معرفی استارتاپ‌های گردشگری ایرانی (۲۱)

دال زال، یک گالری از جنس هنرهای دستی

دال زال، یک گالری از جنس هنرهای دستی

رسانه قطبنما: این روزها میزان علاقه مردم به محصولات و منسوجات سنتی ایرانی افزایش چشم‌گیری یافته؛ بسیاری از مردم لباس‌های سنتی یا تلفیقی سنتی و مدرن را برای پوشش خود انتخاب می‌کنند، یا در لوازم منزل، از محصولات سنتی و صنایع دستی استفاده می‌کنند و به هر نحوی سعی دارند سنت‌های قدیمی ایرانی را وارد زندگی خود کنند. در این میان استارت آپ هایی وجود دارند که از این فرصت استفاده کرده‌اند و با تولید منسوجات سنتی، علاوه بر فرهنگ‌سازی، به حفظ و توسعه این محصولات کمک می‌کنند.

«رسانه قطبنما» هر هفته استارت آپ های گردشگری و حوزه سفر ایرانی را که با ایده‌های جدید آغاز به کار کرده‌اند، معرفی می‌کند. این هفته نیز به‌سراغ استارت آپ هنرهای کاربردی دال زال رفته‌ایم که در زمینه تولید منسوجات سنتی ایران به روش‌ها و متدهای جدید، فعالیت می‌کند.

استارت آپ دال زال

«دال زال» یک استارت آپ هنرهای کاربردی در شهر یزد و فعالیت اصلی آن، ایجاد زنجیره ارزش منسوجات سنتی ایران است. در واقع این استارت آپ، محصولات سنتی ایران را با روش‌ها و متدهای جدید تولید می‌کند و در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. دال زال در تلاش است این محصولات سنتی را به‌طوری بازطراحی کند که همچنان قابل استفاده باشند و در صنعت مد، پوشاک و حتی لوازم منزل نیز کاربرد داشته باشند.

ایده تولد استارت آپ دال زال کامل اتفاقی و بر حسب یک دورهمی دوستانه میان بنیان‌گذاران این شرکت نوپا شکل گرفت. در واقع در سال ۱۳۹۷، سه دوست تصمیم داشتند که در شهر یزد یک مغازه راه‌اندازی کنند، اما ناگهان ورق برگشت و کسب و کار این سه نفر با راه‌اندازی استارت آپ دال زال آغاز به کار کرد.

استارت آپ دال زال

نقاط قوت و ضعف استارت آپ دال زال

نقاط قوت

ارائه محصولات با الیاف طبیعی از اولین نقاط قوت دال زال است. این استارت آپ، با استفاده از روش‌های جدید، صنایع دستی ایران را با بالاترین کیفیت و هزینه مناسب در اختیار مشتریان قرار می‌دهد.  

نقاط ضعف

راه‌اندازی این استارت آپ توسط کارآفرینان جوان صورت گرفته است و مسائلی مانند کمبود سرمایه اولیه و سرمایه در گردش، همیشه یکی از دغدغه‌های دال زال بوده.

فرصت‌ها و چالش‌های استارت آپ دال زال

چالش‌ها

همه‌گیری کرونا، استارت آپ دال زال را نیز مانند بسیاری از شرکت‌ها و استارت آپ ها دچار چالش کرد. بنیانگذار دال زال معتقد است، اتفاق‌های ناگواری شبیه به همه‌گیری کرونا یا هر مسئله داخلی دیگری که مانع از ورود گردشگران خارجی به ایران شود، این شرکت نوپا را دچار چالش می‌کند؛ چراکه قسمت اعظمی از مشتریان محصولات این استارت آپ را توریست‌های خارجی تشکیل می‌دهند و به همین دلیل، مسئله‌ای نظیر همه‌گیری کرونا برای دال زال یک بحران اساسی است.

این اولین بار نیست که استارت آپ ها، طی گفتگو با «رسانه قطبنما» مسئله همه‌گیری کرونا و البته برخی نابه‌سامانی‌های داخلی را یک چالش عنوان می‌کنند.

فرصت‌ها

در کنار این چالش‌ها، خبر امیدوار کننده آن است که این روزها شاهد بازگشت مردم به استفاده از محصولات اصیل ایرانی هستیم؛ این افزایش علاقه می‌تواند به یکی از مهم‌ترین فرصت‌های استارت آپ دال زال تبدیل شود. به‌ویژه آنکه طی ۲ و ۳ سال اخیر، ورود گردشگران خارجی به ایران تقریبا متوقف شده بود، دال زال تلاش کرده است که محصولات خود را به مردم ایران معرفی کند و به فروش برساند.

محصولات استارت آپ دال زال

روش‌های دال زال برای جذب مشتریان

بخش اعظم بازاریابی این استارت آپ، از طریق دهان‌به‌دهان است. در عین حال دال زال سعی می‌کند از شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام برای جذب مشتریان بهره ببرد. بنیان‌گذار این استارت آپ می‌گوید: «اگرچه ما آن طور که باید برای افزایش مخاطبان در اینستاگرام، قدرتمند ظاهر نشده‌ایم، اما برخی از مشتریان کلان ما از طریق همین شبکه اجتماعی به وجود آمده است. مثلا دال زال توانسته است که از طریق اینستاگرام، نمایندگی شیراز، مشهد و تهران را به دست آورد.»

بنیان‌گذاران و اعضای تیم دال زال

مهدی اقبالی، یکی از بنیان‌گذاران این استارت آپ، از سال ۱۳۸۹ به‌عنوان راهنمای گردشگری در شهر یزد مشغول به کار بود و از سال ۱۳۹۲ به‌صورت حرفه‌ای وارد این حوزه شد. اقبالی در خانواده‌ای با پیشینه نساجی و بافندگی بزرگ شده است و این امر جرقه‌ای برای راه‌اندازی دال زال به شمار می‌آید.

علی سلطانی دیگر بنیان‌گذار این استارت آپ است. با بافنده‌ها، خیاط‌ها، کارپردازان و سایر افراد، به‌طور کلی ۲۰ نفر در این مجموعه مشغول به کارند.

هدف و آینده دال زال

هدف استارت آپ دال زال آن است که در آینده به عنوان برندی که در حوزه مد و پوشاک در حال فعالیت است، خود را به سراسر جهان معرفی کند. این استارت آپ در تلاش است تا قدم‌به‌قدم در آینده‌ نه‌چندان دور به این هدف خود نزدیک شود. 

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

مپینو، نقشه ای نو برای افراد دارای معلولیت

مطالب مرتبط