رسانه قطبنما: شرکت آبجوسازی «Carlton Draught» در سال ۲۰۰۵ میلادی، تبلیغ جالب و متفاوتی را بهنام «Big Ad» منتشر کرد که این تبلیغ پس از گذشت سالها، همچنان یکی از بهترین تبلیغات دنیا و یک شاهکار زنده تبلیغاتی است.
آژانس سازنده این ویدیو از تکنیکهای بازاریابی ویروسی (Viral Marketing) استفاده کرده و این ویدیو را بهعنوان ویدیوی تبلیغاتی برند کارلتون درات، در تلویزیون استرالیا پخش کرد. در این ویدیو، چند دسته گروه کُر با لباسهای زرد، قرمز، سفید و آبی روبهروی هم قرار گرفته و بهنظر میرسد که ملودی کلاسیک «O Fortuna» اثر «کارل ارف» را میخوانند. اما اگر کمی دقت کنید، متوجه میشود که شعری که گروه کُر میخوانند، با شعر نسخه اصلی این ملودی تفاوت زیادی دارد! شعری که گروههای کُر در این تبلیغ میخوانند، درباره بزرگبودن و پرهزینهبودن این تبلیغ تلویزیونی است و اشاره میکنند که با این بودجه و هزینه زیادی که برای این تبلیغ صرف شده، این ویدیوی تبلیغاتی باید بتواند فروش خوبی برای برند کارلتون درات به همراه بیاورد و آبجوهای این شرکت را بفروشد.
همچنین، اگر از بالا به این گروههای کُر نگاه کنید، متوجه میشوید که یک گروه کُر بهشکل لیوان آبجوی Carlton Draught و دیگری به شکل بدن یک انسان هستند. گروهی که لیوان آبجو را شکل دادهاند با لباسهایی به رنگ زرد (بهرنگ آبجو)، قرمز و سفید (بهرنگ برند کارلتون درات) و سفید (بهرنگ کف روی آبجو) بهسمت گروه کُر دیگر که بدن انسان را تشکیل دادهاند، میدوند. زمانی که ۲ گروه بههم میرسند، حرکت آنها بهگونهای است که انگار شکل انسانی، آبجو را مینوشد و حتی میتوان نحوه حرکت آبجو در شکم این انسان را دید!
بیایید ویدیوی این کمپین را با هم تماشا کنیم:
برای ساخت سکانسهای نبرد در این تبلیغ، از سبک سکانسهای «سهگانه ارباب حلقهها» تقلید شده و این تبلیغ، ترکیبی تمامعیار از درام و طنز است. اگرچه این تبلیغ متعلق به یک برند استرالیایی است، اما در کوهستانهای نیوزلند فیلمبرداری شده.
در سال ۲۰۰۵ میلادی، شیوه بازاریابی ویروسی یا همان وایرال مارکتینگ، برای پخش گسترده این تبلیغ انتخاب شد. دلیل انتخاب این استراتژی تبلیغاتی، پراکندهبودن مخاطبان تلویزیونی ذکر شده است. بهاین ترتیب، این تبلیغ به یکی از پربحثترین تبلیغات تلویزیونی در استرالیا و سپس در ۱۳۱ کشور دیگر تبدیل شد. البته، ۲ هفته پیش از پخش این تبلیغ در تلویزیون، ویدیوی آن در اینترنت منتشر شد که بهسرعت در همهجا وایرال و تنها در ۲۴ ساعت، ۱۶۲ هزار مرتبه دانلود شد.
این کمپین تبلیغاتی بازتاب گستردهای در مطبوعات داشت. انتشار ویروسی تبلیغ Big Ad، آنقدر موفقیتآمیز بود که این شرکت سرانجام بودجه رسانه تلویزیونی خود را کاهش داد تا تبلیغاتش را بیش از حد در معرض دید قرار ندهد و مخاطبان را آزرده و خسته نکند.
از سال ۲۰۰۵ تاکنون، این تبلیغ بیش از ۳۰ جایزه در سطح جهانی دریافت کرده است. یکی از این جوایز، جایزه معتبر شیر طلایی در پنجاهوسومین جشنواره بینالمللی تبلیغات (Cannes Lions) در سال ۲۰۰۶ میلادی است. این تبلیغ، حتی صفحهای مخصوص در ویکیپدیا دارد.
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: