به شمار میآید؛ چراکه پیداکردن یک زمان متناسب با برنامه همه اعضای تیم و یک مکان در دسترس، گاهی غیرممکن به نظر میرسد. تقویم همگامسازی NextRetreat با مقایسه فرودگاههای مبدأ و مقصد، پروازهای رفتو برگشت و سایر متغیرهای موجود، به شرکتها کمک میکند تا بهترین تاریخ را برای سفر اعضای تیم خود انتخاب کنند.
مزیتها و چالشها
یکی از مهمترین نقاط قوت این استارتاپ گردشگری، افزایش کارمندان دورکار بهدلیل همهگیری کرونا و نیاز فزاینده شرکتها برای برگزاری رویدادها و سفرهای تیمی جهت ارتباط مستقیم با یکدیگر و تعیین اهداف گروه است. از طرف دیگر، علایق مسافران به آغاز سفرها پس از همهگیری و افزایش تقاضای اقامتهای کوتاهمدت، از دیگر عواملی است که منجر به رشد این استارتاپ در بازارهای جهانی خواهد شد. با همه اینها، غیرقابلپیشبینیبودن همهگیری کرونا، نبود گزینه رزرو مستقیم پروازها، مشکلات فنی احتمالی و یافتن شرکا و سرمایهگذاران مناسب، از جمله چالشهایی است که استارتاپ NextRetreat با آن دست و پنجه نرم میکند.
NextRetreat بهدنبال حل چه مشکلی است؟
دغدغه اصلی NextRetreat تسهیل سازماندهی سفرهای تیمی و حل مشکلات شرکتها در مواجه با کارکنان دورکار یا حضوری است. برخی از مهمترین مشکلات موجود در این حوزه عبارتند از:
مشکلات سازماندهی سفرهای گروهی کارکنان
- عدم پشتیبانی پس از خرید
- احتمال اعمال تغییرات یا لغو برنامه
- ضعف اطلاعرسانی به اعضای تیم در مورد مکان انتخابی
- پیداکردن مکان مناسب و بزرگ متناسب با تعداد اعضا
- پیداکردن و همگامسازی تاریخ سفر، مکان، پروازها و محل برگزاری
مشکلاتی که شرکتها امروزه با آن روبهرو هستند:
- عدم معاشرت کافی میان اعضای تیم
- نارضایتی کارمندان و افزایش نرخ جابهجایی آنها
- فرهنگ خستهکنده شرکتها و مشکلات جذب استعدادهای جدید
- هماهنگی ضعیف میان کار و زندگی کارمندان و افزایش خطر فرسودگی کاری
در حقیقت سفرهای گروهی کارکنان، یکی از پدیدههای نهچندان نوظهوری است که شرکتها و استارتاپها بهمرور زمان بیشتر به اهمیت آن پی خواهند برد. اگرچه سفرهای تیمی، راهحلی جامع برای حل چالشهای شرکتها به حساب نمیآید، اما راهکار مناسبی است که با ارائه تجربهای نو، انگیزه و نشاط را به تیمهای کاری بازمیگرداند.
نحوه جذب مشتری
مدیران این استارتاپ از دانش خود در زمینه بازاریابی آنلاین و تجربیات گذشته در Wolfhouse، برای دسترسی به سازماندهندگان سفرهای تیمی استفاده خواهند کرد. در واقع، این اقدام بخشی از یک استراتژی بازاریابی گستردهتر در NextRetreat است. این استارتاپ بهازای هر رزرو موفق، کمیسیون خود را از هتلها یا خانههای ویژه تعطیلات دریافت میکند.
اهداف آینده
NestRetreat در حال حاضر از ۶۴ مقصد اروپایی پشتیبانی میکند و قصد دارد با توسعه پلتفرم خود، مقاصد ایالات متحده آمریکا را نیز به لیست مقاصد خود بیافزاید. علاوه بر این، جذب سرمایه، افزایش مشتریان و بهبود تجربه کاربری، از دیگر اهداف این استارتاپ در سال آینده (۲۰۲۲) خواهد بود.
رمز موفقیت استارتاپ
شناسایی بزرگترین چالش شرکتها و سازماندهندگان سفرهای تیمی و توجه به اهمیت روزافزون برگزاری جلسات و رویدادهای حضوری، موجب موفقیت این استارتاپ در بازارهای جهانی خواهد شد. بهعقیده مدیران این استارتاپ علیرغم گسترش فرهنگ دورکاری در شرکتها، هیچ چیز نمیتواند جایگزین جلسات حضوری و تعاملات مستقیم کارمندان شود. بههمین دلیل، شرکتها باید حداقل یک یا دو بار در سال، جلسات یا سفرهای کاری حضوری برگزار کنند.