رسانه قطبنما: جدیدترین گزارش شرکت تجزیهوتحلیل داده «گلوبال دیتا» (GlobalData) نشان میدهد که رشد سفرهای بینالمللی در سال ۲۰۲۲ ادامه خواهد داشت و انتظار میرود تا سال ۲۰۲۵ گردشگری بهطور کامل بهبود یابد.
براساس گزارش گلوبال دیتا، آمار مسافران خروجی بینالمللی در سال ۲۰۲۲ به ۶۸ درصد از سطح پیش از کرونا خواهد رسید. این شرکت همچنین پیشبینی میکند با ادامه همین روند این رقم در سال ۲۰۲۳ به ۸۲ درصد و در سال ۲۰۲۴ به ۹۷ درصد از سطح پیش از کرونا برسد.
در نهایت، پس از بهبودی کامل در سال ۲۰۲۵ و رسیدن به سطح ۱۰۱ درصدی از سطح سال ۲۰۱۹، تعداد مسافران خروجی بینالمللی به ۱.۵ میلیارد نفر خواهد رسید. گلوبال دیتا البته تاکید کرده که مسیر بهبود در تعداد خروجیهای بینالمللی در همه مناطق یا کشورها بهصورت خطی نخواهد بود.
به گفته «هانا فری»، تحلیلگر سفر گلوبال دیتا، روند بهبود در آمریکای شمالی از سال ۲۰۲۱ آغاز شد و ایالات متحده را به بزرگترین بازار سفرهای خروجی جهان در سال ۲۰۲۱ تبدیل کرد. این تحلیلگر معتقد است در سال ۲۰۲۲ نیز تعداد خروجیهای آمریکای شمالی به ۶۹ درصد سطح سال ۲۰۱۹ رسیده و تا سال ۲۰۲۴ آمار سفرهای خروجی این منطقه جلوتر از همه مناطق جهان، بهطور کامل بهبود خواهد یافت.
در اروپا نیز تعداد سفرهای خروجیهای بینالمللی در سال ۲۰۲۲ به ۶۹ درصد سطح ۲۰۱۹ خواهد رسید و انتظار میرود بازار سفرهای داخلی اروپا بهدلیل علاقه افراد به سفرهای کوتاهمدت، بهره بیشتری از این بهبود ببرد.
با این حال مسیر بهبود سفر و گردشگری هموار نخواهد بود. تورم، افزایش هزینههای زندگی و جنگ اوکراین از مهمترین مسائل پیش روی بهبود سفرها است. روسیه تا قبل از شیوع کرونا در سال ۲۰۱۹ پنجمین بازار بزرگ سفرهای خروجی جهان و اوکراین دوازدهمین بازار بود. حالا وقوع جنگ بین این دو کشور و محدودیت تعداد سفرهای خروجی از این کشورها، در آینده مانع بهبود کلی گردشگری اروپا خواهد شد.
چین ، مانع بهبودی گردشگری آسیا و اقانوسیه
آمارهای گلوبال دیتا همچنین نشان میدهد با کاهش کندتر محدودیتهای سفر در منطقه آسیا و اقیانوسیه و تمایل به تمدید محدودیتهای داخلی در برخی از کشورهای این منطقه، آسیا و اقیانوسیه از نظر بهبودی از سایر مناطق جهان عقبتر است. بر این اساس تعداد سفرهای خروجی آسیا و اقیانوسیه در سال ۲۰۲۲ به ۶۷ درصد سطح سال ۲۰۱۹ خواهد رسید.
یکی از دلایل این عقبماندگی چین است؛ چین که زمانی بزرگترین بازار سفرهای خارجی منطقه و جهان بود، هنوز هیچ نشانهای از تمایل به کاهش محدودیتهای مرزی سختگیرانه خود در کوتاهمدت نشان نمیدهد. در سال ۲۰۲۱ نیز تعداد خروجیهای بینالمللی از چین تنها ۲ درصد از سطح سال ۲۰۱۹ بود. همین مسئله نیز تاثیر زیادی بر بهبود سفرها در آینده نزدیک خواهد داشت.
کارشناس گلوبال دیتا معتقد است بر اساس تجزیهوتحلیل این شرکت، اگرچه سفرهای بینالمللی جهانی تا سال ۲۰۲۵ به سطح قبل از همهگیری خواهد رسید، اما تقاضاهای گردشگران کاملا تغییر کرده است. پس از ۲ سال محدودیت سخت سفر، صنعت سفر و گردشگری شاهد تغییرات بلندمدت و روندهای کوتاهمدت متعددی نسبتبه قبل از کرونا است. مسافران اکنون بیشتر به دنبال تجربیات اصیل و غیرتصنعی هستند، خواهان پیشنهادات سفر شخصیسازی شدهاند، سفرهای کاری و تفریحی را با هم ترکیب میکنند و از تاثیری که بر محیط میگذارند بیشتر آگاهند.
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: